• (bkz: haunted hause)
  • bizler köyden kente görece yeni göçtüğümüz için, çamurdan kurtulmuş olmanın sevinci ile kuru betondan emlakların fiyatları anlamsız şekilde yüksek olsa da; fransa başta olmak üzere avrupa'da yüksek emlak vergileri ve bakım maliyetleri nedeniyle terk edilme aşamasına gelmiş, mirasçılar tarafından reddedilmiş veya vakıflara bağışlanmış çok sayıda şato var. tamir ve bakımı için yetkin ve yeterli kahya, uşak ve/veya usta bulunamamasının yanı sıra, bizde ve çoğu ülkede olduğu gibi bu gibi -tarihi değeri olan- emlakları alanlar istedikleri gibi restore edemiyor veya beraberindeki geniş araziyi rant getirecek biçimde kullanamıyorlar.

    what you need to know about buying a castle in europe
    https://www.currencyfair.com/…ng-castles-in-europe/
  • 2.500.000 usd yi verecek adamların ısınmayı dert edindiğini bize gösteren başlıktır.

    arkadaşım o kadar para verebiliyorsan zaten zenginsin demektir, ısınmayı niye işin içine katıyorsun.

    başlığa gelecek olursak, hızlı yapılanmanın ve türkiye'nin durumunu özetlemektedir.
  • metrobus'un dibindeki evle dag basindaki sato mu karsilastirilir allansen. olmamis otur 0.

    evet bu hayattaki luksum metrobuse yakin olabilmek, her an yurunebilecek mesafede olmak, ona sarilabilmek.
  • alfred olmadan şato beş para etmeyecektir.

    (bkz: alfred)
  • birisinde havuz, fitness, güvenlik vb. şeyler yönetim tarafından karşılanmakta ve karşılığında aidat alınmakta iken, diğerinde her türlü ihtiyacını kendin karşılamak zorundasındır. birisi şehrin merkezinde iken, diğeri ya dağın başındadır, ya da düzlüktedir ama merkeze gitmek için her gün 60-70 km yol gidersin. gideceğin merkez de olsa olsa 50.000 nüfuslu bir kasabadır. çalışan birisinin şatoda oturması bu yüzden imkansızdır. alsa alsa süper zengin birisi yılda 1-2 kere gitmek için alır şatoyu. kıyaslama olmamış.
  • o şatonun kuzeye de cephesi var, ayrıca içi masraflı. 1+1 dairemiz ise çok kelepir, bu fırsatı kaçırmayın isterseniz.
  • fed başta olmak üzere önde gelen merkez bankalarının karşılıksız olarak bastıkları paralara "düşük faiz. yapışın!!!" düsturu ile saldıran yurdum mallarının şişirdikleri fiyatların sonucu olan tablodur.

    https://www.youtube.com/watch?v=am6mhvc5qhk

    aynı zamanda, gelişmiş ülkelerin para basarak krizlerini gelişmekte olan ülkelere zerk etmesinin de sonucudur bu fiyatlar. sadece gayrimenkulde değil, bir çok varlıkta balonlar var dünya çapında.

    gayrimenkul sektörünün özellikle istanbul'da bu kadar şişmesinin bize özel sebepleri de yok değil. mesela karadenizlilerin hak etmedikleri koltuklarda oturmaları bir sebep. sadece uzun olanı kast etmiyorum.

    mesela istanbul'da onlarca senedir gayrimenkule hakim olan bu karadenizliler doğal olarak istanbul'da en çok milletvekili çıkaran grup. çünkü milletvekili olmak için sermaye lazım. bir işe para yatıran adam da karşılığını ister. işte bunlar hep yozlaşma.

    aslında istanbullu olmayan ama istanbul kontenjanından seçilen bu adamlar tüm ülkenin içine beraberce ettiler.

    böyle dmeokrasi olmaz.
  • bilir bilmez konusan insan hezeyani

    ıstanbul daki evlere sende %3 emlak vergisi koy bak fiyatlar nasil 3 te birine dusuyor

    biraz dunyayi gezin gorun sonra yorum yapin
hesabın var mı? giriş yap