• fenerbahçe yönetiminin resmi siteden başsağlığı dilediği kaleci. http://www.fenerbahce.org/…etay.asp?contentid=17607

    hayatına böyle son vermesi taraflı, tarafsız herkesi üzmüştür.

    rest in peace
  • polisin bugün bildirdigine göre intihar ettigi kesinlesmis sporcu. enke, bir veda mektubu birakmistir, yalniz mektupta ne yazdigi henüz aciklanmis degil. intihar sebebinin kücük yasta ölen kizi, mide-bagirsak hastaligi, duyarli, duygusal ve ruhsal yapisinin "labile" olusu sanilmaktadir.

    edit: bassagligi dilemek isteyenler icin robert enke'nin web sitesi:

    http://www.enke1.de/
  • trajik olumuyle dolayli yoldan fenerbahce'den bir macta ayrilmasi olayini da aydinlatmis kalecidir. bugun hannover kulubunde yapilan basin toplantisina katilan psikologu enke'nin 2003 yilindan beri depresyon tedavisi gordugunu acikladi. barcelona'dayken baslamis, fener'e gelip gittiginde devam etmis. enke turkiye'den ayrildiktan sonra kendini toparlamis, o sezonun ikinci yarisinda tenerife ile birkac iyi mac cikardiktan sonra almanya'ya hannover'e donmus. biryerlerde okumustum, mahmut uslu zamaninda enke'yi gonderme nedenlerinin baska oldugunu, bunu da sonra aciklayacagini soylemisti ama hic aciklamamisti. herhalde bu depresyon olayi yuzunden gonderdiler.

    enke'nin fenerbahce ile ciktigi tek maci ben de hatirliyorum. baya kufur yemisti. herkes yeteneksiz sanmisti, demek olay baskaymis. o mac farkli sekilde sonuclansaydi enke'nin hayati degisir miydi? tahmin etmesi zor, ama enke'yi intihara iten asil olay basari/basarisizlik degil anladigim kadariyla. sonucta 2010 dunya kupasi icin almanya'nin 1 numarali kalecisi olmasi bekleniyordu, kariyerinin zirvesindeydi diyebiliriz.

    yazik ya hakikaten cok yazik.
  • sabah şu yazıyla öğrendim öldüğünü. http://herbokubilenadam.blogspot.com/…ci-huznu.html
    hatırlamam ismini ama 2 yaşında ölmüş kızı ile olan fotoğraflarını görünce içim bi burkuldu. bi de bu var tabi (bkz: kör ölür badem gözlü olur)
  • topragi bol olsun
  • kimler ne şekilde öldü üzülmedim. üzülmem gereken ölümler oldu üzülmedim. tabi bazılarına üzüldüm. bir adını bilirim, bir de fenerbahçe'de oynadığı maçı izlemişliğim vardır. ama bu adamın ölümü beni üzdü nedense.
  • hayatında her şeyden fazla kızını sevmiştir, o da olmayınca zor dayanmıştır tahminimce. bazı intiharlara tanrı bile kızamaz sonuçta.

    kimse yüzüne kikirdeyen bebeciğini toprağın altına bırakıp evine dönmek zorunda kalmasa keşke. oluyor ama işte. yazık olan da bu.

    http://1.bp.blogspot.com/…ypi5zpxg/s1600-h/enke.jpg

    düzeltme : 6 yıldır depresyondaymış, üstüne 2006'da da kızını kaybetmiş. enduksiyon bobini'ne teşekkürler.
  • hanover awd arena stadı'nda gerçekleştirilen anma töreni an itibariyle bbc world'den izlenebilir.
  • ölümünü doğrudan ya da dolaylı yoldan fenerbahçe'deki şanssız tecrübesine bağlamak fazla vicdansızlık olur doğrusu ama ülkemizde kötü performans gösteren futbolcuların üstelik kendi tribünlerinden aldığı tepki inanılmaz çirkin boyutlara ulaştı. bunun takımla da alakası yok kulüplerimizin hepsinde aynı. kötü yönetim, kötü niyetli futbolcular falan tamam ama bunun altında aslen bir sosyolojik problem yattığını savunuyorum ben, futbolcuların aldığı para dert olmuş bazı vatandaşlarımıza. belki haklı da olabilirler, ama sen parayı sayıp o maça gittiğin sürece onlar o paraları alacak, sızlanmaya gerek yok denklem basit. taraftarsan taraftarlığını yap, yok benim derdim futbol diyorsan şöyle de bir şey var:
    (bkz: amatör futbol/#16305559)

    ütopya belki ama enke'nin trajik hikayesinin türk futbol seyircisi açısından bir ders olmasını isterdim. stada kompleks tükürmeye gelmeyen, olayın bir spor müsabakası olduğunun bilincinde hakiki taraftar istiyoruz ama halihazırda ülkedeki (ve hatta dünyadaki) futbol altyapısı total olarak buna hazır mı derseniz, sanmam pek.
hesabın var mı? giriş yap