• matematikle arası iyi, bulmaca çözmeyi seven, johnny cash dinleyen the wire karakteri.
  • ilk sezonda valchek'in damadı, torpilli, bodrumdaki ekibin en işe yaramazı olarak görülen the wire karakteri.

    --- spoiler ---

    polonyalı olmasının yanı sıra güzel memleketimize tatile gelmiş kesin.

    zira mcnulty'ler çağrı cihazlarını, telefonları kopyalıyoruz dediklerinde bu andaval gidip bildiğimiz tuşlu telefonu fotokopi makinesine koyup fotokopisini çekerek deneme yapmıştı. haa, tabii baltimore'daki torbacıların şifreli telefonları da bu çözdü ayrı.

    edit: 4. sezonu izliyorum da; 6. bölüm itibarı ile duquan'ı koruyup kollamasıyla polislik yerine öğretmenliğin doğru tercih olduğunu gösterip herkesin bir şekilde başarılı olabileceğini kanıtladı, kral mertebesine ulaştı.

    --- spoiler ---

    bir de silahı olur olmaz yerlerde ateş alır. ''omar is coming, yo!'' yerine ''pryz geliyor, götü kollayın!'' demeleri lazım, o derece!
  • olayı sokaklar değil, matematik ve bilişim olan karakter.
  • soyadı oniki harftir. bu oniki harften iki tanesi seslidir. bilmeyen için okumak imkansız gibi. yazmaya girmiyorum bile..
  • soyadı kabaca pirezbaluski şeklinde okunan the wire karakteri.

    --- spoiler ---

    kendisi ilk üç sezonda son derece sorunlu bir polistir. eline silah aldığı zaman mutlaka birilerine zarar verir; sokak polisliği kendisine verilebilecek en tehlikeli iştir. nihayet başka bir polisi yanlışlıkla vurup öldürmesiyle meslekten ihraç edilir. o da gidip matematik öğretmeni olur. baltimore'da beyaz bir matematik öğretmeni demek hababam sınıfı'ndaki mahmut hoca demektir.
    --- spoiler ---
  • soyadını (haliyle) doğru-düzgün söyleyemeyen öğrencileri, kendisine mr. prez ya da mr. prezbo diye hitap eder.
  • sanırım ilk bölümde, büroda duvara ateş etmişti. dördüncü sezonda öğretmenliğe geçti, ilk dersinde ''i'm mr.pryzbylewski, you can call me mr.pryzbylewski'' demesi komiğime gitti, onun haricinde son derece ciddi bir insan, öyle veya böyle öğretmenlikte başarılı oldu, beşinci sezonda pek göremedik kendisini.
  • eline silah almaması gereken havalı soyadlı baltimore polisidir.
  • sahada değil de arka planda değerlendirildiğinde müthiş polis olan ama polislikten ihraç edildikten sonra çok daha iyi bir öğretmen olan karakter. ilk bölümlerde malın teki olduğunu düşünmüştüm ama sezonlar ilerledikçe en çok saygı duyduğum ve sahnelerini izlemeyi sevdiğim karakterler arasına girdi.

    --- spoiler ---

    duquan, randy ve mike gibi öğrencileri maalesef sisteme kurban gitti. namond da tam gidiciydi de bunny colvin reisim duruma el attı.

    --- spoiler ---
  • 2. sezon 10. bölümde:

    --- spoiler ---

    kendisini itip kakan emniyet müdürü kayınpederine yumruğu geçirmiştir.

    --- spoiler ---

    ilk bölümlerde malın teki sanılırken ilerleyen bölümlerde sağlam bir adam olduğunu gösteren the wire karakteri. soyadını sevdiğim.
hesabın var mı? giriş yap