• "the antidote" isimli parça ve albumü ile tanınmış, son olarak "off the record" isimli albumü çıkarmış olan amerikalı jazz müzisyen.
  • no pay no play isimli güzide parçanın sahibi
  • 23 - 24 subat aksamlari babylon'da izlenebilecek olan gitar jaz gitaristi.
  • 23 şubat 2005 gecesi babylon'da çok başarılı bir konser vermiştir. ronny jordan*, melvin davis*, abe fogle* dizilişi ile sahneye çıkan ekip az sayılı ancak meraklı ve ilgili bir seyirci grubuna çaldı. pek sevimli ingiliz* ronny ve iki new yorker konsere ronny jordan besteleri ile başladı. popüler coverlar bunları izledi: smooth operator**, that's the way love goes* bunlardan bazılarıydı.

    iki buçuk saatlik ve tek setten oluşan konserin ilk yarısı boyunca melvin davis, mike stern konserindeki* richard bona sendromuna yakalanarak ronny jordan'ı oldukça geride bırakan bir performans sergiledi, işi hammond nedir ne değildir konulu ufak bir seminere dönüştürdü. sonlara doğru açılan ve azan ronny, özellikle swing altyapılı parçalarda kelimenin tam anlamıyla döktürdü. davulcu abe fogle'dan da bahsetmek gerek. kendisi ön plana hiç çıkmadan müthiş çalan kaliteli bir caz davulcusu. davul çalarken danseden zenci klasmanının sağlam bir üyesi, ayrıca "sağol" demeyi öğrenmiş gece boyunca üç kere ayağa fırlayıp sağol diye bağardı.

    son şarkı olarak ray charles* tarafından da kaydedilmiş olan gospel-soul-jazz sentezi müthiş bir parça seçen ronny jordan, küçüklüğündeki zoraki kilise macerasının müziği üzerindeki etkilerini de anlatıp gitti. yoğun alkışla döndüklerinde konserin g noktası bulundu. cantaloop* ve so what* coverları ile groove'un dibine vuruldu.
  • birkac gitari bulunan, gibson marka tel kullanan bu abimize
    http://www.ronnyjordan.com/
    adresinden ula$mak mumkun. siteyi biraz kurcalayinca discography, photos, videos gibi linklere de ulasilabiliyor.
  • 23 subat 2005 babylon konserinde kendisine sadece klavye ve davulun eslik edecegini ogrenince hayal kırıklıgına ugratan, ama adini o gune kadar duymamis oldugum melvin davies abimizin klavye ile neler yapilabilecegini uygulamali olarak gosterip herkesi agzi bir karis acik şekilde evlerine göndermesiyle nihayete ermiş bir konser veren gitarist.
  • 13 ocak 2014 tarihinde aramızdan ayrılan ingiliz jazz gitaristi. 1993 yılında çıkan guru's jazzmataz vol 1. albümüyle şöhretlenmiştir. kendisini tanımama vesile olan 2001 yılında çıkarmış olduğu off the record adlı güzide albüm jazz, hip-hop ve r&b harmanını biz müzik severlere zirve noktasında yaşatmaktadır.
  • henüz , bugün '' radyo boğaziçi , güz '' listesiyle keşfettiğim , mükemmel sanatçı.

    (2014 yılında vefat etmiş, toprağı bol olsun.)
hesabın var mı? giriş yap