• arabanın çalınması ihtimaline karşı, kendimizi güvende hissetmemiz için yapılan eylem..
  • her zaman güven sağlamamaktadır. o ruhsatı cebine koyduğunuz montu da sağlama almak gerekir.

    (bkz: #15903667)
  • kış aylarında yapıp yaz aylarında yapmadığım eylem. zira mont varken ruhsat montun cebine koyulabiliyor rahatlıkla. fakat yazın şöyle bir sorunla karşı karşıya kalıyor insan;
    telefon, cüzdan, anahtar, ruhsat ve tüm bunların muhafazası için sadece bir kot pantolon.
    en zayıf halka olarak ruhsat torpidodaki yerini alıyor tabii. şişkin pantolon ceplerinden hiç hazzetmiyorum çünkü.
  • kadın sürücüler için yaz kış zorlanmadan gerçekleştirilebilecek eylem.
    o ki çantasında arabanın kendisini taşıyabilecekken, kıçı kırık ruhsatı mı taşıyamayacak?
  • bunu yaparken, arabada bırakmadığınız ruhsatı, arabadan indikten sonra bir yerlerde düşürmemeye de dikkat etmek gerekir.
    zira başıma geldi. daha arabayı yeni kullanmaya başladığım zamanlar duymuştum, araba çalınırsa ruhsat ve anahtar sizde olursa ancak sigorta işlem yapar diye, kulağımda kalmış. bu yüzden otoparklara filan bırakıyoruz, arabada kalmasın hiç diye sürekli çantada taşırım ruhsatı. ancak bir akşam (ki yılbaşının hemen ertesi) arkadaşımı bir yere bırakmak için evden çıkarken çanta almayıp, polis çevirir ihtimaline karşı ruhsatı aldım cebime, ve arabadan indiğim tek noktada o ruhsat o cebimden kaçmış resmen.
    iki gün boyunca kendisinden haber alamadığım için, bir yandan yeni ruhsat nasıl çıkar diye düşünmekten, bir yandan sevgili babamın "polise başvur hemen, ruhsatla yasa dışı işler yapılır senin başına kalır" şeklindeki senaryoları sayesinde paranoyalara girmekten dolayı akla karayı seçtim.
    neyseki sonunda düşürdüğüm yerde insaflı bir taksici bulmuş, ruhsattan da şirket adını bulup uğraşıp internetten telefon numarasına ulaşıp beni buldu da, rahat bir nefes aldım (araç şirket aracı olduğu için ruhsatı yeniden çıkartmak epey uğraştırıcı oluyormuş bu arada aldığım bilgilere göre). bu da böyle bir anımdı şeklinde entirimi bitirirken, ruhsat candır diyor, dikkatli taşımanızı öneriyorum
  • araba çalındıktan sonra ruhsatın arabada olup olmaması nasıl bir fark yaratıyor anlamıyorum. veya doğrudan ruhsatın çalınmasının oluşturduğu bir sakınca var mı? bilen yeşillendirmesin buraya yazsın da herkes görsün. bir nevi up. bir nevi ukde. 2010 yılından bu yana teknoloji baya gelişti. artık öyle sigorta işlem yapmıyor vs gibi bir durum yoktur heralde.
  • ruhsat içindeyken araba çalınırsa dert etmeye gerek yok.

    çünkü ; artık bir araban yok.

    babamdan gelen bir alışkanlık akşam arabayı bırakırken mutlaka alırım unutsam bile iner alırım.

    çünkü senin imzanı taklit edip arabayı kendi üzerine geçirebilir.

    (bkz: evrakta sahtecilik)
  • mantikli eylem.

    gereksiz bir sey olsa vermezlerdi, sistemde kimin ustune oldugunun gozukmesi yeter derlerdi insanlar da ruhsat tasimak zorunda kalmazdi. ama oyle degil malesef.
  • bunu yapan seneler önce olan teypli aracından da teypi söküp evinde başucuna koyuyordur. hey allahım ya, böyle hayat mı geçer lan.
  • aracınız çalınırsa emniyete bildirirsiniz plaka ya çalıntı araç ibaresi düşülür herhangi bir çevirme de plaka sorgulanınca kabak gibi çıkar ortaya eskidenden kalma alışkanlıklar.
hesabın var mı? giriş yap