• casper'dan hallice açık tenli bir insan olarak yapmamam gereken eylem, oysa esmer olan beyonce ya da onunla aynı tonlarda olan çağla şikel'de gayet güzel durmaktadır. çünkü ten rengi, çorap rengi gibi üç beş renkten ibaret değildir, çeşit çeşit beyaz ten/esmer ten vardır, her beyaz tenli sarı olunca bir kirsten dunst, charlize theron görüntüsü elde edemez. mesela cobie smulders beyaz tenli mi evet ama sarışın olabilir mi? olur da kendine yazık eder. ** burdan laura prepon'u da örnek vermek isterim, kadın saçlarını kızıldan sarıya çevirdiğinde gökteki melekler ağlamış diye duydum, keza bir emma stone olsun, bir jennifer morrison olsun apaçık tenli olup sarının çok da açmadığı kadınlardandır.

    açık-buğday tenli kadınlarda en güzel örnekleri görünür, blake lively, britney spears gibi sarışın olmak için doğmuş kadınlara bakın öyle çok açık tenli değillerdir. türkiye'den aslı enver aklıma gelen ilk isim, bunun dışına sinem kobal* hoş bir örnek. aman da dip boyası hedesi hödösü falan yazmış kimi ancak uçlara doğru yoğun sarı diplerin daha koyu olması bence çok daha doğal ve genç bir hava verir.
    ayrıca kara kaşlılar yapmasın diyenlere müge boz gerçeğini çarpmak isterim. yani sarı konusunda öyle ezberden konuşmamak gerekir.
    bir de sarının da yüz bin tonu var, sarıya boyattıktan sonra bir rezaletle karşılaşan kızlar aslen kuaför madurudur, yoksa suç esmer kızda değildir bence. jennifer aniston, jessica alba da gayet itin gtüne sokulan türk esmer kızlarının ten rengindedir ve sarı tonları gayet gitmektedir.

    tabi sarıya boyatmak derken kasıt platin gibi bir sarıysa bir şey diyemeyeceğim ama sarı tonlarında saç rengi denemekse kastedilen doğru ellerde her ten renginde güzel sonuçlar alınabilir*.
    peki sarının gitmediği kadınlar ne yapmalı? onlar da kızılın tonlarında, sıcak kahverengilerde ya da kuzguni siyahlarda mutluluğu bulabilirler.
  • ciddi bir etüt çalışması yapılmadan girişilmemesi gereken olay. daha önce de yazılmış ama bir kaç ilave tespitte bulunmak isterim, her beyaz tenliyimi diyene sarı ya da kızıl yakışmaz. şimdi ten renkleri ile ilgili ne biliyoruz, dünyada 3 renk var, zenci, beyaz ve sarı. zenci dışındaki diğer tüm renkler sarı ve pembenin (yani beyazın) açıklı koyulu tonlarından oluşmaktadır. siz kendinizi beyaz ırktan sana durun ama aslında sarı olabilirsiniz. misal bendeniz basbayağı sarıyım. gözlerim fincan, cüssem de at kadar olmasa çinli olduğuma yemin ederdim. neyse efenim pembelere, göz renginden bağımsız olarak, neredeyse her tür saç rengi yakışırken biz sarılara siyahtan gayrı bir renk yakışmaz. hele ki bakır ve sarı hiç yakışmaz, hasta gibi görünürsünüz yemin ederim. şimdi saçınızı boyamadan önce mutlaka ne renk olduğunuzu tespit edin derim ben size. bunu nasıl yapacağınız da çok basit: aile bireyleriniz, arkadaşlarınız, denk geldiğiniz herkesle ellerinizi yan yana koyun. sarıysanız yanınızdaki en esmer insan bile çingen pembesi gibi gözükecektir.
  • parkta yürüyorum. arkamdan bir köpek geliyor havlayarak. belli ki beni isiracak. duruyorum oldugum yerde. köpek etrafimda tur atiyor. ben orali olmuyorum. sahibi cikip geliyor: "birsey yapmaz, birsey yapmaz, isirmaz. sizi siyah sacli oldugunuz icin belki isirmak istedi".

    simdi anliyorum, bazi insanlarin neden saclarini sariya boyattigini.
  • riskli bir karardir. yapmasi cok uzun ve mesakatli olmasinin yani sira, korumasi da bir o kadar zordur. ayrica saclarinizin ciddi sekilde zarar gorme ihtimali de vardir.

    acik kumral sacli ve beyaz tenli bir insan evladi olarak (cocukken sapsari olup sonradan kumrala donen cinsten) hayatimda ilk defa ciddi anlamda sarisin olma karari aldim. oncelikle saclariniz kumral, ince telliyse kesinlikle ama kesinlikle oreal kullanarak rengini actirmayin. kuaforler cogu zaman, acik renk sacli insanlari da daha pahali bir islem oldugu ve para kazanmak istedikleri icin oreal kullanmanin gerekliligine inandiriyorlar. uzun zamandir gittigim kuaforum, koyu kumral renkteki sacima sadece acik sari boya surerek, bir damla bile oreal kullanmadan bal kopugu ile altin sarisi arasi bir renge kadar acti. (sunun gibi birsey http://tinyurl.com/d9ylugf)

    10 gunde bir tekrar tekrar kullu acik sari veya platine boyatarak sacimi hic kimyasal isleme sokmadan ve yipratmadan yavas yavas daha da acacak ve neticesinde soyle bir renk haline gelecek. http://tinyurl.com/c4ztvgr

    rengin oturmasi biraz zaman alacak ama oturdugunda memnun kalicagimdan hic suphem yok, zaten ten rengi goz rengi vs. sarisin olmaya cok elverisli oldugu icin sansliyim.

    edit: 2. boyanin ardindan baya baya platine gecis yapmis bulunmaktayim. tekrar ediyorum, sifir orealle, sadece platin rengine komple boyayarak. http://tinyurl.com/bsdczmh
  • sevmedigim tek renk olan sariyi kafamda gormek istemeyecegimden belki de omur boyu girismeyecegim eylem.
    boyatanlarin coguna yakismiyor, yasli gosteriyorlar. sonra gelsin yas kompleksi.

    kucukken kumral halimle sen sarisinsin diyenlere avazim ciktigi kadar cemkirirdim. neyse ki artik koyulasti saclarim da kimse sarisin oldugumu iddia etmiyor.
  • esmerleri maymuna çeviren eylem. etmeyin, eylemeyin.
  • uzmanların çok zorda kalmadıkça önermediği davranış. ha eğer hatun kişi dikkat çekmek, depresyonun alt basamaklarında sek sek oynadığını belli etmek, başka kadınlar tarafından dedikodusunun yapılmasına imkan tanımak gibi mazoşist isteklere sahipse o zaman kişisel tavsiyem bir risk alın kızlar.
  • daenerys targaryen olacam derken muge anli olabilirsiniz. riskli.
  • sadece esmerlerin deil hic bir bayanın kulanmaması gerektiğini düsündüğüm saç boyama işleminin sarı renk icin gercekleşen versiyonudur dogallıktan uzaklasan goruntu verir
    not : doğal sac candır
  • esmerlerin yanasmamasi gereken bazi acik tenli kisilerin de yuzune hava katan guzellestiren eylem
hesabın var mı? giriş yap