• sıkıntılıyken dinlediğinizde müthiş bir boşvermişliğe sürüklerken rahatlatan şarkı.
  • http://www.youtube.com/watch?v=re6rbtcshbo

    cat stevens'ın en güzel şarkılarındandır. anlaşılacağı üzere kedisi için yazmamıştır şarkıyı. lisa'yı merak ettirmiştir bana hep, kim bilir ne kadar hüzünlü bakıyordur. ne yaralar almıştır hayattan...

    ve şimdi sırada, 5-e sınıfından faramir'i lisa ile ilgili şiirini okumak üzere sahneye davet ediyorum.

    ''böyle bir şarkı yazılan lisa'yı merak ederim,
    gel otur, bir soluklan lisa, ben seni iyi ederim. teşekkürler.''
  • bugün dinlediğimde kendimce minik bir ayrıntı yakaladığım muhteşem şarkı. eğer rivayet olunduğu gibi cat stevens'ın adı lisa olan ve yaralanmış (muhtemelen de ölmüş) olan kedisine yazdığı bir şarkı ise, keman solosunun da bir kedinin miyavlamasına benzediğini fark ettim. yok eğer bu, bir kadına yazılmış bir şarkı ise benim küçücük teorim kendiliğinden imha olacak fakat eğer gerçekten ortada bir kedi varsa, keman solosu fikri müthiş.
  • sad dediği zaman tüyleri diken diken eder cat stevens. kemanları harika şarkının.
  • kedi stevens'ın* kedisi için yazdığını söylediği ama aşikar olarak bir kadına yazılmış olduğu her satırından belli olan ve piyano arpeji ve keman solosu insanın içine işleyen hatta gözlerini dolduran, bir kedi/kadın için yazılmış en güzel şarkılardan biri.
  • bir cat stevens klasiği. bir türlü bulamadığımız lisa bu parçadadır. inişleri ve çıkışlarıyla söylenmesi ayrıca keyifli bir şarkıdır.
  • çok ciddi bir biçimde bir kediye yazıldığını düşünüyorum. evde olmasına rağmen çekingen ve korkak, kuytudan çıkamayan, üzgün bir kedi için.
  • lisa says ile birlikte pek de güzel giden şarkı. ah be lisa ah.. neler çektin be kızım..
  • her ne kadar rock’çı olsam da uyumlu çalınan bir piyano ve kemana dalmışken gelip skseler ruhum duymaz. bu şarkı da dinlerken gödü kollamam gereken şarkılardan.

    şarkı hakkında, sözlerin bir kediye yazıldığını belki burada bile ilk kez ben yazmış olabilirim (eski silinen hesapta) ki bunu çok uzun zamandır ifade ediyorum ama bugün kedinin de yorgo yusuf amcama ayrıca bir başka bir şey ifade ettiğine kanaat getirdim.

    kuvvetle muhtemel şarkıda da bir sarır kediyi anlatırken, bir veya iki satır sonrasındaki kelimeler kedi bedeninde yorgo’nun eşcinsel dürtülerini anlatıyor. hani kendisi bir şekilde bunu saklayacak veya bundan utanacak biri değil ama belli ki savaşmış bununla. yani içinden gelmiş ama istememiş sanki.

    father and son’dan da az çok feyz aldım tabi bu yoruma ulaşırken. hatta en sonunda müslüman olmayı tercih etmesini bile bu duruma bağlıyorum. tamamen kendi spekülatif yorumum bu bu arada.
hesabın var mı? giriş yap