• kasap, manav, memur olan topcularina acimaktansa, bizim gibi siradan adamlarin, avrupanin ust duzey topculari ve takimlari ile oynama firsatlari oldugu icin imrenilmesi gereken takim.
  • futbolda tek azizligi turk milli takimina yapmadilar. yine 1994 abd dunya kupasi elemelerinde kasim 1993'te ingiltere'ye gualtieri isimli oyunculari 7. saniyede gol atarak, milli takimlar seviyesinde atilan en erken gole imza atti..
  • dünya kupası ve avrupa şampiyonası eleme gruplarında tarihindeki ilk puanını 1993 yılında evinde 0-0 berabere kaldığı türkiye'den almış milli takım..
  • oyunun ruhunu gerçek manada yansıtacak şekilde "maksat spor olsun" anlayışını benimsemiş futbolculardan oluşur.*
  • resmi maçlarda tarihindeki ilk korner ve (o kornerden gelen pozisyon sonrası) ilk golünü türkiye'ye atmış milli takım. nadiren rakip yarı alana geçen san marinolu oyuncular, korner kazanıldığında o kadar şaşırmışlardı ki korneri atmaya giden adam, "şimdi napçaz lan" diye birbirine bakan arkadaşlarını "gelin lan gelin. korkucak bişi yok" diye el işaretleriyle ceza sahasına çağırmak zorunda kalmıştı. maçı 4-1 kaybetmelerine rağmen, elemanlar baya sevinmişti.

    not: ilk korner kısmı biraz sallama olabilir ama gol kısmının ilk olduğu doğrudur.

    edit: efendim san marino milli takımının arşivlerinde 1991'de avrupa şampiyonası elemelerinde, san marino'nun romanya'ya bir gol attığı görülmekte. 85. dakikadaki golu kimin attığı yazmıyor (kendi kalesine atılmış sanırım). bu nedenle ilk golünü bize atmadığını söyleyebiliriz bu takımın. ama ilk korner konusu doğru görünüyor.

    http://www.fsgc.sm/sources/template.asp?id=1097
  • gerçek hayatlarında kimi marangoz, kimi öğretmen* olan insanlardan kurulu milli takım.

    + hanım ben gene maça gidiyorum milli maç varmış..
    - of gene mi ya. bu sefer kimleymiş ?
    + foroa mıdır faroe midir ne öyle bişey... dur bakim.
    + faroe adalarıymış.
    - para bırak bari çocuğa giyecek bişeyler alıcam..
    + bıraktım çıkışta. hadi beni bekleme geç gelirim.

    (bkz: acilarin cocugu olmak)

    edit : malta geliyor malta yalele yaalele..
  • ilk gollerini ilk kazandıkları kornerden bize attıkları maçı izlerken, "lan herifler acaip korner çalışmış demek ki, tek sorun yeterince korner kazanamamaları" diye düşünmüştüm arsızca.. almanya'dan 13 yemişler.. harbi üzüldüm.. biz 8-0ları 18 senedir unutmadık, cefakar taraftarlarına allah sabır versin..
  • tarihlerindeki ilk gollerini türkiyeye atmaları, ilk puanlarını bizden almaları yetmezmiş gibi, türkiyenin henüz gol atamadığı ingiltereye gol atma arsızlığını da göstermişlerdir.

    (bkz: kasten mi yapıyorsun)
hesabın var mı? giriş yap