• sorun, zavalli gencecik kizin alkol almis olmasi degil, tecavuzcunun, tecavuz edecek kapasiteye gelmis olmasi. yani turkiye'deki gelismis tecavuz kulturudur.

    tecavuz etmeyi elestirmesi, bunu kinamasi gerekenler de gelip kizin alkollu olmasina dikkat cekiyor. bu, "alkol alip sarhos olursan, tecavuz de ederler" demektir. yani tecavuzu belli kosullar altinda mesru gormektir ki asil yok edilmesi gereken bu zihniyettir, alkol degil.

    avrupa'da da sokak ortasinda zil zurna sarhos kadinlar oluyor. kimse tecavuz etmiyor. demek ki sorun alkolde degil. gencecik bir kizin magduriyetini gormeyip, sucu yine kizin yaptiklarina baglayanlar insanliktan nasip almis olamazlar. suc, sucu isleyenindir, kurbanin degil.

    edit: basligin ilk entry'sini giren ve daha sonra silen zat, o entry'de tecavuze ugrayan genc sarhos bir kizin alkol almasaydi tecavuze ugramayacagini soyleyerek sirf alkol almanin kotülügünü ispatlama derdinde oldugu icin yazilmistir bu entry. bu, yazdiklarimdan anlasiliyor olsa da baslik basa kalinca bu notu dusme ihtiyaci hissettim.
  • (bkz: mal beyanatı)
  • tecavüzcüleri legalize etmek için kullanılan yeni ve geri zekalılık kokan bir başka argüman. herifler plan yapmış, organize olmuş, suç işlemiş. ama suçlu kız ve alkolün bir araya gelmesi ha? beynini seveyim desem, kalk o 70'lik rakı şişesinin üstünden de, kafanla düşün biraz...
  • rezil bir eylemdir.

    ancaaak
    alkol alan tecavüz etse, diyeceğim ki evet alkol bütün kötülüklerin anası.. alkolü veren tecavüz etmiş arkadaş.. o zaten niyetli.. o ibnenin kafasındakini ne yapacağız?
    o olayda alkol olmasa zorlama olacaktı, kim bilir belki de kızı öldüreceklerdi..
    niyet edilmiş bir kere..

    nasıl kafalardasınız yahu?
  • şerefsizliktir.

    alkolü kötülemek için tecavüz gibi bir insanlık suçunu araç olarak kullanmak ayrı bir şerefsizlik.
    rızası var demekle eş değerde bir şerefsizliktir hem de.

    ''sarhoş edilen''
    dikkat çekilen nokta eylemin iğrençliği değil de alkol kullandırılmış olması ha? iğrençsiniz.

    tecavüzün yalnızca alkol kaynaklı olduğunu savunanlar eşeklere ya da bebeklere de içki içiriyorlar sanırım. geberin be.

    edit: yapılan çirkin yönlendirmeye laf edince alkolü koruyor, savunuyor olmuşuz. alkol ''eylemi gerçekleştirmek için harcanan eforu'' azaltmış olabilir, mümkündür. ancak o kız otururken eter de koklatılabilirdi. başlığı ''eter koklatılan kıza tecavüz edilmesi'' diye açıp eteri lanetleyecek miydiniz?
    alkol kötülüklerin anası ise bu çarpık zihniyet de olsa olsa babasıdır.
  • (bkz: nuri alço)
  • 13-14 yaşında kızlarla evlenen yobaz kitlenin rutin bir şekilde cennet şarabı içtiği düşünülürse doğru genelleme.
  • vahim olay, berbat olay.

    ama şu olayın sebebini alkol olarak gören insanların sayısı toplum içerisinde %30ların altına düşmeden malesef ülkemizde bu ve benzeri olaylar azalmayacak.

    asıl olay bu. üstüne bir düşünün bakalım. bu olayın sebebi alkol değil. başka bir şey var.
  • sapık zihniyetli insan bozuntularının, inatla alkolu başroldeymiş gibi göstermek suretiyle orada burada konuştukları rezil ve iğrenç olaydır.
    arkadaşım, kimsenin bu tür olayları desteklediği zaten yok. kaldı ki, o iki hayvan herif bu işi kafalarına koydularsa zaten alkol olmasa da başka bir yol kesinlikle bulurlardı. memlekette, özellikle de bu olayın gerçekleştiği taraflarda cinsellik aşırı derecede bastırılan bir tabu halinde olması nedeniyle, hem o cinselliği yaşayıp hem de bu işi "yasak" ve "gizli" yollarla yapmaktan bir zevk duyuyorlar.
    ben üniversite öğrencisiyim. alkol de kullanıyorum, sigara da kullanıyorum ama bugüne kadar hiçbir zaman bırakın böyle iğrenç bir olaya ortak olmayı, toplumu rahatsız edecek en ufak harekette bile bulunmadım. çevremde de bu şekilde davranan hiç kimse göremezsin, yok çünkü. bak, ne dedim? çevre dedim. insanın yaşadığı çevreyi, toplumu iyi seçmesi gerek. o çok mükemmel görüp de övdüğün ülke yönetimi "cıss" "aman ha, alkol alma!" "yasak o seni lanet herif!" diye trajikomik bir şekilde, topluma eğitim vermek yerine yasaklama yoluna giderse eğer bu olayların yaşanması ileriki zamanlarda da maalesef ki kaçınılmaz olacaktır.
    toplumun bilinçlenmesi çok önemli. tıpkı bilinçli tüketicilik gibi, bilinçli alkol almak da şart arkadaşım.
    ben mis gibi rakımı alırım balkonumda zeki müreneşliğinde bir güzel içip keyfimi yerine getiririm, bana hiçkimse tutup da bir laf söyleyemez. neden? çünkü bu benim özgürlüğüm ve bunu kimse kısıtlayamaz. buna müteakiben, ben asla ve asla bu eylemi başkalarının özgürlüklerini kısıtlayarak yapmıyorum, tekrar bunun altını çizmek isterim.
  • (bkz: tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar)
    (bkz: kuran kursunda tecavüz)
    bakınızlar boş değildir, onlarca entry girilmiştir.
hesabın var mı? giriş yap