• her şekilde villanın kazanacağı versus. kimse alt-üst katında birileri otursun istemez.
  • ikisinin de artıları ve eksileri mevcuttur. ideal senaryo ikisine de sahip olmaktır. haftasonu villada kahvaltı güzeldir ama cumartesi gece 3'te alkol de alınmış ise şehir merkezindeki rezidansa kapağı atmak paha biçilemez.
  • tam şu sıralarda cevap bulmam gereken karşılaştırma. villanın keyfi mi rezidansın güvenliği mi? sanırım bunun cevabını hanımın paşa gönlünün keyfi verecek.
  • genel olarak düşünün; zenginler, sizce rezidans bina bölümlerinde mi yoksa tamamen sana ait ve gerçek ev kavramı olan müstakil evde(villa) mi yaşıyor ?

    altında, üstünde, yanında başkalarının yaşamadığı, onların en başta gürültüleri olmak üzere, seslerini, görgüsüzlüklerini, kısıtlamalarını, topluluk oluştuğu için getirilen kurallarını çekmek gibi saçmalıklar olmadan yaşabilmek. sana ait ev, hiçbir komşu olmadan sana ait bahçe, sana ait alan, sadece senin kendi sesin, kuralların ve özgürlüğün...

    çocuklara ev çizin dediğinizde, hemen hemen tüm çocukların apartman - rezidans mı yoksa müstakil basit ev mi çizdiklerine bakın dediğim versus.
  • yani rezidans olmak zorunda değil. modernizm öncesi, bireyselcilik öncesi balkonlu daireler. taksimde, beyoğlu'nda yüksek tavanlı, avlusu olan, hemen her evin ışığı iyi aldığı bir ordası olan, sabah kahvesini komşunuzu selamlayarak içtiğiniz, yemek yerden afiyet olsun diyebildiğiniz bir arada yaşam sunan apartman dairesini tercih ederim.

    çağımızın sorunlarından birisi de neo-liberal dünyanın toplumlara yüklediği ayrı ayrı birey olmanın kuvvetlenmesi yükümlülüğü birbirinden ayrı yaşayan ama aynı binada olan rezidans tipi yerleşimle birlikte bir aldatmaca olarak müstakil evi sundu. müstakil evlerin aldatmacası ise şurda, önceden evde ihtiyaçlarınızın hepsini gideremezdiniz, suyunuzu almanız gerekirdi yahut her türlü dışarı çıkmanız biriyleriyle ilişki kurmanız gerekirdi. şimdiki dünyada sırf birinin sesini dahi duymayın diye yemeksepeti var, online sipariş var.

    şimdiki ortamda görüyorsunuz herhalde ilişkisiz olmak, bireyse olmak o kadar da hayırlı bir şey değil. bunu özel alansızlık olarak anlamayın ama bir insan yahut 3-4 kişilik bir aile için 250 m2 200 m2'lik alanlara kurulmuş yalıtılmış ortam fazla.
  • şehir merkezinde manzarası fena olmayan geniş balkonlu 120 metrekare bir çatı katı daireyi tercih ederdim ben. en azından şimdilik.

    orta yaşı geçince 2 katlı müstakil geniş bahçeli bir ev isteyebilirim. ama şehirden uzak olsun istemem. şehir merkezine en fazla 15 kilometre falan olması ideal olabilir benim için. çünkü yaşlanınca da hastanelere, marketlere, insanlara yakınlık ve şehrin diğer nimetlerinden faydalanmaya devam etmek isterim.
  • bilemediniz, ikisi de değil.

    teras kat dublekslerde yaşıyoruz :)

    (bkz: çatı dubleksi)
  • buradaki soru şehre ne kadar uzak. 20dk da şehirde oluyorsam her şekilde villa alır.
  • nerde olursa olsun müstakil ev gibisi yok site olayı çok saçma bence ama bu devirde popülasyon çoğunluğundan dolayı bu çok mümkün değil.
    müstakil evde yaşadığım için çok mutluyum :)
    hele bu karantina günlerinde çok şanslıyız bence
  • bekar bir erkek (örnek ben) için tabiki rezidans. villa güzel ama şehrin sunduğu imkanlardan uzak.
hesabın var mı? giriş yap