• peygambere hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ceza, ikinci fazıl say vakası... ne var ki, nişanyan sabıkalı olduğu için bu ceza, para cezasına çevrilemiyor ve yargıtay da onarsa cezaevi yolu gözüküyor.

    http://www.radikal.com.tr/…ana_135_ay_hapis-1134518

    hukukunuz batsın!

    mevzuya #hepimizateistiz hashtag'i ile tepki gösteriliyormuş.
  • ileri demokrasinin (yersen) tıkır tıkır işlediğini gösteren ceza.
    isyan edit:ekşi sözlük ne kadar yobaz doluymuş amk.bu kadar basit bir ifade özgürlüğünü siz anlayamıyorsanız sokaktaki adam nasıl anlasın.ondan sonra akepe neden %50 alıyor
  • ceza alması doğrudur yada yanlıştır ama kimsenin bir başkasının kutsal saydığı değerleri aşağılamaya hakkı yoktur. fikir özgürlüğü bu değildir.
  • rezil bir cezadır.
    bu cezaya verilecek tepkinin sevan nişanyan'ın "nasıl bir adam olduğu" ile alakası yoktur, böyle bir alaka kuruyorsanız sizin hukukla, ifade özgürlüğüyle bilmemneyle hiçbir alakanız yoktur.
    bir adamın karısının kafasına bok dökmesi, kemalizm karşıtı olması, islam karşıtı olması, fikir özgürlüğünü elinden almanızı asla haklı çıkaramaz.
    saçmalamayın.
  • adaletsiz bir karardır. hukuk "bireysel haklar" yerine "başkasının kutsal saydığı değerleri" koruduğu sürece iktidar ve güçlünün hukuku olmaktan öteye gidemez. bu mantığa göre hangi görüş güçlü ve baskınsa geri kalan azınlıklar ezilmeye mahkumdur.
  • bu kadar kültürlü bir bilim adamından yararlanmak yerine kendisini hapse tıkmayı tercih eden bir devletin verdiği ceza.

    bu devlet ve bir kısım müslüman nedense sadece dinî konularda hassas.

    demokrasi, insan hakları, bilim ve sanat konusunda hassasiyetleri olanların incinmesi ne olacak?

    sesini çıkaranın yüzüne gaz basılırken incinmiyor musunuz?

    evrim gibi, tek suçu "bilim"e ait bir alan olmak olan bir teoriye hakaret edilirken?

    bir heykele ucube denirken?

    1 mayıs'a çağrı bildirisi dağıtan çocuklar okuldan atılırken?

    arkeolojik eserlere "çanak çömlek" denirken?

    şehirleşme adı altında kentlerin tarihi, kültürü, doğası katledilirken?

    güzelim vadilere barajlar kurulup ekolojik denge bozulurken?

    bunlar gerçekleşirken hiçbiriniz hassas değilsiniz sevgili hanımlar, beyler?
  • “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” diye bir suç tanımlanırsa bir hukuk sisteminde, elbette ceza verilecektir. buradaki garabet, böyle bir suç tanımı olmasıdır. bu tanıma göre, ben "islamiyet kötü bir dindir" desem, ahanda dedim aslında, 13.5 ay ceza alabilirim.

    "benim ülkem" tanımı geçerliliğini çoktan yitirmiştir. bu vatanın hainin artması lazım. başka türlü çözüm yok. yine mi suç işledim? bu kez 301 mi?
  • demokrasi , sadece inananlara uygulanmalıdır ve sadece inanma özgürlüğü vardır gibi bir anayasa maddesi neden yürürlüğe girmiyor ki diye düşündürten cezadır. bu başa bu traş ..yakışır bize
  • ifade ve inanç özgürlüğünün,eleştirinin ne demek olduğunu yazıktır ki anlayamamış kişilerin haklı bulduğu cezadır.alenen ağır hakaret edilmediği sürece saygı duyulması gereken inancın kendisi değil inanma özgürlüğüdür.
hesabın var mı? giriş yap