• uzak ili$kilerde sevgili ile kavga cikacak konuyu sezen bunyenin, kavga cikinca cok konu$alacagini bilmesi ve bireysel onlemini almasidir. efendim long distance relationship denen olgu, bilen bilir, cok nettir. bile bile kavga cikarir, kavgayi telefonda eder, gene telefonda bari$ir, telefonda maymunluk yapar $eberir, yine telefonda sevi$irsin.
    "- madem kavga cikacak, niye cikariyon? bekle gorunce konu$ursun..." diyenler cikabilir, ki duyar gibi oluyorum, dedim ya bilen bilir, kavga taze taze cikarilmalidir boyle sicak sicak. oh!
    ne bileyim eskiden cep telefonlari bu kadar cok degildi. ili$kiler alcatel teleta$ mamulu telefonlarda yapilirdi. biz ogrenciyken. herkesin gelir durumuna gore kendine gunluk bictigi bir kontur sayisi vardir. kimisi bunu geyige harcar e$ dostla, kimisi ailesiyle, ama ciddi bir yigin "gunluk sevgili ile goru$me kontur butcesi" yapar. boyle uzak ili$kisi olanlar.
    eger sevgili ile bir problemin yoksa, telefonda ozledim, seviyorum yapacaksan bu butceyi tutturursun. ama her $ey ilk tarti$ma ile alt ust olur. icabinda 1 aylik butceyi bir gunde yersin. butceyi, yani tl cinsinden limitasyonu gectim, bir de telefon karti bulabilecen mi bakalim? lafin kisasi kavga demek, tarti$ma demek, uzak ili$kilerde kontor demektir "kontor"! cok kontorun olacak. yoksa kafayi yirsin. bak yersin degil yirsin...
    sevgili ile telefonda tarti$irken kart bitti, tamam gidip yatayim olmaz. uyuyamazsin.
    o zaman ne yapacaksin?
    kavga cikacagini anlayinca 3-5 gun onceden telefon kontoru yiginagi yapacaksin. hatta cikacak kavganin kac kontorle atlatilacagini da hissedip, yiginagi da ona gore yapacaksin.

    misal zamaninda ben sevgilimle kavga konularina gore $oyle yapardim yiginagi. a$agi yukari tutardi.
    babasina laf atmak: 100 kontor.
    siradan kiskanclik: 250 kontor.
    kufurlu tehditli kiskanclik: 400-500 kontor.
    ablasina laf atmak: 500 kontor.
    annesine laf atmak: 1500-2000 kontor.
hesabın var mı? giriş yap