• özellikle son 5 yıllık verilerin ortalamasını incelersek ortaya çıkan acı tablodur ve bu konuda kemal kılıçdaroğlu'nun parmağı yoktur. ilginç! adamları mı var acaba içeride* şimdi ota boka ssk'yı batırdı diyen cahiller çıksın bakalım suyun üzerine ve açıklasın bu durumu.. tabi bir sosyal güvenlik kurumu kar mı etmelidir o konuya girmiyorum bile!

    2015 performans programına göre 18,1 milyar tl` :kurumun öngörüsüdür`*
    2014 zararı 21,4 milyar tl
    2013 zararı 19,6 milyar tl
    2012 zararı 25,5 milyar tl
    2011 zararı 17 milyar tl
    2010 zararı 31 milyar tl

    ekleme: kk'nın genel müdür olduğu 8 yıllık* dönemde toplam zarar 2,15 milyar tl'dir.
    ekleme2: 20 kasım 1991'de demirel başbakan olmuştur ve 5000 gün prim ödeyenlerin emekli olabileceği hakkında kanun tasarısını yasalaştırmıştır.

    debe editi: şöyle bir kampanyamız var bu çocuklar için yardım edelim..
  • kılıçdaroğlu yüzünden gerçekleşen problemdir. cehape zihniyetinin ürünüdür. arkasında israil vardır. paralel yapıyla işbirliği içerisindelerdir. bu doğrultuda camileri ahır yapan bir fikriyata bizim tahammülümüz olmaz, biz milletle yürüyoruz, işimiz millet gücümüz hizmet. hamdolsun. amin.
  • gss prim borcu adı altında yok yere senden benden para alarak sıvamaya çalışılmaktadır.

    yavaş sıvasınlar da saçları başları dağılmasın.
  • islam'ı metod ile kar payı dağıtmadığı sürece zarar edecek müessesedir.

    sgk faaliyet konusunda para toplayıp bu paraları yatırıma dönüştürmeli örnek olarak ev satmalı, araba satmalı, kar payı ile para toplayıp kazancını paylaşmalı işte ozaman kar edecek.

    (bkz: tekafül)
  • 2014 yılında toplam 168 milyar lira prim toplayan kuruluşun zarar etmesi hadisesi.

    türkiyede 26 milyon çalışan var, 168 milyar lira prim toplandığını düşünürsek çalışanlar kişi başı yıllık 6480 lira prim ödüyor. düşünün ki türkiyedeki her çalışan insanın ayda 540 lira verdiği bir kuruluş zarar ediyor.

    bu kurumun nasıl kötü yönetildiğini siz düşünün.
  • her seçim öncesi süper/kıyak vs. emeklilik adı altında 40 yaşındaki adamlara 30 sene emekli maaşı alma imkanı getirirseniz olacağı budur.
  • raporun içinde yer alan 202 milyar lira tutarındaki en büyük gider kalemi olan "devlet sosyal güvenlik kurumlarından hane halkına yapılan fayda ödemeleri"nin açıklanması durumunda neden oluştuğu daha iyi anlaşılabilecek zarar.

    nedir lan "hane halkına yapılan fayda ödemeleri"?

    edit: hane halkına yapılan yardımlar -->>(burs ve harçlıklar-sağlık amaçlı transferler-yiyecek ve barınma amaçlı transf. vb.)
  • sizlere sgk'nın neden bu kadar zarar ettiğini açıklamak istiyorum. kılıçdaroğlu sgk'dan ayrıldı ama ne yazık ki onun kadrosu halen sgk'nın içine yerleşmiş durumda.

    milyon tl'lik zararın sebebi cehape'dir ve zararın tamamı cehape'ye aktarılmaktadır. peki kılıçdaroğlu'nun sgk'daki kadrosu kimdir ve bunu nasıl yok edecek. işte sizlere kilit noktayı söylüyorum. kılıçdaroğlunun kadrosu cemaattir. bunlar polis kolejinde eğitim gördükten sonra sgk'ya hasta oldum numarasıyla yerleşmişlerdir. şimdi anladınız mı neden polis kolejinin kapatıldığını. bunların inlerine gireceğiz derken işte bunu kastediyordu sayın cumhurbaşkanımız.

    sgk'da cemaat ile birlikte yüz nakli yaparak tayyip erdoğanın yüzünü fetullah'ın yüzüne nakil etme gibi planları olduğu da söyleniyor ama bunlar biraz abartılı haberler günahlarını almayalım.

    bunları bana yeni şafak gazetesinden birisi söyledi, kimseye anlatma dedi ama ben dayanamadım sonuçta herkesin gerçeği öğrenmeye hakkı vardır.
  • sosyal güvenlik sistemlerinin genel problemidir, yani verimsizlik.

    bize çok radikal gelebilir ama bu konuda da devletin küçülmeye gitmesi düşünülmesi gereken bir konu, tabii karşılığında daha az vergi ıvır zıvır vs alacaklar. avrupa yerine amerikan sistemine doğru evrilmek.. ama tabii bu kadar popülist malzeme olabilecek bir konuda türk siyasetçiler hayatta bu yönde bi adım atmaz, o nedenle bu yazdıklarım tamamen boş, hayalden ibaret şeyler.
  • en az 10 milyar tl'si toplanamayan gss prim borcu nedeniyle oluşan zarardır. baktılar borçların yapılandırmasına da gerekli talep gösterilmedi başvuruları 6 ay daha uzattılar. ama bu sistemin uzun vadede sürmeyeceği açık, yakında çok sert çökecek. tabi oluşan zararı yine vatandaştan karşılayacakları için her türlü kaybeden yine biz olacağız.

    o değilde iktidar sosyal devlet anlayışının gereği olarak sağlık hizmetini ücretsiz yapıp 20 milyar tl zarar etseydi abi adamlar o kadar ücretsiz hizmet sunuyor olur o kadar belki derdik ama adamlar işsiz insanlardan zorla prim* toplayıp çalışanlardan da yıllık hayvani primler almasına rağmen rekor zarar etmiş durumdalar. ne diyelim, güya iyileştirilmiş sağlık sistemi böyle ise bu ülkenin siz bir de iyileştirilemeyenleri düşünün.
hesabın var mı? giriş yap