• ks. sixteen bit organizer.. psion'un geli$tirdigi handheld'lere verdigi isim..
  • kuzeydogu çin'de 40.000 civarinda konusucusu olan dil. altay dillerindendir. alfabesi 13. yüzyilda uygur alfabesine uyarlanmistir.
  • small intestinal bacterial overgrowth
  • bağırsak dengesi bozulduğunda, normal şartlarda bağırsakta bulunan bakterilerle birlikte, özellikle fırsatçı ve zararlı bakterilerin de ince bağırsakta kontrolsüz şekilde çoğalması sonucu ortaya çıkan bir durum
  • açılımı "small intestinal bacterial overgrowth".
  • sıbo, (small ıntestine bacterial overgrowth) ince bağırsak içinde bakteri üremesi anlamına gelir.

    ince bağırsak gerek yediğimiz gıdaları, gerek kullandığımız destek ürünleri vücut bünyesine alabilmemizi mümkün kılan organ olduğu için, üstelik bağışıklık sisteminin ana karargahı olduğu için, burada aşırı bakteri üremesi hem hücreleri besinden yoksun bırakır, hem de bağışıklık sistemi hastalıklarına zemin hazırlar.

    uygulanması imkansız bir tedavi diyeti vardır...
  • bağırsak florası bozukluğunda sibo, akla ilk gelen sağlık problemlerinden biridir. mikrobiyonom (bkz: mikrobiyota) açısından çeşitli araştırmalar ve testler var ve buna göre probiyotik suşlar gerekir. bunun testlerini yapan (bakteri çeşitliliği ilgili) bazı testler var. bunları maalesef devlet hastanesinde yaptırmak çok zor. özel laboratuvarlardan bu testleri yapan yerler var. (synevo) ama şunu da belirtmek gerekir. spor bazlı probiyotiklerin sibo üzerinde olumlu etkisi var. ama ben daha çok sibo için spor bazlı probiyotik ürünlerine bırakılan geri bildirimlerini okuyorum. yani kullanıcı deneyimlerini de baz alıyorum. mesala bu markada spor bazlı probiyotikler var. ve sibo için kullananlar tercih edenler var. içeriğinde (bkz: #146021675) var. ki bu bitki türüyle yapılan araştırmalar bambaşka bir kapıyı açar. yani genel olarak bakılacak olunusa sağlıksız beslenme sonucu ve benzeri sebeplere dayalı flora bozukluğu yaşayan kişiler de spor bazlı probiyotikler de sorgulanmalı.

    probiyotiklerle ilgili bir noktada ayrım yapabilmek
    çok önemli.

    ayrıca sibo ilgili burada güzel bir yazı var. berberin ve nane yağı 'nında etkili olduğu söyleniyor. tabi teşhis ve ayrımı yapabilmek çok önemli. içerikte bunun testinden de bahsediyor.

    (bkz: #145698681)

    ayrıca (bkz: #146071819)

    edit: triphala ekleme
  • ibs, fibromiyalji ve bazı düzelmeyen mide bağırsak sorunlarının az bilinen ama çok etkili sebeplerden biridir. keza endüstrüyel yüketim, antibiyotikler, gluten ve şeker, bazı parazitler bağırsak florasını bozuyor, kötü bakteriler hiç olmamaları gereken ince bağırsak da çoğalıyor ve her yere toksin yayıyor. alerjiler ve vücut tepkileri had safhaya çıkıyor. o yüzden hiç bir tedaviye doğru dürüst tepki vermeyen mide bağırsak ağrıları, şişkinlikler, kramplar, ishal veya kabızlıklar, ibs, kürek kemiği, sırt başta belirli noktada çok şiddetli ağrılar, sızlamalar (bkz: fibromiyalji/#154324173) ortaya çıkabiliyor. (şüpheleniyorsanız 2 testi var doktorunuz verebilir.)

    tedavi;

    -fodmap diyeti (kesin şart)
    -buna uygun antibiyotik genelde rifaksimin(doktorunuza danışınız kendiniz bilinçsiz kullanmayınız)
    -dgl ve laktoferrin takviyesi
    -uygun probiyotik (toprak bazlı veya siboyu azdırmayan türlerden, saccharomyces boulardii gibi kötü bakteri öldüren mantarlardan)

    -magnezyum, d vit, b 12 seviyelerini uygun hale getirmek

    bu arada laktoz duyarlılığına da dikkat. keza o da ibs, sibo içinde olabiliyor ve laktoz, laktik asit, laktak içeren arttıran gıdalarla tetikleniyor. zatwn fodmap diyetinde onlar da yasak.

    bu son dönemin en değerli uzmanlarından gereken her şeyi yazmış. uygulayabilirseniz fayda görülebilir. dr mehmet ünal sibo-ibs
  • sanırım böyle bi rahatsızlığa sahibim. 2 yıldır akşama doğru aşırı gaz oluşumu yaşıyordum türlü türlü gaz giderici vs kullandım. bağırsak düzenleyicisi kullandım. dr gittim safra keseme ultrasonla bakıldı bişey bulunamadı. şişkinlik, aşırı gaz vb. rahatsızlıklar için eğer doktora gidecekseniz bilirsiniz ki test yapılır sonuçları çıkar sonra dr gösterirsiniz derken işinizden devamlı izin almak zorunda kalırsınız. bende çok izin almamak için uğraşmadım.

    2 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu olduğum için tarafıma antibiyotikler yazıldı 1 tanesi (bkz: cipro)
    2 yıldır kesilmeyen o gaz şişkinliğim falan kesildi. bilirsiniz ki antibiyotikler aynı zamanda bağırsaktaki yararlı bakterileri de öldürür. ilk içtiğim gün direkt ishal oldum 2 gün karnım guruldadı. ama sonrasında yazdığım gibi artık hiç şişkinliğim gazım yok. hatta beyaz leblebi yediğimde gaz şişkinlik daha da azardı, şimdi yesem bile tık yok. antibiyotik bittiğinde yeniden şişkinlik gaz başlarsa ona göre dr gidip hocam böyle böyle oldu diyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap