• 1946 yılında, berkshire’de, aktör hugh williams ve eşi margaret vyner’ın oğlu olarak dünyaya gelen ingiliz oyun yazarı simon williams, kariyeri boyunca defalarca sahneye çıkmış ve bir çok prodüksiyonda oyuncu olarak görev almış, aynı zamanda bir çok oyun yönetmiştir.

    williams, ilk kez 1967 yılında “man in suitcase” ile televizyonda görünmüş, 1969 yılında “slim john” adlı yapımda başrol oynamıştır. 1971 yılında “upstairs, downstairs” isimli dizinin "board wages" adlı bölümündeki james bellamy rolü ile ani bir çıkış yakalayan williams, 1975 yılına kadar, 37 bölüm boyunca aynı dizide rol aldı. ardından, “wodehouse playhouse” isimli komedi dizisinde ve “the incredible sarah” ve “jabberwocky” gibi sinema filmlerinde rol aldı. “the prisoner of zenda” isimli televizyon dizisinde oynadı. 1979 ve 1981 yılları arasında “agony”de laurence lucas rolünü oynadı. (daha sonra 1995 yılında “agony again” adlı oyunda, bir kez daha aynı karakteri canlandırdı.)

    1981 yılında “kinvig” adlı televizyon dizisinde buddo’yu oynadı. 1985’te ise, williams, “don't wait up” adlı sitcom’da, dr. charles cartwright’ı canlandıran richard heffer’ın yerini aldı ve 1990 yılına kadar bu rolü sürdürdü. bu sırada, “juliet bravo”, “doctor who”, "remembrance of the daleks", “minder” ve “ the alleyn mysteries” gibi projelerde oyuncu olarak yer aldı.

    simon williams 1990 yılından sonra “bergerac”, “dangerfield”, “dinner ladies”, “the scarlet pimperne”l, “dalziel and pascoe”, “bad girls”, “the inspector lynley mysteries”, “starhunter 2300”, “cutting it”, “heartbeat”, “family affairs”, “doctors”, “the bill and diamond geezer 2” gibi yapımlarda görev aldı. 2002 yılında, “the gathering storm” ve “doctor who” gibi projelerde rol aldı.

    williams; “talking oscars” ve “kill the lights”, isimli iki romanın yanı sıra çok sayıda övgüye değer tiyatro oyunu yazmıştır. bunlardan bir tanesi, emre kınay’ın kurduğu duru tiyatro’da sahnelenen “aşk her yerde” (nobody is perfect) adlı oyundur.
  • egitim videolari ve twitch yayinlari yapan satranc gm'i. favorisi dutch defense'dir.
  • namı diğer ginger gm.

    son zamanlarda lichess'te sıfırdan başlayıp her puan aralığı için maç süresi ve maç sonunda rakiplerinin yaptığı hataları açıklayarak anlatmaktadır.

    muhabbeti kral bir grandmaster'ımızdır.
hesabın var mı? giriş yap