• sınava öylesine giren birini geçmek için gerekli eforu sarf etmemiş birisinin hak ettiği sonuç.

    edit: sınava öylesine giren *herkesi* geçmek için gerekli eforu sarf etmemiş birisinin hak ettiği sonuç. bundan şikayet eden kişiler okuduklarını anlayabilseler türkçede birkaç net daha yapıp birkaç bin kişiyi geçebilirler aslında. hem sağa sola hakaret edip sinirlerini yıpratmamış olurlar.

    aylar sonra edit: başlık başa kalmış.
  • valla açıkçası hukuk okumak için ilk 190 bine girmeyi benim yüzümden kaçıran varsa iyi ki de kaçırmış derim. öyle adam gidip hukuk okumasın. söz konusu sınırlar zaten olması gerekenden çok daha esnek tutulmuş. üniversite sınavı zeka testi değil elbet ama kimse de bana ilk 2-3 bine giren adamla 190 bininci olan adamın aynı şeyi hakettiğini söylemesin.

    tanım: başarısızlığına kılıf arayan bir gencin gereksiz duyar kasma girişimi
  • hukuk özelinde neyse de sayısal veya sözel ağırlıklı bölümlerde yeni mezun öğrenci 5-10 yıl önce mezun olmuş insanı geçemiyorsa yaptığı düşük dereceyi sonuna kadar hak ediyordur.
  • söz konusu sınırlar zaten olması gerekenden bi hayli yüksek tutulmuş.

    örneğin tıp fakültesi dediğin %1'le öğrenci alır ama şu anki duruma göre yaklaşık %2'yle alıyor (+25bin kişi)

    300bin sıralamayla mühendislik fakültesi kazanılıyor. girin bi puan hesaplama sitesine yaklaşık 300bin sıralamayı tutturmak için hangi kısımdan kaç nete ihtiyacınız var görün. ben yorum yapmayacağım.

    öğretmenlik keza öyle. örnekler çoğaltılabilir. dolayısıyla bütün bu şartlarda bile sınava keyfi giren (atıyorum) 20-30bin kişiden sebep (ki bunların hepsi belli bir aralığa yığılmış durumda değil, tamamen dağınık halde) siz hala istediğiniz bölüme yerleşemiyorsanız yeterince çalışmamışsınız demektir.

    tanım: yersiz yakarış.
  • keske belli bir derecenin alti hic okumasa da universiteler rahatlasa..
    (bkz: hak etmeyeni okutmamak icin sınava öylesine girmek)
  • sinava öylesine giren biri tercih yapmayacaktır, tercih yapıyorsa da öylesine girmemiştir. ha mesele barajlı bölümlerse ve sen hukuk ya da mühendislik okumak için en az bir sene hazırlandığın sınavda sınava öylesine giren birini de geçemiyorsan boşuna bir yılını daha harcama. bahsettiğin sıralamalarla çok değil bundan 10 sene önce tercih bile yapılamıyordu, şimdi hukuk, mühendislik gibi bölümlere giriliyor. bir zahmet bokunu çıkarmayın. 2006 yılında 3 bin küsürle alan bölüm şimdi 45 binle alir olmuş. o zaman 50 binin üstü nasil olsa bir yer gelmez diye utancından tercih yapmıyordu, şimdi 150 bin ile hukuk okuyamıyoruz diye yakınıyorlar.
  • hak ettiğini yaşamak olarak nitelendirilebilecek durum.

    adam 2005 yılında liseden mezun olmuş, on üç sene boyunca lisedeki ders konularıyla herhangi bir ilişkisi olmamış, müfredat ve sınav formatı bu süreçte defalarca değişmiş. tüm bu olumsuzluklara rağmen sınavda böyle bir şahsı geçemiyorlarsa o öğrencilerin tıp, hukuk neyine zaten.
  • meslek sahibi olan, işi gücü olan adamı geçemeyen tembel keko okumayı haketmiyordur zaten. o yüzden çok da önemli değil. kaldı ki ek kontenjan diye bir şey hala vardır diye düşünüyorum. 2004te bu tarz durumlar için vardı. gerçi eminim ki bu keko onu da bilmez.
  • sınava öylesine giren biri öylesine tercih yapmıyorsa sorun olmayan durum, o sınava öylesine giren kişiler girmese zaten tıp en son 49 binde son bulacaktı, 50001. kişi yine buralara giremeyecekti, biraz mantık, dersin ki öylesine giren öylesine tercih yapıyor, kazanıp kayıt olmuyor, orada haklı olabilirsin ama yapacak bir şey yok bunun için de.
  • kendi içerisinde çelişen başlık.

    yanlış bilmiyorsam sınava öylesine giren bir adam tercih yapana kadar senin üniversiteye girmeni engellemez.

    tercih yapıyorsa da o bölümü okumak istiyordur öylesine girdi diyemeyiz.

    başarısızlığınızı kabul edin ders alın bahane uydurmayın.

    edit: devlet yurdunda kalmak için sınava girenler varmış.
hesabın var mı? giriş yap