• amına koyim yeni yetişen neslin. benim zamanımda da süper değildi işler ama en azından sadece tahtaya adımızı yazıp yanına "x" koyarlardı.

    hatta hoca gelince kızmasın diye de tam kapıdan girecekken yaramazlık yapanların isimleri silinirdi tahtadan.
  • sınıfa girmeyen çocuk bıçaklasaydı terörist olacaktı. ama başkan bıçaklamış. şimdi soruyorum: ne işi varmış o çocuğun sınıfın dışında?
  • okullardaki öğrenciler nereye gidiyor? ben lisedeyken de sınıfların reisi olur sanki herşeyden sorumlu olduklarını sanırlardı. kızlara pek diş geçiremezlerdi dövemedikleri için. öyle düşünüp öyle takılan bir öğrenci yapmış olmalı bu saldırıyı.

    okullarla sık sık oynayıp eğitim sistemini değiştireceklerine öğrencilere saygıyı ve insanlığı öğretmeliler.
  • bu olay vesilesiyle anne babalara, abilere ablalara, öğretmenlere seslenmek istiyorum.

    ezmeyin çocuklarınızı. sevgisiz, dayak gölgesinde büyüyen ve daha çocukluktan itibaren hiçbir sorumluluk vermediğiniz; hiçbir şeyi yapacağına inanmadığınız ve kendisini de inandırmadığınız; her yaramazlığında ağzının ortasına şamarı bastığınız; konuşmaya çalıştığında "sen sus lan" dediğiniz; çizgi film izlediği sırada odaya dalıp "siktir git dersini çalış lan" dediğiniz ve kendi istediğiniz kanalı açıp izlediğiniz; herhangi bir şeye itiraz ettiğinde "sus alırım ayağımın altına, densiz" dediğiniz o çocuklar var ya o çocuklar; tek bir şey öğreniyorlar. bir yerde konum ve/veya fizik olarak üstün biri varsa, her daim onun düdüğü öter ve o kişi diğerlerini ezebilir, dövebilir, bastırabilir.

    sonra büyüyor bu çocuklar. hiçbir şey olamasalar yaşça ve fizikçe kendilerinden küçük olanlardan "üstün" oluyorlar. büyüdükçe bıçaktır, garip garip gruplaşmalardır, çıkışta adam dövmelerdir, kızlara hayatı zehir etmedir; türlü türlü yanlış yerlerde arıyorlar kendilerinden esirgenen takdir ve erki; acıdır ki buluyorlar.

    çocuk sınıf başkanı, üstüne bir de bıçağı var; siker atar ulannn! üstün herkesten, anladınız mı, hepinizden üstünn! dinleyeceksiniz ulan! sınıfa gir diyorsa gireceksiniz. girin yoksa yersiniz götünüze bıçağı. bıçak da onda, başkanlık da onda. siz olaydınız madem bıçaklı sınıf başkanı da, siz bıçaklasaydınız onu. olmadığınıza göre, siktirin lan sınıfınıza! öyle gördü o çocuk. evde boyu küçük olduğu için abisinden sopa yedi. çocuk olduğu için annesi ciddiye almadı. henüz eve para getirmediği için babasının karşısında hiç söz sahibi olamadı. para getirse de olamazdı zaten, babasının karşısında çocuk ancak bir bok parçasıdır ya anasını satayım. öyle gördü o çocuk. elinde güç varsa- bu güç her ne olursa olsun - bunu güçsüzü ezmek için kullanması öğretildi ona.

    üçüncü dalga deneyi bu konuyla ilgili çok enteresan ve çarpıcı bir örnektir.
  • sınıf başkanı olamasaydı muhtemelen "sınıf arkadaşlarını delik deşik eden öğrenci" diye haberini okuyacağımız başkandır. karşısına seni başkan yaptırmayacağız diye çıkan birisi olmamıştır umarım.
  • imam cemaat ilişkisi, cumhur başkanı, başbakan nasıl kendilerini bi bok sanıyorsa bu da onlardan görüyor işte.
  • başkan işini layıkıyla yerine getiriyosa demek
  • görev ciddiyeti diye buna derim.
  • 1.sınıfta arkadaşlarımı yerlerine oturtamadığım için çileden çıkıp görevden istifa etmemi hatırlatan başkandır.
  • bi de yeni eğitim sisteminde disiplin yok derler. bu disiplin ordu da bile yok kardeşim.
hesabın var mı? giriş yap