• hükümetin yapacağı yanlışlardan biridir. vallahi hakkımı helal etmem. 42-43 yaşında emekli mi olur arkadaş ya? bunların hepsinin yükü bizim sırtımıza.
  • harbiden s*kerler böyle işi. milletin maaşını bu ülkenin gençleri mi ödeyecek lan.
  • o değil de emekli olan olsun. 98 girişli adam da olsun.

    ama yeniden çalışmamak şartı ile. hem emekli olup hem çalışmayacak. böylelikle işsiz gençler için iş alanı olacak.
  • 41 yaşındaki bir akrabam şuan konuşulan bütün şartları sağlıyor. toplamda 4000 küsur günü var. askerlik falan yatırırsa emekli olacak. yaş olarak benden 6 ay büyük kendisi. ben okul okurken o bir fabrikada 1997 yılında ise başladı. ben de 2004 de ise girdim ve yaklaşık 6000 gün prim yatırmışım. tek farkım 7 sene sonra işe girmek. bu farktan dolayı benden 20 sene önce emekli olacak.
    şu an konuşulan sistem böyle şeylere de vesile olacak. buyurun karar sizin.
  • adaletsizliktir, bu ülkenin kaynaklarını seçim ekonomisi uğruna 40 yaşında emekli olmak isteyen yüzsüz işgüzarlara dağıtmaktır. bir de biz hakkımızı istiyoruz diyorlar yüzsüz yüzsüz. sosyal güvenlik politikası kazanılmış hak değildir. dünyanın her yerinde emeklilik yaşı değişirse halihazırda çalışanı da etkiler, bir nesil ilerisi için yapılmaz değişimler.
  • z kuşağı enayileri olarak bunlara çalışacağız dedirten tespit. iktidara da iktidarı bu konuda köşeye sıkıştıran muhalefete de lanet gitsin.
  • sadece prim gün sayısı şartıyla bile bu emeklilik sistemine çekidüzen verilip eyt getirilebilir. nitekim burada yaş ve prim günü açısından sınırlama getirirsin olur biter. kimse 16 yaşında iş hayatına atılıp 60 yaşına kadar çalışmak zorunda değil burada önemli olan prim gün sayısı veya yılı olmalı. koyarsın abi 25 yıl / 7.200 - 9.000 prim gün şartını 16 yaşında mecburiyetten iş hayatına atılan adam gelir 42 yaşında emekli olur hak ettiği gibi, prim gün sayısını da 5.000 ile sınırlandırdığın adama da 56 yaş şartı koyarsın al sana fıstık gibi sistem işte yallah. türkiye şartlarında kimse bana 60-65 yaşına kadar çalışmak zorunludur demesin sikerim belasını. 20 yıldır iş hayatındayım bunun bir kısmı uzman bir kısmı da yönetici olarak geçti o yüzden 60 yaş borazanlığı diye boşa tatava yapmayın bu ülke genç enerjisini seven, bunu sömüren ve bundan rant elde eden bir ülke ha şimdi derseniz biz de genciz şu anda 55 yaşında olan adam da vakti zamanında gençti o yüzden ibnelik eylemeyin. beğenmeyen gidecek aga bu sistem çünkü değişmez ahmet partisi gider mehmet partisi gelir yine sizi güldürmez. o yüzden beğenmeyen ve gidecekler kervanına kuvvetli bir aday olarak ben de dahil beğenmeyenlerin gitmesini tavsiye ediyorum. diğer ülkeler güllük gülistanlık değil ama en azından 5 litre ayçiçek yağı alacağım diye market bakkal dolaşmazsın.
  • bence 55 yaşından sonra kimse çalışmamalı. 55 en üst sınır.
  • sırf 99 girişli olduğu için emekli olamayan yaşlı adam.
  • babam 60'ına merdiven dayamış bir adam, 1980'lerde sigorta girişi var ancak sonra iptal ettirmiş parayı çekmiş, 2001'de bir daha sigortalılığı başlamış. sırf bu yüzden emekli olamıyor. eyt yasası geçse de sanırım olamayacak, çünkü askerliği saymıyorlar. ama 1998'de sigortası başlayan bir arkadaşım, ki kendisi 40'ların başında, yasa geçerse o emekli olacak.
hesabın var mı? giriş yap