• boylesi primitif bir tanimlama yapmak icin, 17 ya$in altinda olmak gerekir sanirim. her insan dogar, buyur, cali$ir ve para kazanir. 29 ya$ina gelmi$ bir bayan, bu sifata ermemek icin $irketi birakip tarlaya mi gecmelidir? yoksa her yil ya$ini mahkemece 1 ya$ ufalttirmali midir? yada en iyisi birakalim fantezi malzemesi olsun?

    evlenen her 30luk bayan emekli mi olmaktadir? cali$tigi yere $irket yerine muessese mi denmeye ba$lanir?

    (bkz: cevap verilmesi beklenmeyen sorular)
  • yuvarlak rakamların yuvarlak hatlarla ilişkilendirilebildiğini gösteren, kimi türk, kimi iyimser, kimi yüzücü, kimi patron insanlar.
  • şirket denen tüzel kişilik, işyerlerinin çok büyük bir çoğunluğunu kapsar (devlet dairelerine, derneklere filan şirket diyemeyiz, bunun dışında yasal ekonomik aktivitede bulunan kurumlara genelde şirket denir). bu durumda şirketlerdeki 30luk hatunlar kavramını üreten zihin, muhtemelen "30lu yaşlardaki çalışan kadınlar" demek istemektedir. bunların kesin ve ortak özelliği, yaşlarının 30-39 arası olmasıdır. bu insanlara, üstelik genelleme yapıp cinsel fantazilerle ilgili özellikler atfetmek ergenlik dönemini geçmiş, aklı başında bireylerin pek yapacağı birşey değildir.
  • $irketin ünvanına ( anonim $irket - limited $irket - kollektif $irket - kit - bit - ws. ) orantılı olarak kaliteleri ve seviyeleri farklılık gösteren 30-39 ya$ arasındaki di$i kitle.
  • nereden bakıldığına bağlı olarak çıtır bile denebilir.
  • yolun yarısına beş kala olan ablalarımız.
  • o sirketin tecrubeli ve isi bilen elemanlarla calistiginin gostergesidir.

    zira erkek egemen bir toplum yapisinin getirdigi yaklasimlar nedeniyle isyerlerinde genellikle daha genc yasta, citir, guzel fakat is konusunda fazla tecrubesi olmayan bayanlar calistirilir. bu bayanlar 30'lu yaslarina geldiginde eger daha iyi bir is icin isten ayrilirlarsa issiz kalirlar. cunku pek az kimse 30'unu asmis kadina is vermektedir.

    bu yaklasim da gunumuz turkiye'sinde bilgiye degil de hala baska seylere onem verildiginin gostergesi olarak kabul edilebilir. nitekim yabanci sirketlerin cogunda onemli mevkilerde bulunan bayanlar 30'lu hatta 40'li yaslarda olurlar.

    oysa ulkemizde sirketlerin kadinlari istihdam ettigi en onemli konumlar olan; halkla iliskiler ve pazarlama departmanlari henuz hicbir tecrubesi olmayan bayanlardan olusturulmaktadir ki, ulkemiz sirketlerinin halkla iliskiler ve pazarlama konusundaki uluslararasi zaaflari asikardir.
  • hayat icerisinde bir erkek ile ayni kariyer yolunda yuruyebilecek sekilde beyni gelismis, bunu yaparken bir erkekten daha cok mucadele etmis kadinlardir.
hesabın var mı? giriş yap