• kaz tüyü falan olanlar var ya işte bu modellere şişme mont deniyormuş.

    görseller
  • italya'nın 80'ler kuşağında ortaya çıkan paninaro akımının etkisinde kalmış italyan gençlerinin, timberland sarı botlarıyla beraber giydiği mont türüdür. görüntü için: paninari

    ekstra bilgi: paninaro, (bkz: panino)yani sandviç anlamına gelen sözcükten türemiştir. çünkü bu tip insanlar şişme montlarıyla adeta bir sandviçi andırmışlardır.

    edit: gereksiz bir bilgi olmasına rağmen daha detaylı öğrenmek isteyenler buraya tıklayabilirler.
  • kaslı bir vücudu örten kassız ve yağlı bir vücudu saklayan. kış aylarında giyilen monttur.
  • şişme mont sevdalıları derneği tarafından düzenlenen şişme mont festivali bu yıl 23. kez gerçekleştirildi.

    festival alanında şişme mont sevdalılarının nabzını tutan kalt haber ekibinin festivale dair izlenimleri, şişme mont sevgisinin boyutlarını gözler önüne serer nitelikte.

    izliyoruz: https://youtu.be/rlupv3k_ih4
  • nefretlik
  • ham maddesi bakkal poşeti olduğu halde, yüzlerce liraya satılabilen bir pazara sahip dandik mont çeşidi. tipik yağmurlukların şişirilmiş hali. buna 30 liradan fazla veren, tavuk dönere de 100 lira verir. isterse üzerinde nasa yazsın. hangi marka olursa olsun, bakkal poşetidir.
  • parlak olanları çöp poşetinden hallicedir bkz umarım bu kış bu moda bir daha ortaya çıkmamak üzere yok olur. ayrıca sigara külü gibi en ufak bir ateşte tutuşabiliyor dikkat.
  • siz, burada yazanlara bakmayınız efenim, işin uzmanı olarak söylüyorum: giyiniz - giydiriniz.

    özellikle iç etiketine bakın, kaz ya da ördek tüyü olanları tercih edin. fiyatları biraz yüksektir ama aşağıda sıralayacağım faydaları sebebi ile fiyat/performans açısından en iyisidir. örneğin orta sınıf nike gibi, adidas gibi markalardan 200 - 600 tl arasi , üst sınıf armani, hugoboss, moncler gibi markalardan 2.000 - 5.000 tl arası fiyatlara bu montları alabilirsiniz.

    faydaları:

    1. gerçek anlamda sıcak tutar. dandik mont giyen tipler gibi tir tir titremezsiniz.

    2. cok hafiftir, sırt ve omuz ağrısı yapmaz. deri ya da kaşe giyenler bu ağrıyı iyi bilir.

    3. ergonomiktir, katlayıp küçücük el cantaniza bile sığdırabilirsiniz.

    4. kir tutmaz, silinerek temizlenir. üstünüze ne dökülürse dökülsün "ıslak mendiliniz var mı" demeniz yeterlidir.

    5. çok dayanıklıdır, yıllarca giyebilirsiniz.

    6. suya dayanıklıdır, kaşmir gibi, yün gibi yağmuru görünce bozulmaz.
    vs.vs.

    kötü yanları:

    bazı tüy tedarikcilerinin üretim standartlarına uymamaları nedeni ile yolum sırasında hayvanlara acı çektirdiği görülmüştür.

    polyester olan dış yüzeyi sürtündükçe statik elektrik oluşturur ve metal bir yere dokunduğunuz da elektriklenme meydana gelir. azcık canınız yanabilir:)
  • sektördeki bazı orospu çocukları tarafından stoklanıp, bunu eritme pahasına zorla mont piyasasının %80’ ini kaplayan ucube. 1000 liralığı ile 10 liralığı aynı görünür. fışır fuşur bakkal poşetleri, mont diye dayatılıyor. isterse içi dinozor derisiyle dolu olsun. bir dönemin sümüklü çocuk montu, bir dönemin apaçi montu, şimdi oldu moda. olmaz mı, 10 liraya mal edip 150 liraya satıyor adam.

    michelin maskotu gibi geziyor millet. eh, en dandiğiyle en pahalısı aynı görünüyor ya; milletin işine geliyor tabi.
  • kışı bol yağmurlu ve rüzgarlı bir kentte geçiriyorsanız giymeye neredeyse mecbur kaldığınız monttur.

    direnmeyin, bu gerçeği kabullenip bir tane şişme mont edinin. ben direndim, bir işe yaramadı. mat renkleri, çok şiş görünmeyenleri, içi yumuşak peluş olanları gibi seçenekleri var. önce eh idare eder işimi görsün der, sonra alışırsınız.

    karasal iklimde sizi sıcacık tutan kaşe kabanlar, akdeniz ikliminde size yük olur, ıslanınca iyice ağırlaşıp eziyet eder.
hesabın var mı? giriş yap