akran zorbalığı sorunsalları

  • orta 2'de okuyan bir kızım var (ayşe diyelim). bunun kankası var (fatma diyelim). fatma ile eve aynı otobüsle dönen bir üst sınıftan bir kız var (hatice diyelim). yine fatma ve hatice ile aynı otobüsü kullanan, bizimkilerin sınıfından bir kız var (bu da elmas olsun).

    bir süredir hatice bizimkilerin sınıfına gelip ayşe'ye “ne güzel saçların var, ne güzelsin…” şeklinde methiyeler düzüp birlikte takılmak için denemeler yapıyormuş. ayşe ve fatma da bunu sallamayıp uzaklaştırıyormuş, çok da rahatsız edici bir seviyeye gelmemiş ki konuyu bize aksettirmemişler. yine aynı süre zarfında hatice, fatma'dan ayşe ve elmas'ın telefon numaralarını istiyormuş. fatma da bunu vermemiş.

    en sonunda hatice ayşe'nin, annesinin ve babasının kimlik numaralarını bulmuş. bunu fatma ile paylaşmış. fatma da ayşe ile paylaştı.

    şimdi kızım ayşe olay gerçekleşir gerçekleşmez bana söyledi. tahminime göre 2010-11 gibi internete dökülen tc vatandaşlık bilgilerinden elde etmişlerdir bu infoyu. hatice'nin babası polismiş ama sanmıyorum ki onun üzerinden bu mevzu dönsün.

    konuyu bu sabah okul müdürüne taşıdım ama pek somut bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum. kızım ayşe okulda oldukça sosyal ve arkadaşlarıyla iletişimi kuvvetli bir karakter.

    bir info daha var ki canımı sıktı, bu info da kızımın sınıf öğretmeni tarafından satır arasında verildi. geçen hafta hatice'nin sınıfından başka bir kız, bir diğerinin kolunu kesmiş, o kıza 15 dikiş atılmış. müdüre hocaya hayırdır diye sorduğumda “aslında başarılı öğrenciler, alalaaa” şeklinde geri dönüş aldım.

    son info: okul istanbul'un kalburüstü semtlerinden biri de bir devlet okulu

    tüm bu bilgiler ışığında bir sonraki adımda ne yapmalıyım dostlar? süreci okul yönetimi üzerinden mi yürüteyim? buna ek olarak hatice'nin babasına mı ulaşayım? hiçbiriyle uğraşmayıp kızımı başka bir okula mı kaydırayım? ya da nedir?