• bence üstüne para bile versinler. zira dişçi olan fabrikatör gibi oluyor amk. para kazanmanın da bir haddi hududu olmalı. ulan ağzıma diş yaptıracam 20 bin diyen mi 30 bin diyen mi ararsın hepsi var. ulan 6 ay gel git yapsam dişimde harcayacağın mesai 12 saati geçmez. hadi yarısı malzeme/işletme maliyeti olsun ulen hangi meslekte var 12 saatte 10 bini cebe indirmek.

    bence bu bölümden daha çok mezun çıkmalı.. rekabet ede ede fiyatlar normalleşmeli nedir bu arkadaş. ayrıca sgk'nın da amk. ulan 50 bin lira maliyetli kalp ameliyatı sosyal güvence kapsamında, implant yaptıracaksın ağzına takma dişi layık görüyorlar.
  • ayda 6-10 nöbet tutturulan, polikliniklerde vs pratisyen hekim gibi çalıştırılan tıp fakültesi öğrencisine (intörn dr) verilen maaş an itibariyle 840 tl'dir. 1 gram altın etmemektedir. ayrıca nöbet parası vs verilmemekte.

    hak ararken başkasını kötülemeyin. hele ki yeterince fikriniz yokken asla.

    normali personel gibi çalıştırılan her türlü öğrenciye düzgün maaş verilmesidir.
  • tıp fakültesi öğrencilerinin neredeyse hiçbir masrafı olmamasına rağmen maaş ödeniyorken, 5 yıllık diş hekimliği eğitiminde her öğrencinin sadece malzemeler için yaklaşık 8 ila 10 bin lira arası masraf yaptığı bir bölümün stajyer öğrencilerine maaş ödenmemesi haksızlıktır.
    bu yıl sadece periodontoloji bölümünün malzeme listesi 4 bin liraya yakın tutuyor, hal böyleyken mezun olunca acısını çıkarırsınız demek haksızlık. zira asgari ücretli bir ailenin böyle bir masrafı karşılaması imkansız.
  • ileride muayyene başına 300 tl alarak telafi edilebilecek durumdur.
  • diş hekimliği öğrencisinin daha fakülteye adım atmasıyla beraber yapmaya başladığı masrafları herkes bilir, bilmeyen de duyduğunda şokla beraber öğrenmiş olur. gün geçtikçe artan masraflar stajyer önlüğünü üzerine geçirdiğinde birden katlanır, zira klinikte kullandığı sıvı sabundan, hastasına sunduğu kağıt havlusuna, aldığı ölçü materyalinden, hastasına yaptığı geçici proteze kadar birçok malzemeyi kendisi temin eder.staj süresi boyunca maximum performansla çalışır ve günün kalan saatlerinde teorik derslere girer, akşam kalan vaktinde ise ders çalışmak zorundadır.mental ve fiziksel yorgunluğunun üzerine eklenmiş olan maddi yük, akıllara şu soruyu getirir: bir stajyer diş hekimi neden bir ücret almıyor?
  • stajyer avukatlar gibidir. geleceği parlak mesleklerde ki stajyerlere maaş verilmemesi "bunlar ilerde zaten paranın anasını ağlatacak şimdi bedava çalışsın lar" mantığından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü başka mantıklı bir açıklaması yok. asıl şahsın paraya ihtiyacı olduğu dönem bu dönemdir ama malesef verilmiyor.
  • mezun olduğunda bunun acısını muayene ücretlerinden çıkaracağı durum
hesabın var mı? giriş yap