• bana güvenebilirsiniz değerli dostlarım, var öyle bir şey.

    evren bilindiği üzere çok, çok, çokça geniş bir yer. şimdi evrenin boyutlarını size anlatamam, bilenler bilir zaten. henüz bizim için karanlıkta olan, ışıklarının bile bize ulaşmadığı, ışık hızını aşıp yakınlarına gitmediğimiz takdirde varlığından haberdar olamayacağımız galaksiler mevcut. öyle büyük, öyle genişleyen, öyle muazzam bir evrenden bahsediyoruz. tabi bizim şimdiki tartışmamız uzaylı var mı yok mu değil, çünkü kendilerini uzaylı olarak nitelendirdiğimiz canlılar var değerli dostlarım. bu bir varsayım değil, gün yüzü gibi bir gerçeklik. böylesi büyük bir yerde yalnız olmamız mümkün değil. dünyamızda yaşamı oluşturan şartların bir değil birçok gezegende mevcut olduğunu düşünüyorum.

    şimdi konumuza gelelim.
    insanlık bilimdeki en büyük atılımları son iki yüzyılda yaptı. bundan 5-10 asır öncesine kadar veba, kolera gibi günümüzde tedavisi gayet basit hastalıklar salgına dönüşüyor on binlerce insan hayatını kaybediyordu. yahu penisilin keşfedileli daha bir asır bile olmadı.

    eskiye gittikçe durum daha da içler acısı bir hal alıyor. atalarımız kaç bin yıl boyunca ağaç kovuklarında, mağaralarda barındı. mağarada yaşayan bir canlıdan bilimsel bir atılım beklemek mümkün mü sizce? en fazla resim çizsin , tekerlek yapsın amk. yani insanlık son iki yüzyıl haricinde bilimde çok ama çok yavaş ilerledi. peki ya uzaylılar ne yaptı o sürede?

    ya bizim atalarımız kurdu evcilleştirip avcılık yaparken uzaylılar kendi einstein'larının çağında yaşıyorsa? ya bizim atalarımız geceleri ateş yakarak ısınırken onlar ancak 20. yy'da başladığımız uzayda yaşam araştırmalarına çoktan başlamışlarsa? ya icat olunan ilk radyonun frekansları sayesinde bizim varlığımızdan haberdar olup yüksek teknolojili teleskoplarını bize çevirdilerse? ya on binlerce yıl öncesinden şu an ki fizik kanunları ve teorilerini keşfeden uzaylı organizmalar ışık hızına yaklaşıp kendilerine ulaşan frekansın kaynağına doğru son sürat geliyorsa?
    daha güneş sistemindeki plütonun atmosferi hakkında kesin bir fikri olmayan, çorak topraklar veya dini inanışlar için birbirinin kanını akıtan homo sapiens sapiens, böylesi geniş bir evrende en gelişmiş tür olduğu yanılgısında nasıl bulunabilir?

    40 yıl önce fırlattığı uzay aracı güneş sistemi'nin dışına yeni çıkmış, ışık hızının kıyısından bile geçmemiş bir uygarlık, bu evrenin en gelişmiş türü olmak için çok alçak. umut edelim ki şu an varlığımızdan haberdar, hatta belki de içimizde olan uzaylılar dost olsun. aksini düşünmek istemiyorum. çünkü evrenin büyüklüğü beni korkutuyor.

    edit: imla

    edit2: dile getirdiğim endişeyi ciddiye almayanlar olmuş. hadi bana inanmıyorsunuz tamam da koskoca stephen hawking bu konuda ne demiş bir bakalım; uzaylılar dünyanın sonunu getirebilir. tabi ben hawking'e katılmakla beraber şu an onların varlığımızdan haberdar olduğunu dahi iddia ediyorum. belki bu kadarını sn hawking de düşünüyordur ama bunu dile getirmesi takdir edersiniz ki infial yaratır.
  • oğlum yatak döşek hazırlayın lan adamlar uzun yoldan geliyor.
  • kardeş tamam uzaylıların olduğunu çözdün de dünya'ya geldiklerini nasıl anladın ben o kısımda takıldım. a haber filan mı verdi acaba?
  • dünyaya gelene kadar benzinleri biteceği için başarısız bir girişimde bulunduklarını söyleyebilirim. he araçları dizeldir o zaman belki.
  • başlığında "gerçeği" diye kesinlik belirtip kanıt bulacağını düşündüğün entry'e baktığında başından sonuna kadar bütün tahminleri sıçtığını gördüğün yazar saçması başlık.

    (bkz: başlık sıçmayı eğlenceli zannetmek)

    edit: (bkz: schrödinger'in kedisi)
  • ulan tam da yatmak üzereydim, ayıp olacak adamlara. yoldalar mıymış? neyse yaklaşınca arasınlar.
  • hayırlısı be gülüm çok şeyetmemek lazım
  • (bkz: git uyu amk)
  • portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır. yarım su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır.margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir. portakallı kekin üzeri pudra şekeri ile süslenir. soğuduktan sonra portakallı kekimiz servise hazır, afiyet olsun.
hesabın var mı? giriş yap