• bu tür insanlar halk arasında kolpacı olarak da tanımlanabilecek insanlardır. bir çok zaman kendi yalanlarına inanıp bir süre sonra kendilerini dahi unuturlar.
  • genelde "ben cok durustum, ben soyle iyiyim, ben boyle iyiyim" imajini gozunuze sokarcasina cizen, agzi cok guzel laf yapan insanlardir. birazcik iyi niyetliyseniz bir guzel inanirsiniz bu yalanlara da digerlerine inandıgınız gibi. her seyi ogrendikten sonraysa uzaklastıgınız zaman bu insanlardan-yapmaniz gereken budur cunku-,bir ufak da olsa ozur dilemek yerine ustune ustelik bir de sizi suclarlar ki nasil herseyi tek seferde silebiliyorsunuz, nasil boyle umursamazca herseyi geride birakabiliyorsunuz diye. hatta belki de gene yalanlar uydurarak yaparlar bunu. cevrenize sizi karalamaya da calisirlar ustelik arkanizdan olmadik yalanlar uydurarak gene. belki de ozlerinde iyidirler, belki de gercekten sizi seviyodurlar ama o zar zor cizdikleri imaji o kadar yikmaktan korkarlar ki, hicbir zaman gercegi ogrenemezsiniz. hersey sadece daha da kotu olur.
  • (bkz: pinokyogiller)
  • hiçbir şeyi doğru bilmeyen insanlardır.. asıl kötü olan ise bunların "öğrenmek istemeyen" çeşitleridir..
  • "bir kalemde silinenler" listesinde bir numaradırlar.
  • eğer bu insan arkadaşınızsa kendisine tahammül etmek her geçen gün zorlaşır. sürekli yalan söylemeye o kadar alışmıştır ki, söylediği yalan eski yalanını ortaya çıkardığı halde o bunun farkına varmaz. zira o kadar çok yalan söylemektedir ki, söylediği yalanları kendisi bile unutmaktadır. kalbini kırmamak için arkadaşlar arasında gizliden gizliye idare edilir.
  • "ya seni çok durgun gördüm" dediğinde, mesela " midemi üşüttüm galiba biraz tatsızım önemli değil" dediğiniz bu kişi size cevap olarak "of varya bende! hemde nasıl.."diye yarım saat konuşan kişidir. ilk seferinde anlamazsınız mesela.. çocukluk anılarınızdan bi parça anlatıyosunuz başka birine " ya işte ben epey salak bi çocuktum yangın çıkışlarından korkardım yangın ordan çıkıyo sanıp eheöhe" diye örneğin o kişi de hemen " ya evet aynen hatta bende bi kere.." eh bu da olur dersiniz.. ama şöyle olunca da ;

    +"rüyamda şunu şunu gördüm"
    -"ya bende fena bi rüya gördüm. aynı senin ki gibi."
    .
    .
    +"kızlar ya benim çok acelem var şurayı siz bi şey yapsanız"
    -"ya olmaz benimde çok acelem var."
    .
    .
    +"... cart curt.. kolumdaki yara izi işte bundan."
    -"aynısınının bide bölesi oldu...ama iz kalmadı bende geçti ehehe"

    +siktir git nolur siktir git.. amacın ne lan senin.. ne ruh ikizimiyiz? neyi ispat ediyosun.. aaa! rahat bırak be..
  • yalanları dinleyen kişide, anlatılanları dinleyecek güç bırakmaz böyle insanlar.. bi süre sonra "he." der geçersin anlattıklarına.. ki artık o sınırdan sonra gerçek ve yalanı ayırmak o kadar da önemli olmuyor*..
  • bir çocukluk arkadaşım mütemadiyen yalan söyler ama hardcore yalanlar;

    * 7. sınıftayken, dayısının oğlunun ona tecavüz ettiği,
    * 3-4 sene önce, babasının arabasını kaçırıp, tekirdağ'daki eski sevgilisini bıçaklayıp geri döndüğü,
    * sevgilisi olan çocukluk arkadaşımdan ayrılmak için geçen sene, beyninde ur olduğu için deli gibi sevmesine rağmen ilişkilerinin bitmesi gerektiği gibi yalanlar söyleyip durur.

    iki ay sonra bir başkasıyla nişanlandı. etrafa verdiği zararların haddi hesabı yok.

    yalan söylerken bu kadar rahat davranabilen insanların varlığı beni gerçekten çok rahatsız ediyor. korkutuyor.
  • zavallıdırlar. herkesi bir süre, bazılarını da her zaman kandırabilirler ama herkesi her zaman kandıramazlar. herşey açığa çıktığında, nasıl böyle yetiştirildiğini sorgularsınız kısa bir süre, sonra geride kalır, unutulur gider. geride kalanın hiçbir önemi yoktur çünkü.
hesabın var mı? giriş yap