• ağrıya,sızıya iyi gelir diye önerdiler, otacı mucizesi diye de not düştüler.
    uzun bir zamandır sızılar içinde olan koluma sürüyorum şu sıra. simite döndüm lan. kafamı uzattığım her ortama bi tahin pekmez mülayimliği bahşeder oldum. koku iğrenç değil lakin gün boyu hamur işi gibi gezmenin de manası yok.
    biraz da bronza kessem ankara simidi diye tanıt ortamlarda kendini, yadırganmaz.
  • içerdiği omega 9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı dayanıklı; cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabiliyor vecildin yaşlanmasını engelliyormuş kendileri
  • oral yolla kullanıldığında bağ dokuya kadar etki edebilen tek yağdır.
  • ender saraç ın yorumuyla;

    susam yağının faydaları

    * müshil etkisi vardır. bağırsakları yumuşatır.
    * şeker hastalığına faydalıdır.
    * yaralarda iyileştirici özelliği vardır.
    * romatizma ve selülitlerde faydalıdır.
    * her cilt tipine uygundur.
    * muhtelif cilt sorunlarında faydalıdır.
    * cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabilir. içindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler yağın derinlere kadar emilmesini sağlar. böylece cildin yaşlanmasını engellenir.
    * mantar enfeksiyonlarını da engeller.
    * kaş, kirpik ve saçları gürleştirici etkisi vardır.
    * saç kırıklarını engeller.
    * tırnak için de etkilidir.
    * doğrudan saç diplerine ve tırnaklara tatbik edilebilir. saçlar bu yolla güçlenir ve beslenir. özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara çok iyi gelir. içindeki kalsiyum dolayısıyla, vitamin eksikliği olan ve kırılan tırnakların dostudur.

    bunlar en çok bilinen faydalarıdır. bunların haricindende dr. ender saraç vb. birçok sağlık uzmanı susam yağını her fırsatta çeşitli konularda dile getirmekte ve faydalarını saymaktadırlar.

    peki susam yağı nasıl kullanılır ?

    susam yağı nemlendirici olarak banyo sonrasında vücuda masaj yapılarak uygulanır.

    saç bakımında badem, fındık ve çam terebentin yağları ile birlikte kullanılabilir.
    dahili ve harici olmak üzere iki şeklide kullanılan susam yağının dahili kullanımı için; dahilen doktorunuza danıştıktan sonra, aç karnına günde bir çay kaşığı içilmesi tavsiye edilir.

    dışardan kullanım için ise ; cilt ve saça masaj şeklinde uygulamak uygundur.

    kaynak: http://www.forumdas.net/…er-sarac-susam-yagi-63471/

    not: bu ne allasen. tek kişilik dev kadro mübarek. hımmm...
  • noodle ı noodle yapan yağdır susam yağı. soya sosun bile eksikliği onun eksikliği kadar farkedilmez. tadı,kokusunun aroması enfestir.
  • çin'de patates kızartmalarını da bu yağ ile yapıyorlarmış diye duydum. çok az şeyde tahammül edebildiğim, tek başına kokusuna dahi dayanamadığım bu yağın, en saygı duyduğum fest fud'da kullanılması fikri bile midemi alt üst edebiliyor.

    bu arada sonradan gelebilecek mesajlar için şimdiden;

    kaynak: annem
  • akşam banyodan sonra tüm vücuduma sürdüm yattım bunu, hemencecik emdi cildim. öyle vıcık vıcık yağlı bir his de yaratmadı. diğer losyon ve bakım kremlerinden çok etki gösterdi. sabah uyandığımda daha yumuşak ve ipek gibiydi cildim.
    içinde kimyasal yok, zart yok zurt yok. tamamen doğal.
    böyle güzel şeyleri kullanmak varken mal mıyız neyiz de o saçma kremlere dünyanın parasını döküyoruz. daha dökmem ben.
  • afedersiniz götten işetir, bildiğiniz doğal müshil o yüzden yemeklerde oranını iyi ayarlamanız gerekiyor.
  • susam tohumu %50'ye varan yağ içerir.tohumlar sıkılarak susam yağı elde edilir.kozmetikte susam yağının çok geniş kullanma sahası vardır.cildi yumuşatır ve renklendirir, hücreleri yeniler.soğuktan cildin korunmasını sağlamak için, yüze ve ellere susam yağı sürülmesi iyi gelir. susam yağı su ve rutubette bozulabilir, ekşir ve tadı değişebilir.rutubetsiz yerde bulundurulmalıdır.
  • türkiye marketlerinde %60 susam yağı %40 soya yağı ile harmanlanmış olarak satılır ve noodle'a noodle ve her türlü yemeğe uzak doğu yemeği tadı verebilir kendileri. aktarda satılan yağın aynı işi görmemesi nedendir bilmem. bu merete tadı veren soya yağı değildir neticede buram buram susam kokmaktadır, o halde bizim yerli susam yağları neden aynı işi görmez, ne farkı vardır? umarım öğrenirsem gelir buraya yazarım çocuklar.
hesabın var mı? giriş yap