• gitarcı jordan officer, jazz vokalisti susie arioli birlikte çalışmaya bir yerel jam session sonrasında karar vermişler. susie'nin diğer iki ekip arkadaşı shane mackenzie (akustik bass) ve michael jerome browne (gitar)'dan oluşturulan susie arioli band'in yıldızı, bir başka yıldızın talihsizliğine bağlı olarak parlamaya başlamış. organizatörler, festival international de jazz de montreal 98'de açılış konserini yapamayacak kadar hastalanan ray charles'ın yerine son dakikada ancak onları bulabilmişler çünkü. ama bu çıkış beklentilerin çok ötesinde muhteşem bir çıkış olmuş.

    bir müzik eleştirmeni onlar için "gerçek insanlar için gerçek müzik yapıyorlar" demiş. bir başkası ise yaptıkları müziği "minimalist swing" olarak adlandırmış. susie ise sadece:
    "her şarkının bir öyküsü var ve ben onu elimden geldiğince içten anlatmaya çabalıyorum" diyor. grubun belki de en öne çıkartılası yanı da bu. doğru seçilmiş bir 1940'lar swing standardları reperturarının iddiasız samimi yalın aktarımı. onları hemen hiç bir jazz albümünün 30bin satmadığı kanada'da ilk albümleriyle bu rakama ulaştıran belki de sıradan insanı jazz dinlemeye ikna eden bu iddiasız samimi yaklaşım. herhalde yine aynı sebeple montreal'de ikinci kez sahne aldıklarında ard arda 3 konser de 2000 yılı festivalinde bir ilk olarak yok satmış.
    bu güne kadar yapılmış 4 albümleri var. bunlar arasında bir zamanlar chet baker'ın menejerliğini de üstlenmiş grammy ödüllü yapımcı john snyder'in de imzasını taşıyan "that’s for me" en iyi albümleri kabul ediliyor .

    learn to smile again/ 2005
    that's for me/ 2004
    pennies from heaven/ 2002
    it's wonderful / 2001

    justin time plak şirketi ile anlaşmalı grubun montreal canlı performanslarından derlenmiş bir de dvd+cd seti mevcut:
    live at the montreal international jazz festival / 2007

    http://www.susiearioli.com/
    http://www.justin-time.com/…s/susiearioliswingband/
    http://en.wikipedia.org/wiki/susie_arioli
    http://www.lastfm.com.tr/music/susie arioli band

    http://www.justin-time.com/…s/susiearioliswingband/
hesabın var mı? giriş yap