• dışişleri bakanımızın ve ülkemizin içinde bulunduğu acizliği gösteren krizdir. suudiler diplomatik görüşmede senin bayrağını koymarak adeta seni yok hükmünde gösteriyorlar sen ise kırpılmış fotoğraf ve yüzünde samimi olmayan gülümsemelerle çok iyi görüşme oldu havası vermeye çalışıyorsun. tweet altına bakarsanız çoğu kahpe arap fotoğrafın kırpılmış halini paylaşıp tam halini neden yayınlamadınız diye bakanla dalga geçiyorlar.

    canım ülkemizi şu yavşak araplara peşkeş çektirenler utansın.

    edit: ayrıca mevlüt cavusoglu'nun görüştüğü suudi dış işleri bakanı kendi twitter hesabında görüşmeye dair hiçbir paylaşım yapmamış. bizden sonra görüştüğü özbek yetkililerle yaptığı görüşmeyi ise paylaşmış. (mevlüt cavusoglu'nun görüşmeye dair attığı tweette bu suudi bakanı etiketlemesine rağmen!)
  • rezil rüsva edilmede sınır tanımıyoruz. hadi abd'nin bu tarz küçümsemelerine alıştınız ulan bari bu bedevilerin karşısında ezilmeyin ya.
  • diplomatik bir başarısızlığın ve güçsüzlüğün resmidir. aynı durum bir avrupalı liderle görüşme esnasında yaşanmış olsa, çok güzel prim malzemesi çıkardı tabi. ancak mesele din kardeşlerimiz olunca resmi kırparak vermek yeterli görülmüş.
  • kriz mriz değildir. kriz olması için, türk bayrağı olmadığı için bizim bakanın "kardeşim benim bayrağım burada olmayacaksa ben burada oturmam" demesi gerekirdi.

    ne krizi? paşa paşa oturup poz vermiş.
  • akp hukumetinin suudi arabistan ile ilgili konularda turkiye'ye yasattigi utanclardan ilk aklima gelenleri;

    *donemin basbakani malum sahis ile disisleri bakani abdullah gul suudi arabistan kralini ankara'da kaldigi otelde, kendi fotografinin altinda ziyaret etmisti

    *turkiye'de hemen her gun sehitlerin geldigi bir donemde ilan edilmeyen ulusal yas, yukarida bahsi gecen kral oldugunde ilan edilmisti.

    *suudi arabistan istihbarati, bir suudi gazeteciyi, istanbul baskonsoloslugunda turkiye'ye hakaret edercesine katletmis, ciddi bir uluslararasi yaptirim ile karsilasmadan konuyu kapatmisti.

    *suudi arabistan, tek tarafli olarak turk mallarina ambargo koymus, turk muteahhitlerin hakedislerini odememis, kendi vatandaslarina turkiye'ye gitmeme cagrisinda bulunmustu.
  • diğer ülkenin bayrağını koymadan sadece kendi ülkesinin bayrağını koymak karşısındakini aşağılayıcı bir davranıştır. diplomatik görüşmelerde en küçük detaya bile dikkat edilirken bu aşağılayıcı hareketin bilinçsiz bir şekilde yapıldığı ve bu aşağılamaya maruz kalanların da aşağılandıklarının farkında olmadığı düşünülemez.

    hareketin anlamı sizin ülkeniz benimkinin dengi değil; ben bağımsız bir ülkeyim sen ise bağımsız değilsin, senin bayrağın benimkinin yanında yer alamaz biçiminde yorumlanabilir.

    bu hareketi yapan sizi işte böyle aşağılıyorum ve siz de bunu böylece kabul ediyorsunuz demektedir.

    sorumlusu olanlar utanç duymalıdır.
  • hintlilerin adı çıkmış. bu suudiler kadar iğrenci yoktur. mide bulandıran organizmalar.

    görmezden gelinmemesi gereken kriz.
  • şerefsiz kralları için yarıya indirilen şerefli bayrağın bulunamaması hadisesi. bakan olan utanır, terk eder orayı.
  • skandal. yeter be şu arap milletlerine yanaşıp durmayın artık. biraz onurlu olun çok mu zor.
hesabın var mı? giriş yap