• 1965'te 16 yaşındayken işkence yüzünden ölen amerikalı kız.
    sylvia'nın annesi ve babası çeşitli şehirlerdeki karnavallarda çalışan insanlardır. bir gün uzak bir şehirde çalışma imkanı bulduklarında iki küçük kızlarını haftada 20 dolar karşılığında bakması için gertrude baniszewski'ye emanet edip yola koyulurlar. bir yandan kendi çocuklarıyla uğraşmak, bir yandan da fakirlikle boğuşmaktan bunalan baniszewski, kendi acısını sylvia'dan çıkarmaya başlar. önceleri sadece dayakla başlayan baniszewski, işi işkenceye kadar götürmeye başlar. sylvia ise çareyi evden kaçmakta bulur, fakat kaçamadan yakalanır. işte o noktadan sonra sylvia bodruma kapatılır, elleri bağlanır ve aç bırakılır. o noktadan sonra işkencenin boyutlarının artması bir yana, işkenceyi yapan kişiler de çoğalır. baniszewski ve çocuklarının yanısıra, mahalledeki çocuklar da bodruma gelip kıza işkence yapmaya başlar. 26 ekim 1965'te ise sylvia'nın küçük bedeni bu işkencelere dayanamaz ve sylvia beyin kanaması, açlık ve şok yüzünden ölür.

    sylvia likens ile tanışmamıza ise 2007 yapımı an american crime ve the girl next door filmleri vesile olmuştur.
  • ellen page canlandırıyor kendisini an american crime'da. güzel bir seçim olmuş.
  • çevrede normal sayılabilecek insanların bir anda nasıl bir paylaşılmış psikoz etkisinde kalabileceğini gösteren nahoş bir hayat hikayesi.
  • az önce hikayesinin sinema uyarlamasını izlediğim melek. ona bunları yapan kadının hayatını korkunç acılarla tamamlayıp yapayalnız öldüğünü bilmek, biraz olsun içimi rahatlatırdı.
  • ailesinin yeni tanıştıklarına rağmen kızlarına bakması için yanına bıraktıkları kadının 4 ay boyunca çeşitli işkencelerine maruz kalmış kızdır. vücudunda sigara yanıkları, açık yaralar, kırıklara rastlanmıştır ve en acısı da
    karnına dağlanmış "ben bir fahişeyim ve bundan gurur duyuyorum" yazısıdır. o dönemde ındiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş olan en korkunç cinayet olarak kayıtlara geçmiştir.
  • gertrude baniszewski'nin kızı paula baniszewski, anonim bir ihbar üzerine bir lisede öğretmen yardımcısı olarak çalıştığının ortaya çıkması üzerine okuldan kovulmuş. soyadını da pace olarak değiştirmiş ancak asıl kimliği bir facebook iletisi sayesinde ortaya çıkmış. sylvie likens'in işkence görmesine annesine yardım ettiği bilinen ve bu yüzden hapis de yatan bu kişinin bir lisede gençlere yardımcı olması da gerçekten ironik olmuş.

    http://www.dailymail.co.uk/…-teenage-girl-1965.html
  • 16 yaşında işkence kurbanı zavallı kız. youtube'a kafa dağıtmak için girip hikayesine tesadüfen denk geldim. bu berbat geceye yakışır bir son oldu. james bulger'ın hikayesi gibi insanların içindeki canavarın, sürü psikolojisinin ve çocukların acımasızlığının ne boyuta çıkabileceğinin trajik bir göstergesi.

    gertrude'un kötü geçmiş ve parasızlık yüzünden, kızı paula'nınsa evli bi adamdan hamile kalıp terk edilmesinden ötürü psikolojilerinin bozuk olduğu düşünülebilir fakat diğer çocuklar ve komşu çocuklarının durumu insanın insan sevgisini öldürüyor. güçsüz olanı sıkıştıran bi grup insanın empati ve merhametten bu kadar uzaklaştığını bilmek dehşet verici.

    belki de eşref-i mahlukat olarak üremeyi durdurup bu rezalete bir son versek iyi olacak.
  • jack ketchum un sylvia likens in hikayesinden esinlenerek yazdığı the girl next door hayatımda okuduğum en korkunç, en rahatsız edici kitap.

    gerçek olay hakkında hiç bilgi sahibi değildim. kitabı gece şöyle bir bakayım diye elime alıp hiç durmadan sabah 9 gibi bitirdim.

    stephen king in kitap için söylediği a long look into hell lafı bile kitabı, yaşananları tarif etmek için gerçekten yeterli değil.
  • insan türünün ne kadar acımasız olduğunu hatırlatan korkunç hikayenin kurbanı zavallı kız. çocukların yaptıkları sineklerin tanrısını anımsatmıştır.
    evin annesi psikopat olabilir, çocuklarının da kendisi gibi psikopat olması normal olabilir. ama okuldan gelen başka çocukların aylar süren işkencelere, zulme katılması insan doğasının acımasızlığını iliklerinize kadar hissettiren inanılmaz derecede rahatsız edici ve buz gibi bir gerçeklik.
    içlerinde hiç mi vicdan azabı olmadı bu çocukların? hiç mi "ben ne yapıyorum?" diyen çıkmadı. kendisinden hoşlanan çocuk bile katılmış bu işkencelere. sürü psikolojisi bu kadar güçlümü ki bu çocuklar 4 ay iskence edip mahkeme'de hakim "neden yaptınız?" dediklerinde "bilmiyorum" diye cevapladılar. sorular sorular ....

    inşallah bir cehennem vardır ve oraya gidersiniz.

    mekanı cennet olsun güzeller güzeli atkinsin fotoğrafı :
    https://forneo.net/…content/uploads/2017/10/sss.jpg

    edit : bu da kızın öldükten sonraki fotoğrafı bakmak isterseniz :
    https://seyler.ekstat.com/…y-636824587111910189.jpg
hesabın var mı? giriş yap