• iphone 4s sahibi bir iphone bağımlısı ve early adopter olarak çok belli durumlar dışında kullanımını saçma bulduğum bilgisayar çeşidi.

    bu tip bir bilgisayarı, özellikle ipad'i kişisel bilgisayar olarak kullanan nesil gerçekten hem parasının kıymetini bilmiyor, hem de teknolojik gelişime olan ilgisini yanlış bir alana kaydırarak kendine zarar veriyor.

    daha önce onlarca kez yazılanı tekrarlayayım; sık seyahat eden, pratik sunumlarla uğraşan, bilgisayarında oyun oynamaya veya -bunu özellikle söylüyorum- twitter'a girmeye vakti olmayan işadamları için tablet pc birebirdir.

    zira bu tip bilgisayarın laptoplara, hadi apple üzerinden gidelim macbook air'e tek üstünlüğü şarjı ve taşınabilirliğidir (bir de fiyatı, ama alan kitlenin para sıkıntısı olmadığı aşikar, ondan bağımsız değerlendiriyorum).

    diğer tüm açılardan; yani performans (oyun oynayanlar için), ekran genişliği ve kalitesi (film-dizi izleyenler için), kullanım kolaylığı (dokunmatik ekrana uzanma gerekliliği ve hatta kambur durma zorunluluğu), yan araçlar (mouse, keyboard) ve aklıma şu an gelmeyen bütün açılardan laptoplar, tablet pc'lerden üstündür.

    o bakımdan eğer sık seyahat eden bir işadamı değilsen ve ipad'in onda biri büyüklüğündeki iphone'un varsa (twitter bağımlıları için, bu arada iphone'dan telefon da edilebiliyor üstelik*) bu cihazı kullanmak dünyanın en gereksiz hareketi olacaktır.
  • kimileri için gereksiz, kimileri için de lifesaver denilebilecek olmazsa olmaz özellikte yeni nesil ara cihazlar. çoğunlukla içerik / medya tüketimine yönelik bir ürün. yanlız tablet bilgisayar reklamlarında dikkat ederseniz, elinde sadece tablet ile etrafta bişeyler yapan insanlar görürsünüz ama hiçbirini çantalı göremezsiniz. halbuki bu cihazları yanında taşıyan insanlar çanta ile dolaşırlar, dolaşmak zorundalar. yani herşey reklamlardaki gibi toz pembe değil. o yüzden tablet pc alacaksanız her daim yanınızda taşıyabileceğiniz, kullanmak isteyeceğiniz bir cihaz tercih edin veya hiç almayın. arası olmuyor, aksi takdirde kullandıktan bir süre sonra tablet pc'yi evden dışarı çıkarmaz olursunuz. o zaman nerede kaldı bunun mobilitesi.

    edit: özellikle çanta taşımayı sevmiyorsanız almadan önce iyi düşünülmesi gereken cihaz.
  • zamanında windows, linux gücünde desktop os ayarında işletim sistemleri ile birlikte çalışan versiyonları olmuştur.

    (bkz: windows xp tablet pc edition)

    ha ama apple naptı? iphone üstündeki ios'u aldı, iphonedan boyutça büyük multitouch ipadi tablet diye tanıttı. hayatında tablet pc lafını duymamış adamlar da buna devrim dedi. ilk defa tabletle karşılaşan son kullanıcının algısında tablet kavramı da mobil işletim sistemi koşturan smartphone ile netbook/notebook arası bi alet olarak yer edindi. trend bu yönde olunca diğer üreticilerde benzer tabletler ve mobil işletim sistemi koşturan tabletler piyasaya sürdüler. hatta şuursuz apple fanboylarına göre apple tablet devrimi yaptı, diğerleri de apple'ı taklit etti. mobil işletim sistemi üzerinde multitouch aplikasyonları kullanmak falan güzeldir, apple'ın hayvani aplikasyon içeriği vardır orası ayrı.

    windows 8'in tablet versiyonu, desktop versiyonundan ne kadar kırpılmış olacak bilmiyom ama metrodan ibaret olmayacaktır heralde ama windows 8'li tabletler desktop os'a en yakın işletim sistemi ile çalışan tabletler olacaktır desek, yanlış olmaz heralde günümüz tabletlerinde mobil os'tan fazlasını arayanlara.
  • bulunduğum ilçedeki yibo'da öğrenciler yıkanamadıkları için uyuzla, bitle uğraşadursun. devlet de durur mu, "hemen hepsine tablet bilgisayar yollayalım" deyivermiş. manyetik dalgayla filan öldürüyor parazitleri, mis.
  • gunumuzdeki ipad, android ve yakinda gelecek windows 8li cihazlarin ait olmadigi kategoridir. androdite program cesitligli, inanilmaz ozellestirme varken birey oldugu yok, yine forum forum dolaniyor insanlar problem cozulecek diye... burada mantik herseyi hizli ve basit bir sekilde halletmek. maalesef herkesin zamani veya sabri teknik islerle, coken sistemle, programlarla ugrasacak kadar cok degil.
  • alana kadar lüks, aldıktan sonra bir ihtiyaçtır.

    alana kadar diyorsun ki lan olum ne gerek var, pc var laptop var telefon var, alıyorsun hasbel kader sonra diyorsun ki ipad(ya da her ne ise) olmadan ne yapıyormuşum, küçük ekranlardan telefonlardan internete mi giriyormuşum. maddi durumun varsa güzel şey tablet pc.
  • bill gates'in eğitimde bir işe yaramayacağı düşünülen alettir. hak da veriyorum üstelik. zira tablet pc, ve benzeri ekipmanlarla, yapılacak bir eğitimin "kitapları pdfe çevirdik"'ten öte bir şey olması gerekiyor. eğer tablet üstünde öğrenciyi etkileşime sokan, işte türev hesaplarken falan aynı anda grafiğini falan sunarsa, niye öyle olduğunu adım adım açıklayan bir digital tutor olursa (vitamin serileri aklıma geliyor ister istemez) belki bir işe yarayabilir ama diğer türlü çok bir anlamı yok.
  • edit 2020:

    samsung galaxy tab s6 şu anda mevcut en iyi android tablet olarak biliniyor. nitekim, büyük bir ekrana, üst düzey özelliklere, bir kaleme ve tam bir klavye desteğine sahip. pahalı ve daha küçük ve daha taşınabilir bir tablet isteyen herkes için doğru seçim değil, ancak çok yönlü bir cihaz olduğundan son derece kullanışlı.

    farklı ihtiyaçları (veya bütçeleri) olanlar için, tabletler arasında iyi çalışan ve bütçenizi zora sokmayacak birkaç seçim daha var.

    genel olarak en iyi android tablet: samsung galaxy tab s6

    daha az maliyetli ama verimli android tablet: samsung galaxy tab s5e

    içerik konusunda iddialı android tablet: samsung galaxy tab a 10.1

    ucuz ama kullanışlı android tablet: amazon fire hd 10

    en ucuz olan android tablet: amazon fire hd 8

    çocuklar için en iyi tablet: amazon fire hd 10 kids edition

    2020’nin en iyi android tabletleri
    1- samsung galaxy tab s6
    süper hızlı snapdragon 855 işlemci, 6gb ram, bol miktarda depolama alanı ve iyi optimize edilmiş yazılım istiyorsanız samsung galaxy tab s6 sizin için en iyisi olabilir. ve bir samsung ürünü olduğu için, sınıfının en iyisi ekran – 10,5 inç hızla geliyor – ve muhteşem bir metal yapı bulunduruyor. ayrıca, önceki modellerde eksik olan bir ekran içi parmak izi sensörü de var.

    özelliklerin ötesinde, harika dörtlü hoparlör, bir microsd kart yuvası ve kullanılmadığında tabletin arkasına takılan kutuda bulunan bir stylus gibi ekstralar da bulunuyor. ince ve hafif olmasına rağmen pil ömrünü uzatıyor. bazı işleri yapmak için muazzam bir birinci taraf klavye kapağı ekleyebilir ve daha sonra dizüstü bilgisayar benzeri bir deneyim için dex masaüstü tarzı arayüzüne atlayabilirsiniz.

    her şeyi yapabileceğiniz bir android tablet istiyorsanız ve paranızı iyi bir seçim için harcamak istiyorsanız, galaxy tab s6’dan daha iyisini bulamazsınız.

    artıları:

    android tablette mevcut en iyi ekran
    kutuya dahil s pen kalemi
    sağlam ve güzel donanım
    uzun pil ömrü
    birinci taraf çıkarılabilir klavye desteği
    yüksek kaliteli dörtlü hoparlör
    eksileri:

    yalnızca sıradan bir tablet kullanıcısıysanız pahalı
    uzun süre elde kullanım için uygun değil
    2- samsung galaxy tab s5e
    galaxy tab s6’nın özellikleri ve fiyatı çoğu insan için biraz fazladır. bu yüzden samsung galaxy tab s5e‘yi ikinci sırada ele alıyoruz. tab s6 ile aynı ilkeler üzerine inşa edilmiş, ancak stratejik kesintileri ile daha uygun fiyatlı bir tablet ki bu da onu daha cazip kılıyor.

    10,5 inç amoled ekranın yanı sıra, 4gb ram, 64gb depolama ve yüksek kaliteli dörtlü hoparlör içeriyor. bataryası biraz daha küçük ve snapdragon 670 işlemci sizi performansta çok yükseğe taşımaz, ancak sağlam bir fiyat düşüşü için iyi bir tablet olduğu ortada.

    artıları:

    boyutu fazla olmasına rağmen süper hafif
    geniş yüksek kaliteli ekran
    dörtlü hoparlör
    isteğe bağlı donanım klavye kapağı
    dex desktop dahil üretkenlik özellikleri
    eksileri:

    galaxy tab s6 kadar güçlü değil
    s pen desteği yok
    3- samsung galaxy tab a 10.1
    tab s5e, tab s6’nın daha düşük bir versiyonu gibi olan tab a 10.1, fiyat açısından bir adım daha atıyor. büyük ve güzel bir ekranı ile göz kamaştıran tablet, tasarım ve yapım kalitesi açısından da oldukça yetenekli. ancak performans ve üretkenlik açısından eksileri olduğunu söylemekte fayda var.

    daha yavaş işlemci ve sadece 2gb ram sunan tablet, resmi klavye ve ekran kalemi desteğinin yanı sıra ağır programları kaldırmakta bir hayli güçlük çekiyor. ancak bu tabletin amacı bu değil; devasa 6150mah bataryası ve harika ekranı, içerik görüntüleme ve rahat kullanım için her zaman işin altından kalkabiliyor ve maddi açıdan cebinizi yormuyor.

    artıları:

    harika ekran
    hafif gövde
    surround hoparlör
    büyük batarya
    genişletilebilir depolama alanı
    eksileri:

    daha yavaş işlemci ve düşük bellek
    kalem veya klavye desteği yok
    sadece 32gb depolama alanı
    4- amazon fire hd 10
    amazon fire hd 10, büyük bir ekrana ancak düşük bir fiyat etiketine sahip bir cihazın peşindeyseniz almak isteyebileceğiniz en iyi fırsatlardan biridir. filmleri ve dizileri izlemekten, rahat oyunlara göz atmaya ve oynamaya kadar temel işlemleri yapmak için en iyi android tablet olarak karşımıza çıkıyor.

    bir amazon fire tableti ile akılda tutulması gereken büyük uyarı, google play store’u veya google’ın harika uygulamalarıyla hizmetlerini alamamanızdır. bunun yerine, önemli ölçüde sınırlı bir uygulama seçimine sahip olan amazon app store’a sahiptir. ancak bütçe ve performans açısından oldukça iyi bir donanıma sahip.

    artıları:

    bu boyutta bir tablet için olağanüstü fiyat
    sağlam ekran
    eğlenceli renk seçenekleri
    eksileri:

    google play uygulamalarına erişim yok
    ucuz bir plastik gövdesi var
    5- amazon fire hd 8
    amazon listemize en ucuz android tableti, fire hd 8’i sunuyor. üstelik tablet, mükemmel bir fiyata harika bir değer sunmak için haziran 2020’de yenilendi. tablet, 8 inç hd ekran bulunduruyor. ancak 32gb depolama alanı ve 2gb ram, bu yeni sürümde yüzde 30 daha hızlı bir usb-c kablosu ile şarj oluyor.

    hala çocuklar ve yetişkinler için çeşitli düzgün renkler bulunduruyor. uygulamalar ve videolarınız için 64 gb depolama alanı elde etmek ısterseniz biraz daha fazla harcama yapabilir ve amazon’un “özel teklifler” kilit ekranı reklamlarını kaldırmak için biraz daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.

    artıları:

    çocukların kullanabilecekleri kadar küçük
    eğlenceli renk seçenekleri
    32gb depolama alanı ve usb-c kablosu
    neredeyse inanılmaz fiyat
    eksileri:

    düşük kaliteli ekran
    plastik yapı
    google play uygulamalarına erişim yok
    6- amazon fire hd 10 kids edition
    fire hd 10 kids edition, ebeveyn olarak isteyebileceğiniz en iyi donanım ve yazılım sunar. nitekim amazon bu tableti yaparken, ürettiği en büyük tableti aldı, ebeveyn kontrolleriyle çocuğa özgü içerikler yükledi ve dayanıklı bir kutuya koydu. ekran boyutu küçük çocuklar için zor görülebilir olsa da, görüntüleme için bir destek standı içeriyor.

    1080p ekran, içerik için düz renkler ve netlik sağlıyor. bu, çocuğunuz okumayı öğrendiğinde önemli, çünkü metin daha net olabilir ve video için de istediğiniz şey budur. hd 10 kids edition, aynı harika çift hoparlör kurulumuna da sahip. ancak, gürültüyü sınırlamak istediğiniz zamanlar için standart bir kulaklık girişi bulunduruyor.

    artıları:

    mükemmel garanti
    her yaştan çocuklar için çok sayıda içerik
    mükemmel ebeveyn kontrolleri
    muhteşem ekran
    gayet iyi sesli çift hoparlör
    eksileri:

    bazı çocuklar için biraz büyük olabilir
    biraz pahalı
    google hizmeti yok

    -alıntıdır-

    tabletin ne olduğunu ve hangi amaçlara hizmet edeceğini iyi anlamalıyız, tablet asla bir laptop un yaptığını yapamaz çoğu akıllı telefon gibi cebinizde de taşınamaz ama en az 400-500 lira civarında bir netbook almayı planlıyorsanız ve neymiş bu ucuz çin tabletleri bu aralar çok fazla konuşuluyor diyorsanız ve aklınızda bir sürü cevaplayamadıkları sorunuz varsa doğru yerdesiniz,hoş geldiniz.işletim sistemi olarak windows a mahkum değilseniz veya sizin için şart değilse veya artık sıkıldıysanız android işletim sistemini keşfetmeye, çinli kardeşlerimizin ürettiği binlerce tablet arasından dikkat etmemiz,bilmemiz gerekenleri,tavsiyeleri tanımlamaları bilebilmek için okumaya devam edin;

    first rule is…

    bu konudan çıkınca fark edeceksiniz ki piyasada satılan tüm marka tabletler yani başta tabii ki apple olmak üzere ;sony,samsung,lenvo,acer,motorola… gibi sayısız elektronik firmasının çıkardığı p/f oranı düşük tabletler,burada bahsedilecek tabletlerlerin yanında düşünülemez.arkasında sadece marka desteği var diye ortalama 2 misli para vermek cebinize koymuyorsa zaten yanlış yerdesiniz ve yanlış rehberi okuyorsunuz; lütfen alt+f4 veya ctrl+w yapın.

    bu cümleyi okuyorsanız kulübe tekrar hoş geldiniz,şimdi tablet konusunda hiçbir fikriniz yoksa kaba taslak bir giriş yapalım tablet almadan önce nelere dikkat etmeliyiz bir bakalım;

    tablet ile ne yapacaksınız?

    en başta da dediğim gibi ilk önce tablet ile ne yapacağımızı bilmemiz ve tabletin bize maksimum ne verebileceğini çok iyi bilmek gerekir.5' den başlayarak 11' e kadar değişen boyutta tabletler size 0.3 ghz den 1.6 ghz e kadar değişen işlemci hızı,1 gb a kadar ram,32 gb a kadar hafıza ve maksimum olarak mobil 3d oyunları sorunsuz çalıştırabilme özelliği ,yine maksimum wifi açık orta ekran parlaklıkta 5-6 saat kullanım imkanı sunuyor.bu verdiğim değerlerin istisnaları olmakla birlikte,size bir fikir vermesi için genel değerlerdir.

    başlarken…

    tablet almadan önce bakmanız gereken ilk şey işlemci ve ram değildir! ekran özellikleri ve vaad ettiği batarya süresidir.size wifi açık en fazla 1.5-2 saat kullanım imkanı sunuyorsa 2012 de o tablete tablet denmez isterlerse içine 12 çekirdekli mobil işlemci koysunlar yanına da 36 gb ram,bir eldiven yardımı ile o tableti çöpe atın direk,sonra da eldiveni çıkarıp ellerinizi yıkayın.
    grafik tabletlerden sonra ilk multimedya tableti ortaya koyan apple nasıl bir tablet çıkardı,bilmiyorsanız da burada mola verip ipad1 in özelliklerine kullanıcı yorumlarına lütfen göz gezdirin.
    amacınızı iyi belirleyin,alacağınız ucuz ve android işletim sistemine sahip çin malı bu tabletle ne yapacaksınız,buraya gelene kadar 2-3 defa aynı şeyi tekrar etmemin nedeni bunları okurken artık ne istediğinizi biliyor hale gelebilmeniz içindi,şimdi almak istediğiniz bu tablete en fazla ne kadar para ayırabileceğinizi belirleyin,ben sizin yerinize şöyle diyeyim dolar bazında ve birini seçin;

    a) …-110$
    b) 110-160$
    c) 160-250$

    model 1

    ben sadece işe giderken,öğle arasında,işten çıkınca eve giderken ( e ne kaldı dimi ) müzik dinlemek, belki bir bölüm dizi izlemek yanında yeni indirdiğim kitabımı okumak veya yarına yetiştirmem gereken sunumun excel de son hesaplarını yapmaksa,siz zaten genel olarak tabletin tüm fonksiyonlarını kullanacaksınız demektir.iş çantasında veya okul çantasında taşıyıp bu dediğim işlerin hepsini yapmak isteyen potansiyel tablet kullanıcısı şimdi sözüm sana,bu işleri yapabilip alabileceğin en ucuz tablet 90-110 dolar civarı.ama umarım yukarıda en az b şıkkını seçtin,' benim o kadar para yok ki yine de dediklerinin hepsini yapmak istiyorum' diyorsanız aşağıda sizin için de birkaç cümlem tavsiyem var.denilenleri keyifle yapabilmek için bir kere kesinlikle kapasitif ekran ve yüksek çözünürlük sizin 1.tercihiniz, batarya ömrü ise 0. tercihiniz !!!

    wifi yi açık unuttuğunuzu ve en can alıcı işlemi yaparken çat diye tabletin kapandığını bir düşünün, 'sadece 2 saat oldu daha nasıl biter pili yavvh!'diye sinirlenmeyin sonra.dediğim gibi gün içinde aktif olarak ve devamlı olarak kullanmak istiyorsanız en azından b seviyesinde bir bütçe ayırın ve arama terimlerinizin en tepesine kapasitif ekranlı-yüksek çözünürlüklü bir ekranı ve batarya ömrünü yerleştirin.c düzeyinde bütçe ile sadece kapasitif ekranlı ve yüksek kapasiteli bataryalı bir tablet haricinde,ips panelli ekran ve 1 gb ram size lokum gibi gelecektir,yapmak istediğiniz şeyler için olmazsa olmaz değil ancak c ve d sınıfı için olmazsa olmaz,umarım bu farkı anlatabilmişimdir…

    ekran boyutuna gelince,bu tamamen sizin tercihinizdir ancak size tavsiyem 16:7 orana sahip 7' dir.
    pdf , e-book ve internet ağırlıklı bir kullanıma kesinlikle 4:3 tabletler yani 8' ve 9.7' leri tavsiye ederim.
    hazır pdf, e-book ve internet kullanımından bahsetmişken gelelim şimdi size;

    model 2

    'benim tabletten beklentim sıkıntı yaratmadan pdf leri açsın,e-book ları okuyabileyim ve saatlerce internette surf imkanı sunsun' şeklinde ise ; en başta 16:9 oranlı ekran ve düşük çözünürlüğe sahip tabletlerin sizi uzun süre bunları yaparken rahatsız edeceğinin altını koyu koyu çizeyim.israrla bu tezimi yıkmak istiyorsanız bilgisayarı uyku moduna alıp bir çıkın en yakın elektronik ürün satan bir mağazaya girin artık bimeks mi teknosa mı vatan mı hangisi size en yakınsa karşılaştırma yapın,kesinlikle orada çalışan tabletin t sinden sonrasını bilmeyen,sorduğunuz sorulara ağzından başka bütün organları ile cevap verecek kişilere itibar etmeyin,konuya hakim olsunlar istemiyorum ama en azından biri bu ipad 2 nin ne farkı var diğerlerinden dediği zaman bir zincir mağaza müdürü;'… flash destekliyor… ...' dememeli,mağaza çalışanlarının hepsini toplasan ve daha önceden haber vermeden tabletlerle ilgili soru sorsan en başta ipad 2 flash destekliyor diye bir cevap gelecektir bilmem anlatabildim mi.neyse konu dağılmasın şimdi ben bunları yazana kadar siz bakıp geldiyseniz ne demek istediğimi benden daha iyi anlamışsınızdır ama kişisel tercihe bağlı istisnaları göz ardı ediyorum.
    daha sonra ekran kalitesi çok önemli, ' ne diyorsunuz deminden beri açsana şunu biraz' , evet anladım böyle düşündüğünüzü, devam ;
    okumaya dayalı tablet kullanımından ekran çözünürlüğü,ekran paneli,ve parlaklık düzeyi çok çok önemlidir.sizin uzak durmanız gereken cihazın ekranı şudur mesala ; resisitif 7’ 800x480, resisitif 800x600,resisitif 10' 1024x600,…
    e-reader ların ekranı gibi özel bir ekran yapısı da tercih edebilirsiniz ama 9.7' kapasitif ips 1024x768px sizin için pörfekto bir seçim olacaktır.henüz işlemci,ram,rom gibi işlere girmedim farkındaysanız çünkü ne dedik ilk önce ihtiyacınıza göre bir ekran seçeceğiz,diğerleri zaten gelecek.

    model 3

    şimdi de; 'benim amacım merakımı gidermek,herkeste bir tablet sevdasıdır gidiyor nedir ne değildir bilmek denemek istiyorum,sonradan işime yarayacağını ve taleplerimi karşılayabileceğini anlarsam güzel bir tablet alırım…''cılar ve ; ' valla öğrenci adamım hiç o kadar para veremem ama arada bir ihtiyaç olmuyor değil,e laptop da her zaman taşınmıyor şöyle yarım kiloluk bir multimedya-internet aleti olsa keşke' ciler için bir bakalım;
    size kesinlikle a seviyesinde bir tablet öneriyorum,hiç endişe etmeyin 2 yıl önceye göre bu seviyelerde artık çok kötü tabletler yok,hala via işlemcili çöpler satılıyor ama onların da zaten yakın zamanda stoğu bitecek merak etmeyin yani.
    buradaki tek sıkıntı,kasmalar halinde sizin tabletten soğumanız olur,ki şu an 100 dolara 4.0os li kapasitif ekranlı 512 mb ramli orta hal işlemcili bir tablet alırsanız bunlarla da karşılaşmazsınız kolay kolay,a sınıfının belki de tek dezavantajı çeşitli olarak p/f oranı yüksek tablet bulunmaması yani p/f oranı yüksek bir tablet alayım diyorsanız ne alacağınınz şu an belli,belli olmasa da 3-5 tane 7’ tablet arasından seçim yapacaksınız.ama yok ben 8' resisitif bir tablet veya 10.1' yine resisitif alıcam diyebilirsiniz ben tavsiye etmesem de sonuçta şu an deneme amaçlı ve dar bütçeli bir kullanıcı gözüyle yaklaşıyoruz olaya.değişken bir yapı gösterse de bu aralığın tabletlerinde yüksek performans,2160 hd film,3d oyun,hdmi gibi şeyler pek beklemeyin yani kıstasınız o olmasın,elbetteki bunların da olduğu tablet yok değil ama dediğim gibi sayısı çok değil. alın mesala bir paladin keyfinize bakın ama yüksek çözünürlüklü ips ekran,yüksek performanslı bir işlemci gibi şeyler düşünmeden…
    pdf,hd video,surf,müzik gibi şeyleri yapamaz mısınız 110$ a kadar olan tabletlerle, kesinlikle yaparsınız hele de kişisel zevklerinizi kenara bırakıp p/f tableti alırsanız eksikleri olacaktır belki arada takılmalar yaşanacaktır ama illaki sizi verdiğiniz para karşısında tatmin edecektir.eğer yaşadığınız bu deneyimden memnun kalırsanız 2.el kısmında veya satış sitelerinde ürününüzü satıp tecrübe sahibi biri olarak bütçeniz elverdiğince yukarılara çıkın…

    sen en iyisine layiksin…

    'tablete verecek 400 lira param var,bana bu paraya alınabilecek son model bir tablet lazım' diyorsan ve yazıyı sabırla buraya kadar okuduysan sen en iyisine layiksin demektir.sana şöyle ortaya çift çekirdek işlemci veya yeni tatlı belamız allwinner çip,yanına sıcak sıcak 1gb ram,üstüne yüksek çözünürlüklü ips kapasitif 5 noktalı bir ekran,çift kamera,enn az 6-7 saat pil ömrü tercihen 3g,gps yaptırayım yanına ileride stabil olacağını düşündüğümüz bir dondurmalı sandviç vereyim.valla bundan iyisini istiyorsan üstüne türk kahvesi olarak telefon özelliği katarız ama o da zaten gümrükten geçmez maalesef.ve henüz üretimi yapılmış değil...

    sen hiç diğer tabletlere bakma,vakit kaybetme.buralara çıkabiliyorsan bütçe bakımından ve tablet almada kararlıysan gerçekten diğerlerine bakma.buraya kadar okuduğun için teşekkürler ama senin tabletin aşağıda hazır,şu an piyasanın p/f canavarlarından,hayırlı olsun…

    x ve y tableti 150 dolar olsun,x tableti ips yüksek çözünürlüklü ekrana ve 512 mb ram e sahipken, y tableti 1 gb ram ama normal çözünürlükte lcd ekrana sahipse ve diğer tüm özellikler aynı ise,hangi tableti tercih ederiz?

    cevap: …

    ekran boyutu,çözünürlüğü,paneli ve cpu-gpu-ram e baktıktan sonra gelelim kısaca diğer özelliklere;

    wifi:standart olan 802.11 b/g dir ancak b,c,d sınıfı için dikkat edilmesi gereken bir şey de; 802.11 b/g/n olmasıdır,daha iyi çekim için buna dikkat edin.

    telefon: bu özelliği dışarıdan getirteceğimiz tabletler için göz ardı ediyoruz.

    bluetooth: bence hiç düşünülmemesi gereken bir özellik ama tabii ki özel bir ihtiyacınız varsa,çok fazla tablette rastlamasak da sizin için tercih nedeni olabilir.

    kamera:çok bir şey beklememekte fayda var.eskiden çoğu tablette olmasaydı daha iyi olacaktı dedirtiyordu çünkü sadece barkod okuyucu için kullanılır kalitedeydi,şimdi en azından 2mp olduğunu düşünürsek skype için oldukça yeterli düzeyde,dediğim gibi barkod okumada da zaten fazla bile.umalım ki yeni çıkacak tabletlerde 2 tarafta da en azından 5-6mp lik bir kamera olsun.

    usb portu: üzülerek piyasadaki tabletlerin %95 inde mini usb şeklinde bulunmakta,bu da ekstra bir çeviri ile düzeltiliyor ama şunu eklemeliyim ki tabletinizden sarkan bir 3g modem hiç hoş olmuyor rahatsız ediyor onun için kablosuz olan çeviriciyi tercih edebilirsiniz.

    hdmi: tv ye görüntü aktarımı sağlıyor bildiğiniz gibi yine hemen hemen tüm tabletlerde mini port mevcut.çeviriciye gerek yok bir ucu mini bir ucu normal olan kablolar mevcut.

    gps: bazı tabletlerde dahili olmakla birlikte bazılarında harici şekilde mevcut,tabletin fiyatına ekstra en az 30$ eklediğini belirteyim.

    ivmeölçer: haraketinizi algılayan bu özellik ile uyumlu olan oyunlar gerçekten inanılmaz zevkli oluyor,merak etmeyin tabletlerin %99 unda bu özellik mevcut,ama bazılarında işletim sistemine bağlı olarak 90' kaymalar olabiliyor ama bunu da güncel fw ile düzeltmek mümkün.hele bu sıralar stabil olmayan dondurmalı sandviç sürümlerinde bu hata olabilir.

    şimdi durun ve bir düşünün,eğer hala netbook almak istiyorsanız bundan sonrası size göre değil,sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
    biz devam edelim;

    bu kadar incik boncuk yeter sanırım,şimdi işin kullanım tarafına biraz daha bakalım;

    pilden nasıl tasarruf ederiz,nasıl daha uzun süre kullanım sağlayabiliriz?

    -tableti kapatmayın,yok yanlış anlamadınız evet kapatmayın diyorum.nasıl mı;diyelim oyun oynadınız yemek molası vereceksiniz en fazla 45 dk-1 saat,bu durumda tabletinizi kapatmayın uyku moduna alın.gece uyumadan önce kapatın ama diğer tüm durumlarda açık kalsın.
    -ekran parlaklığını minimum en rahat görebileceğiniz şekilde kısın.
    -interneti kullanmadığınız zamanlar tableti direk uçak moduna alın ve böyle kullanın.
    -kullanmadığınız uygulamaları kapatın.
    -masaüstü ekranına olabildiğince az widget ekleyin,gereksizleri kaldırın.
    -uçak moduna almama konusunda inatçıysanız bluetooth,3g,wifi özelliklerini kullanmadığınızda kapatın.
    -tabletin yakınına manyetik maddeler ve aletler koymayın.
    -son olarak sistem dosyalarından kernel den 1-2 değişiklik yaparak da yukarıdakilere katkı sağlarsınız ben tavsiye etmiyorum ama nasıl yapıldığını pm ile sorarsınız,anlıyorsanız yapabilirsiniz.

    android'in acemisiyim,yeni tablet aldım hangi uygulamaları tavsiye edersiniz?

    bu konuda merimobiles dan tasselholf'un tavsiyeleri zaten oldukça güzel,ben de onları kullanıyourm;

    video: rockplayer
    müzik: astro player nova
    file explorer: es file explorer & root explorer
    pdf: adobe reader
    ebook: aldiko
    web: dolphin browser hd
    klavye: better keyboard 7
    launcher: adw.launcher

    widget:
    - the weather channel
    - audiomanager console

    ekstra:
    - wifi analyzer
    - system app
    - apps 2 sd
    - scanner radio
    - tapatalk

    çocuğunuz varsa:
    - toddler lock

    ve türk'lerin vazgeçilmez özelliği olan overclock için benim tavsiyem setcpu,ama kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyorum,oluşabilecek sorunlardan kendiniz sorumlusunuz.
    çoğu tabletin fabrika çıkış hızı zaten en stabilidir.

    bunları ve daha fazlasını bulabileceğiniz 2 başlık patlatıyorum,indirebilirsiniz;

    popüler android uygulamaları

    en çok aranan 50 ücretsiz android uygulaması

    bunlar harici de aklıma gelen bütün uygulama sitelerini yazıyorum buyurun;

    getjar.com
    soc.io/app-store
    androidzoom.com
    androlib.com
    store.handmark.com
    handster.com
    mobango.com
    pocketgear.com
    mobilestore.opera.com
    appitalism.com/
    amazon.com/mobile-apps
    slideme.org
    appbrain.com/
    corporate.mobihand.com
    handango.com
    aproov.com
    f-droid.com

    18 yaşında büyüklere de mikangi.com u önerebilirim,ama tavsiye etmem.
    bunların harici aslında tabii ki marketimiz var en başta,onu unutmayın…

    nerden alırız bu tabletleri?

    pandawill.com
    fastcardtech.com
    ankaka.com
    merimobiles.com
    chinagrabber.com
    houseofdap.com
    ownta.com
    bestmid.com
    mcbup.com
    spemall.com
    mp4nation.net
    ve tabii ki ebay

    aklıma gelenleri yazdım tabii ki de daha bir sürü var ancak tavsiyem pandawill.com dur,hem ürün çeşitliliği hem alış öncesi ve sonrası hizmeti hem fiyatları ile hepsinin 3-4 adım önünde,sakın sakın ola ki pandawill.com a bakmadan tablet almayın!!! muhakkak tüm sitelere bir göz atın ve internette indirim kuponları var mı bir bakın.bu konuda da pandawill yine öne çıkıyor,kuponsuz fiyatları zaten iyi olduğu gibi bir de en az %5 lik indirim kuponu buldunuz mu ki çok kolay bunu bulmak ,dadından yenmiyor.diğer sitelere bakın tabi ama 2-3 tanesi hariç itibar etmeyin,ben çeşit olsun diye yazdım.aliexpress ten alışveriş yapmamanızı tavsiye ediyorum,heyecanla tabletini bekleyen insanların kargoları açınca taşla sopayla karşılaştığını çok gördük hele de şimdi ödeme sistemelerinden paypal ı kaldırdılar.geribildirimi çok yüksek ve eski firmalara güvenebilirsiniz tabii ki ancak onların da fiyatları piyasadan yüksek olacaktır belki pazarlkk yaparak biraz indirebilirsiniz ama yine de uğraşmaya değmez her türlü kuponla pandawill den alabileceğiniz fiyattan yüksek olacaktır.
    ödemelerinizi paypal ile ama dolar bazında yapın,ödeme anında sakın paypal ın kurunu kullanmayın,bırakın dolar olarak çeksin ve bankanız o anki kurdan hesap yapsın,diğer türlü paypal ın kuru çok yüksek.paypal hesabınız yoksa da üye olmadan yapabilirsiniz ödemelerinizi.şahsen ben sizlere tavsiye etmesem de paypal dan yıllardır başım ağrıdığı için güvenilir sitelere direk moneybookers ile kredi kartımdan çekim yapıyorum.ama şimdi milyarda bir olasılıkta bişi olur diye siz benim yaptığım şekilde yapmayın,kazığınızı sağlam bağlayın.şunu da ekleyeyim ki paypal hesapları çok ama çok kolay çalınabiliyor,internetin ve veya bilgisayarın ortak kullanıldığı yerlerden paypal a giriş yapmayın.

    kargo nolur,ya gümrük???

    geldik zurnanın kendini çello zannettiği ana,tablet ve elektronik alışverişlerinizde istisnasız olarak kesinlikle,lamküm etmeden,fantezi aramadan,artistlik yapmadan;özel kargo firmalarını kullanmıyoruz.tnt,ups,dhl yani.kullanacağımız usps,hongkongpost,chinapost,ems gibi devlet kargolarıdır,evinize kadar da ptt ile teslim edilir.bu işin tek yolu budur,ammaa unutmayacağınız en önemli 2.şey de kargonuzun takipli olmasıdır,yani kayıtlı olmasıdır.diğer türlü tabletinizin elinize
    gelme olasılığı bayağı bir düşer,ptt sağolsun…
    ems hariç diğerler yani usps,hongkongpost air mail,chinapost air mail aşağı yukarı 12-20 günde gelirken ems 8-12 gün civarında gelir.yuvarlama değerler verdim zaten tam sayıları bulmak mümkün.
    gümrük işine gelince,ilk önce aldığınız tabletin faturasını düşük yazdıracaksınız,75€ luk sınırı hesap ederek ortalama 70-80$ gayet iyi olur,çok da düşük yazdırmayın sizden gerçek değerini kanıtlamanız istenebilir.bakın tablet gümrüğe takılsa bile korkmayın sakin olun sadece %20 vergisini ödersiniz ve alırsınız ve vergi de ürün için ödediğniz bedeli kanıtlamak için istenen paypal veya kredi kartı ekstresindeki değerdir.
    2 tane tablet birden almayın,2 ayda sadece 1 yurtdışı alışveriş yapın,ürünlerin aynısından 2 den fazla olmasın,tablet alırken yanına bir sürü aksesuar doldurup kututu büyültmeyin mümkünse sadece 1 kılıf veya artık acil ne ise onu ve tableti alın.2 ay sonra tekrar sipariş verebilirsiniz veya 2 ay beklemeden farklı isim ve adrese sipariş verebilirsinz.şu takılır mı bu takılır mı diye bişi yok,yazdıklarımı yaptığınızdan sonra her şey sizin şansınıza kalmış bir iş.şu ana kadar gümrüğe takılan bir alışverişim olmadı.telefon özelliği olan tablet almayın,istisnasız gümrüğe takılır ve geri gönderilir.

    bu kadar konuştuktan sonra,gerçi 1 dk önce çöp dediğim tableti göstereyim,özelliklerine dikkatlice bkz;

    çöp tablet
    şimdi artık, performans / fiyat oranı yüksek tabletlerimize bir bakalım;

    a sınıfı

    novo 7 paladin - 98.99$

    onda vx610w - 108.69$

    b sınıfı

    gemei g2 - 122.99$

    novo 7 elf - 137.99$

    c sınıfı

    novo 7 aurora - 157.99$

    novo 8 advanced - 164.29$

    onda vi40 elite - 204.99$

    krocker09 -- 28 ocak 2012 alıntıdır

    ayrıca i;
    (bkz: ebay/@adonisas)

    ayrıca ii;
    (bkz: android tabletlerde kullanılan işlemciler)

    edit: kendime, aileme ve arkadaşlarıma farklı modellerini aldığım ainol'u tavsiye ederim. hepsi birbirinden güzel ve ekonomik. ayrıca pandawill forumdan da yazılım vs desteği alabiliyorsunuz. türkiye'de de satıcısı olduğu için yazılım destek konusunda sorun yok. ebay veya pandawill yarı fiyatına bulabileceğiniz yerler. artık 10" bile var.
    ;)

    edit ii: tablet piyasası çok hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor, artık ips ekran ve dört çekirdek neredeyse standart hale geliyor. pazarda ainol, onda, teclast ve freelander öncü. aksesuarları olan tabletleri de seçmeniz ayrıca yararınıza olacaktır (ekran koruyucu, kılıf vs).
    en ucuz ve garanti siparişi vermek için pandawill var.

    icoo markasındanicoo d70 advanced tablet geliyor, 10 inç olarak ta icoo icou10gt var. onda v972 quad core yeni çıkanlardan, freelander pd80 wise quad core çıkardı, ainol 10inç'ten sonra 9'luk ta çıkarmaya başladı, ainol novo 10 hero ii quad core 'dan sonra ainol novo9 spark quad core ile 9" piyasasına giriş yaptı. piyasada şu an en ucuz ve kaliteli tablet ise ainol novo 7 legend, ver çocuğa takılsın, başına bir şey gelse için yanmaz.
  • dandik dizüstümün çıkardığı sıkıntılardan kurtulmak adına almak istediğim teknoloji ürünüdür.

    yeni dizüstü almamamın sebebi, belimdeki sıkıntı yüzünden ağır yük taşıyamamam. şimdiki dizüstüm iflahımı s.kiyor özellikle okul başladığında her gün yanımda taşıdığım için. tablet pc'ye yönelmemin başlıca sebebi bu.

    oyun oynamak filan s.kimde değil. alacağım tabletten beklediğim en büyük özellik ders sırasında not almak, bir taraftan da tercüme işi yaptığım için word, excel, powerpoint gibi ofis programlarını sıkıntı yaşamadan kullanmak. görüntü kalitesi önemli değil ama hız önemli. aynı anda iki word, iki excel, bir powerpoint açıp, bir taraftan müzik dinleyebileyim veya ses kaydı programı (varsa tabletlerde böyle bir şey) açabileyim en azından.

    para açısından sıkıntım yok ama kazık yemek de istemiyorum. (yukarıda belirttiğim yönden) performans/fiyat oranının iyi olması önemli.

    dediğim gibi yoğun ofis amaçlı kullanacağım için dokunmatik klavyesi muhtemelen benim için yorucu ve düşük performanslı olacaktır. buna nasıl bir çözüm bulabiliriz ? usb veya bluetooth klavye oluyor mu bu aletlere ?

    henüz daha çıkmamış ama şöyle bir şey de var. bu tip alet var mı piyasa da?

    arkadaşlar zor durumdayım, kafam karışık, yetkili bi abi varsa yardım etsin.

    hafiften aydınlanma editi: microsoft surface önerildi. internetten baktım doğum günümde piyasaya sürülüyormuş. bu bir işaret mi?
hesabın var mı? giriş yap