• zibilyon tane kamera olan yerde gerçekleşmiş durumdur.

    haberi geçen hafta okumuştum haber yayınlandıktan 1-2 saat sonra da kızın bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında bulunduğuna dair haber geçilmişti.

    bugün editlenen haber de kız da tecavüz bulgularının bulunduğu yazılıyor. soruşturma elbet derinleştirilecektir lakin benim kafamdaki tek soru işareti;

    taksim metrosunun giriş ve çıkışlarında günün her saati yüzlerce insan ve kamera bulunuyor, herhangi bir zorla alıkonma durumunda kimsenin görmemesi hissetmemesi kameralara yakalanmaması çok ilginç. herşeyi geçtim o metroda sizi zorla yanında götürmeye çalışan biri varken normal bir ses tonuyla hey diye bağırsanız onlarca insan dönüp bakar zaten o derece kalabalık. bayıltma, taşıma tarzı bir eylemin gerçekleştiğini hiç sanmıyorum bile bu neredeyse o lokasyonda imkansız. durum böyle olunca haber bana biraz garip geliyor bilemedim.

    edit 1 : metrodan çıkış şekli itin birisine adres sorduysa o zaman o it tarafından gel ben seni götüreyim / tarif edeyim şeklinde bir cevapla gerçekleşmiş olabilir.

    edit 2: konu siyasi algıya yöneldi. bence burada tartışılması gereken böyle bir olay gerçekleştiyse gerçekleştirenin hangi parti sempatizanı olup olmadığı değil, insan olup olmadığıdır. bir gerçek var şu saat iktidar gitse yerine muhalefet gelse tecavüz olayları bitmeyecektir. bir insanın cahil olması için, cahil yetişmesi için bir partiye ihtiyacı yok. bu süreç 3-5 sene de bitmiyor, doğduğu andan itibaren yetiştirilme tarzına ve ailesinin hayata, insanlara bakış açısına göre şekilleniyor.
  • güç kuvvet dilediğim kız, allah annesinin de kızın da yardımcısı olsun.
    bu haber, yaşamaktan iğrenmeye sebep olan bir haber.
    yolunu kaybetmiş bir genç kız, dilini bile bilmediği insanlar arasında, onlarca güvenlik görevlisinin olduğu ve güya medeni bir şehirde bunları yaşıyor, kaç kişi tecavüz etti belirsiz, kanlar içerisinde hastane bahçesine atılmış şekilde bulunuyor.
    öyle bir şok yaşamış ki, anlatamıyor-paylaşamıyor.

    önce bu haberi okuyun, sonra empati yapmayı deneyin, allah kimseye vermesin.
    sonra da adres sorulan kızların kaçması bu başlıkta kezban dediğiniz kızların korkularıyla yüzleşin.

    dünya canavarlarla ve canilerle dolu, şerefsizlerle dolu. kötüler, iyilerden daha çok ne yazık ki.
  • maalesef yine yeni yeniden, yurdumun gurur! duyulan kentinde sonu tecavüz olmuş kurbanlardan birisi.

    işin içinde iş aramaya hacet yok, daha öncede belirtildiği gibi, kızın kaybolduğu noktada bırak adam kaçırmayı, zorla alıkoymayı vs birine dokunacak olsanız bile fark edilir. ben bu kızın zaten psikolojik açıdan sorunlu olduğunu ve annesi kartına para yüklerken, herhangi bir amaçla kendi isteğiyle oradan ayrıldığını ve sonrasında annesini bulamadığını düşünüyorum, daha sonra başına gelmiş ve gelebilecek olanları hayal etmek için çok yetenekli olmaya gerek yok, malum burası istanbul.
  • iki gün önce taksim meydanındaki direklerin birinde bir ilan gördüm. "ana ... kayıptır..." şeklinde. 50 metre yakınında başka bir genç erkeğin kayıp ilanı bulunuyordu. bu ilanları kimlerin çaresizce buraya yapıştırdığını düşündüm.

    polise, medyaya vs. başvurmuşlar, çaresiz kalınca buralara ilan asmışlar demek ki. nasıl bir kaosun içinde yaşıyoruz.

    suriye'den, mısır'dan gelen dalga yavaş yavaş içine çekiyor bizi. başımızda bu işleri "iyi bilen" ve memnun olan akp var. güvensiz, şiddet dolu, hukukun güçle belirlendiği -gerçi hep öyledir ama kurallar değişmez genelde - bir geleceğe doğru gidiyoruz. tek konuşulabilir konu bu güce karşı nasıl bir güç - söz değil - ile karşı duracağımız.
  • konu hangi ara akp'ye geldi emenike? bazı ibneler gerçekten hayallerde yaşıyor, her bir bok için hükümeti suçlayamazsınız, komik oluyorsunuz artık.

    edit: bu olayların sadece türkiye'de olduğunu mu sanıyorsunuz? o çok özendiğiniz batı kültürlerini de bir bakın.

    http://www.bbc.co.uk/…/2013/01/130111_rape_uk.shtml

    http://www.bbc.co.uk/…2011/12/111215_us_women.shtml

    http://www.haber7.com/…-yil-boyunca-tecavuz-ettiler
  • münferit bir olaydır. türk imajına ve misafirperverliğimize gölge düşürmesine fırsat verilmemelidir. bu dönemde böyle bir olayın olması manidardır. sorumluların peşine kararlılıkla gidilmektedir.
  • yaşanılan durum %99'u müslüman olan bir ülkede olmuştur. bu ülkeyi maneviyatının koruduğunu düşünenlerde mevcuttur.
  • moldovalı olması zorla kaçırıldığı konusunda düşündürür. yapılan tabi ki insanlık dışıdır,hayvandan aşağı tarzdadır o ayrı.
  • madenci ölümlerine "fıtrat" diyen akp ile çok ilgisi vardır.
    hızlı tren yaptım diye reklam yaparken ilk seferinde kaza yaparak 41 kişinin ölümüne neden olan akp ile çok ilgisi vardır. kaza ardından kimse istifa etmemiş, hiçbir siyasetçi suçlu bulunmamıştır.
    akp'nin oluşturduğu hukuka razı olmuş ve benimsemiş bir toplumla çok ilgisi vardır.
    elbette, it kopuğu sırf yandaş olduğu için polis kadrosuna alan akp ile de çok ilgisi vardır.
    akp öncesi iktidarlarla da ilgisi vardır, ancak bu akp'nin günahını hafifletmez.
  • konunun gidişatı zaten tipik, %99'u kendini hak yoluna adamış bir milletin mental mesai saatleri dışındaki (allah o zaman görmüyor sanıyorlar) standart fikriyatlarına maruz kalmış kızdır.

    benim dikkat çekmek istediğim nokta şu, gerçeken o güvenlikler asayiş için mi orada sanıyoruz? adamların misyonu gayet açık. evvela hükümet karşıtı olayların bertaraf edilmesi, sosyal herhangi bir aktiviteye (bkz müzik) müdahale (yassah gardaş) ve mi6 ajanı görünümlü artistik duruşlar. sakın ha güvenlik var deyip müsterih olmayın, onların görev tanımı güvenlikten çok uzak zira.
hesabın var mı? giriş yap