• taliban'ın ailelere yazdığı bir mektupla 15 yaşından büyük kız çocuklarını taliban askerlerine eş olarak "hediye etmelerini" istemesi durumudur. o masum kız çocukları yerine türkiye'de islamcı teröristlerin zaferine sevinen kadın ve erkekleri paketleyip taliban'a eş olarak gönderebilsek keşke. https://twitter.com/…591/status/1427006319391870978
  • bizim tatlı su müslümanları "ama orada öyle demek istenmiyor, hatali çeviri" falan derler ama savaş ganimeti statüsünde olduğu için dinsel hukuka uygun bir eylemdir.

    kaynaklara göre, bu uygulama peygamber zamanında da yapılmış, 4 halife zamaninda da , daha sonraki yönetimlerde de..

    edit: bunun için yığınla kaynak var. mesela insanların tebük seferine katılımı için gelen ayetin tefsirini şöyle yapmışlardır.

    --- spoiler ---

    tevbe 49 için yapılan tefsir:
    muhammed b. ishak der ki: resûlüllah tebûk'e çıkmak istediğinde, selemeoğullarından el-ced b. kays'a şöyle demişti: ey ced, rumlar ile savaşıp da onlardan odalık cariyeler ve hizmetçiler edinmeye ne dersin?"

    taberî de isnadını kaydederek resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)'ın şöyle buyurduğunu kaydetmektedir: "haydi gazaya çıkınız. san'nın kız çocuklarını ganimet alacaksınız."

    http://islamilimleri.com/…/tefsir/turkce/04/000.htm
    --- spoiler ---
  • savaşçılara hediye edilmesini istemiş. huzur islamda.
    (bkz: türkiye'nin taliban'ın inancıyla ters bir yanı yok)
  • taliban terör örgütünün 15 yaşındaki çocukları kendi militanlarına eş yapma haberidir. 6-9 ya da 15 yaşında olmaları hiçbir şey değiştirmiyor, hepsi halen çocuktur. sapıklara ve sapkınlara gün doğdu.
  • win win durumu. kim kızını paşa olacak teğmen'e, düzenli maaşı ve makamı olacak bir bürokrata vermek istemez. biraz uslup farklı, o kadar da olur, o coğrafayanın adeti böyledir.

    edit: ergenlerden mesajlar mesajlar. osmanlıların slavları alıp hareme kapatmalarını ecdadın libidosu diye över, burda gerçek bir sosyo politik durumdan bahsedince ne iduğu belirsize kesiliyorlar ergenler. şehre giren mücahitlerin yanında poz vermeye çalışanlar kendini kurtamanın derdinde olmadığını mı düşünüyorsun.
  • sadece bu olaya bakılarak atatürk'ün ne kadar kıymetli bir adam olduğunu anlayabilirsiniz. burada din satan, bilhassa kadınların buna çok dikkat kesilmesi lazım. aklınızı başınıza alın. şöyle bir durum bu memleketin başına gelse ; öyle kıçınızda kot pantolon, başınızda türban gezemezsiniz. cumhuriyet değerlerine bu sebeple sahip çıkın.

    ayrıca destek verdiğiniz şahsın “taliban'ın bu görüşmeleri türkiye’yle çok daha rahat yapması lazım, çünkü türkiye'nin taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok.” dediğini de unutmayın.
  • kılıç hakkı diye bir sey vardı.
  • tam bir arap davranışıdır. türkiye de de yok mu bunlardan? ben unutmadım askerlerin karılarını kızlarını kendimize cariye yapacağız diye demeçler verenleri.
  • kureyşli muhammed’in kemiklerini sızlatan olay.

    kendisi 9 yaşındakini istedi.
hesabın var mı? giriş yap