*

  • afgan komedyen khasha zwan, insanları güldürmekle suçlanarak taliban denen barbar islamcı eşkiyalar tarafından bir ağaca bağlanıp boğazı kesilerek öldürüldü.
    taliban ile inançlarımız ortak diyen tiplere oy yağdıran yurdumun salakları ve satılmışlar iyi baksın din kardeşlerine.

    https://www.opindia.com/…rior-to-his-execution/amp/

    bonus: daha başka yüzlerce sivil taliban tarafından öldürülmüş, özellikle devlet memurları ve afgan tercümanlar tehdit altında.
  • al sana taliban ile inanclarimiz ortak.

    buraya gelenler de yarin obur gun cok gulduruyor diye bizim komedyenleri kesse ne dicez…ama onlar bizim gaznelilerden soydaslarimiz mi dicez.
  • orospu çocuğu terörist taliban'ın yaptığı vahşettir.
  • murat bardakçı online mı? biri şu haberi onun önüne düşürsün kurban olayım, kan bağı olduğunu söylediği yaratıklara bir baksın ne kadar benzeşiyorlar. bir siyasetçi çıkarı neyse o konuda yorum yapabilir bu beklenen bir şeydir ama ülkenin ileri geleni olduğunuzu düşünüyor ve aydın geçiniyorsanız ettiğiniz lafları tartmalısınız, romantik hayallerle afganistan güzellemesi yapan herkes bir yorum yapacaksa iki kez düşünsün.
    yalnız bayağı benzeşiyoruz gerçekten yani sizin tayfa benzeşiyorsunuz, her ikiniz de insanlardaki yaşama sevincini yok ediyorsunuz.
  • taliban ile inançlarımız ortak diyenler de pandemi bahanesiyle tiyatro salonlarını, sinemaları, konserleri, eğlence mekanlarını yasaklamıştı.

    sahiden de çok ortak yönleri varmış...
  • canilik demek yetmiyor. vahset demek yetmiyor. yetmiyor yetmiyor
  • talibanın tam bir cehalet, rezillik ve bok çukuru olduğunu gösteren hadisedir. rezillik...
    virüsten beterler...
  • insanı derinden yaralayan haber.

    taliban insanlığa karşı apaçık bir meydan okumadır. güzel olan her şeye, insanlık mirasına, insanın içini ısıtan bir avuç duyguya, binlerce yılda geliştirilmiş medeniyete, insan haklarına, yeryüzünde bizi hayvanlardan farklı yapan her şeye toptan ve çirkin bir biçimde meydan okuma, bunları yok etme ve yerine çarpık, zorba, kötülüğün egemen olduğu bağnaz, öfkeli, ilkel yaratıkların hakim olması için , batı medeniyetine karşı girişilmiş bir isyandır.

    soğuk savaş döneminde s.s.c.b.'nin afgan yönetiminin çağrısı üzerine afganistan'a giren rus askerleri ile savaşan, pakistanda eğitim gören taliban'ı (talebe kökünden gelir) batı kurmadı.

    o dönemde a.b.d. ruslarla çatışan tüm kuvvetlere yardım etti. fakat takip eden yıllarda bu sorunun ne ölçüde büyüyeceğini ve taliban'ın izleyeceği yolu önceden tahmin etmeleri mümkün değildi.

    s.s.c.b.'nin afganistan'dan çekilmesi ile taliban afganistan'da mevcut büyük güç boşluğundan yararlanarak idareyi ele geçirdi.

    taliban, afgan halkının içinden çıkan bir güç veya yerel bir kültür degildir. arap sermayesi ve pakistan gizli servisinin desteğiyle kurulan, 1950'li yıllardan sonra başta mısır ve arap yarımadasında ilk tohumları atılan, batı ve medeniyet düşmanı bir köktendinci, sonradan yaratılmış bir ideoloji mensubu güruhtur.

    afgan halkı içinde uzun yıllar bu ideoloji ile mücadele edenler olduğu gibi, bu ideoloji ile işbirliği yapan ve benimsemiş ciddi bir kitle de mevcuttur. (yoksa kazanamazlardı).

    taliban kontrolüne giren afganistan, 2000'li yıllara gelindiğinde terör örgütleri için bir güvenli tatbikat alanı haline geldi. temel geliri, iki ihraç kaleminden (uyuşturucu ve terör) oluşan bu barbar örgüt, kendi halkına ve dünyadaki diğer tüm köktendinci barbarları kendi saflarına almak için büyük bir propaganda savaşına girdi.

    afganistan ve pakistan'da aşı karşıtı kampanyalar, kız çocuklarının okutulmaması ve kadının erkeğin kölesi haline getirilmesi, dünya kültürel varlığının yok edilmesi (dünyanın ortak kültürel değeri olan binlerce yıllık budhist tapınakların bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde tahrip edilmesi), on binlerce sivilin katledilmesi ile dünyadaki tüm köktendinci gruplara kim olduğunu kanıtlarken, afgan halkı arasında popülaritesini arttırdı.

    barbarca eylemlerle nasıl popülaritesini arttırabilir dediğinizi duyar gibiyim. taliban, bilinçli olarak bunları yaptı. barbarlık, cahil kitlelere hitap eder.

    çünkü en ilkel, en öfkeli kitleler, mevcut geri kalmışlık sorunlarının asla kendilerinden kaynaklandığını kabul etmezler. hep onlara bunları başkaları yapmıştır. karşısında teknolojik, finansal, kültürel her açıdan ezik kaldıkları batı onlara aslında haksızlık yapmıştır. yoksa hiç onlar kendi kendilerini geri bırakmış olabilirler mi?

    onlar çalışmayıp, uyuşturucu ticareti yapıp, şiddet, terör ve fert başına yirmi tane çocuk yapmak dışında hiçbir işi gücü olmadı diye geri kalabilirler mi hiç? bilim insanlarını, doktorları , öğretmenleri, kız öğrencileri öldürmek yüzünden geri kalınır mı hiç? tüm medeniyete savaş açıp, ne ticaret, ne teknoloji, sadece ve sadece kan dökmeye odaklanmak, bir ülkenin geri kalmasına sebep olur mu hiç?

    tabi ki batı geri bıraktı, o yüzden bu haldeler. nasıl mantık ama?

    hep dış minnaklar yüzünden geri kalmış afganistan. o halde, batı ile savaşan, batıya karşı dik duran, hatta batıyı boyun eğdiren taliban, onların haklarını desteklemekte, taliban'ın yarattığı tüm hasar, tüm ekonomik sefalet, haklı bir mücadele uğruna verilmektedir.

    muazzam mantık, değil mi? sonsuz bir yıkım, sefalet ve şiddet sarmalı yarat, sonra da bunun tüm suçunu seninle mücadele edenlere at, cahiller üzerinde daha güçlü bir egemenliğe sahip ol.

    bir karadelik stratejisi. ışığı bile kendi karanlığın içine çek, sonra her yer karanlık diye karşındakileri sorumlu tut.

    işte propaganda savaşlarının çirkin gücü.

    ve işte taliban'a destek veren afgan halkının temel, çarpık siyasi görüşünün bu sorunu içinden çıkılmaz hâle getirmesinin hikâyesi.

    batı 2001'de el kaide terörü sonrası afganistan'a girdi ve taliban'ı askeri açıdan kısa süre içinde çok ağır bir yenilgiye uğrattı. baldırı çıplaklar ordusu kaçmak, buhar olup mağaralara saklanmak ve yeniden kendilerine fırsat doğacak güç boşluğunu beklemek zorunda kaldı.

    işte bu nokta, sorunun asıl sebebinin neden afgan halkında yattığını gösteriyor. eğer halk bu kadar geri ve cahil olmasaydı, eğer köktendinci propaganda bu cahil halk arasında bu denli güçlü bir destek görmeseydi, taliban küllerinden yeniden doğamazdı.

    afganistan'da yaşananlar, çok ekstrem bir örnek. normalde gelişmiş halk kitleleri, kendilerini sefalet, barbarlık içine hapseden ideolojileri bir daha iktidara taşımazlar.

    düşünsenize. ikinci dünya savaşı yaşandıktan sonra her yeri yerle bir edilmiş , sefalet düzeyine sürüklenmiş alman halkının, yine ilk fırsatını bulduğunda nazileri iktidara getirmesi kadar akıl almaz, insan zekasına ağır bir hakaret olacak gelişmeler almanya'da yaşanabilir miydi?

    ama ne yazık ki tüm bunlar afganistan'da yaşandı.

    ve şu anda yerel halkın desteği ile taliban yeniden afganistan'ın yüzde 70'ine yakınının kontrolünü ele geçirmiş durumda.

    batı onlarca yıl, trilyonlarca dolar afganistan ordusuna, alt yapısına, eğitim sistemine yatırım yaptı, afganistan'ı dünyanın diger demokratik rejimlerinin içinde yer alması için gerek kaynak, gerek insan kaybetti. ne elde etti? koca bir hiç.

    sonunda batı, büyük bir yenilgiye uğradığını kabul etti. ve artık yobaz bir halkın mevcudiyetinde bu savaşı kazanamayacağını idrak etmiş durumda. çekiliyor.

    bu yenilginin sorumlusu batı değil, afgan halkıdır. içlerinde taliban'la taban tabana zıt bir kitle de olsa, afgan halkı kısa dönem çıkarları için, propaganda ile gerçekleri ayırt edemedikleri, köktendinciliğin nasıl bir zehir olduğunu göremedi, onunla uzun dönemli mücadeleyi kaybetti.

    şimdi geldik günümüze. batı afganistan'da savaşı kazanamadığı için çekiliyor. dışarıdan taliban ve afganistan'ı izole etmeye çalışacak. fakat taliban da bu dönemde içeride gücünü konsolide etmek için, ilkel kitlelerin hoşuna giden barbarlıklarını sergilemeye devam edecek. bir süre sonra ülke dışına yeniden terör ihraç etmeye başlayacak. uyuşturucu temel geliri olduğu için, ona da şüphesiz hız verecek.

    bakalım tüm bu barbarca gelişmeler, önümüzdeki yıllarda orta doğu coğrafyası ve tüm insanlığa daha ne büyük acılar yaşatacak.
  • talibanla aynı zihniyete sahibiz diyen rte ve onun sünni/vahabi islamcı kitlesini sevinçten 4 köşe yapmış haber.

    islamcılığa geçit verilirse böyle gülen güldüren kişileri bile vahsice katlederler dediğim durum. rte ninde dahil olduklarını söyledikleri bu zihniyetle müzakere edilmez, mücadele edilir, ya onlar seni yok eder ya da sen onları.

    maalesef ki başka çaresi yok.
hesabın var mı? giriş yap