605 entry daha
  • birkaç kategoride ele alacağım:

    öncelikle, bilincin kendisidir.
    bilinç olmasa tanrı’nın anlamı ve var olmanın anlamı hiçbir şey ifade etmezdi.
    var olmamızı anlamlı kılan tek şey tanrının varlığıdır.
    tanrı yok ise nihilizm vardır, hiçbir şey yoktur, olamaz.
    çünkü entropi yasası gereği her şey bozulmaya, dağılmaya ve ölmeye mahkumdur.
    bu sayede sonsuzlugun yanında bilinçli bir canlı evrende var olup 1 milyon yıl yaşayıp öldüğünde dahi hiç var olmamış gibi olacaktır.
    çünkü sonsuzluğun yanında 1 milyon yıl sonsuz derecede küçük bir sayıdır neredeyse yok hükmündedir.
    ölümden sonrası var ise hayat anlamlıdır.
    pragmatik olarak ise ölümden sonraki yaşama inanmak insana yaşam gücü verir, zorluklarla başa çıkmasını sağlar.
    güzellik kavramı da anlam kazanır, güzel şeylere baktığında bilinçli bir varlık tarafından var olduğunu bilir, doğaya ve kendisine karşı sorumlu olduğunu bilir ve bu sorumluluk bilinci de insanın kendisini değerli kılar, değerli hisseden varlık ise kendisine, çevresine ve yaşama karşı daha saygılıdır.

    tarihsel boyutta
    neredeyse tüm destanlarda, yaratılış mitlerinde. insan türünün bilinçli bir varlık tarafından var edildiği hatta bir dna müdahalesi sonucunda evrimsel sıçramayla bilinç kazanarak konuşmaya başladığı ortaya çıkıyor.
    bu mitlerde anlatılanlar ise uzaylıların var olduğu, dünya dışı birtakım yerlerden ziyaret ettikleri ve savaşlar olduğunu da içeriyor.
    ve bu uzaylı dediğimiz varlıkların da inanç sistemleri ve dinlerle doğrudan bağlantılı olduğunu görüyoruz, yani bugün uzaylılar dünyaya gelse bir kişinin dini inancı zayıflamamalı, bilakis artmalı çünkü mitler, hatta kutsal metinler, kitaplar; uzaylıların yeniden dünyayı ziyaret edeceğini anlatıyor binlerce yıl öncesinden.
    insanlar o dönemler uzaylılar araçlarıyla geldiğinde tanrılar demişler çünkü yüksek teknolojiler içerdiği için ve insanlardan daha büyük göründükleri için ve bilgiye erişemeyen topluluklar oldukları için.
    tek tanrı inancı ise insanı özgürleştiriyor bugün dünyaya en yüksek medeniyete sahip varlıklar gelse dahi inançlı bir insan o varlığa karşı boyun eğmez çünkü bilir ki o bir yaratıksa onu yaratadan onun üstünde bir varlık var.
    bu da insanı özgürleştiren bir pozisyona getiriyor. “tek tanrıya secde etmek” ilahi bir varlığın dışındaki herhangi bir varlığa biat etmek, boyun eğmek reddediliyor. zaten tek bir tanrıya gerçek anlamıyla boyun eğen hiç kimse yeryüzünde herhangi bir insana ki bu insan peygamber olsa dahi ilahlaştırıp, putlaştırmaz, önünde el pençe durmaz, duramaz.

    eğer ilgi görürse, sorular gelirse birkaç kategori daha ekleyebilirim.
hesabın var mı? giriş yap