• zenci bir celladın işin hakkını vereceği cezadır. pulp fictionı hatırlayın...
  • tecavüz olmamalıdır. lex talionis için bir iki binyıl kadar geciktik. şeriat hukukunda hırsızın elini, zinacının çükünü kesiyorlar diye feryat edip tecavüzcüye tecavüz edelim, katili öldürelim demek iş değildir. hele ki "eheh türk hapishanelerinde bir sistem var zaten, tecavüz ediyorlar" demek iğrençtir. bunları düşünmekte olan arkadaşlara düşüncelerinden tiksindiğimi peşinen söyleyeyim. önlenmeye çalışan şey açık ve seçik bir şekilde tecavüzdür, sadece devletin onaylamadığı tecavüzleri önlemeye çalışıp bir de devletçe "uygun görülen" bir tecavüz stili tanımlamak akla hafsalaya sığmaz bir şeydir.
  • lamı cimi olmadan telef edilerek icra edilecek cezadır. kem küm etmenin alemi malemi yok. şurda şöyleymiş, ateşiniz var mıymış, üstüne hafif bir şeyler alsaydınmış. geç bunları anam babam! o da bir can taşıyormuş gibi soktuğum insani retoriklere girmeden hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, günü gösterilmelidir.
  • modern hukuk anlayışında "sikerek cezalandırma"nın devlet tekelinde olması gereğinden hareketle tecavüzdür. sokarım insani retoriklere, gerekirse herkesi öldürürüm ama yine de... yine de bir şeyler yaparım işte şimdi kafam karıştı neyi niye yapıyorum diye... soktuğumun insani retoriği... soktuğumun tecavüzcüsü... sok...
  • "sadece istediklerimin insan hakkı vardır. mesela benim, dayımın, eniştemin, yengemin... kalanlarına zulmetmek de tabi ki en doğal hakkımdır. zulmedene zulmetmenin zulmü bitirdiği de tarihsel olarak sabittir." - ziya hammurabi
  • tanım: bana, bir zamanlar duyduğum bir fıkrayı anımsatan cezadır.

    --- spoiler ---
    yahudinin birine sormuşlar, "hitler'i savunmasız bir şekilde eline geçiririsen ne yaparsın?" diye.
    "şöyle bir metre uzunluğunda, kolum kalınlığında bir demiri alırım. demirin bir ucunu akkor olana kadar ateşte kızdırırım. sonra da soğuk olan tarafını hitler'in kıçına sokarım" demiş.
    karşıdaki şaşırmış doğal olarak, "niye soğuk tarafını sokuyorsun?" diye sormuş.
    "tutup çıkaramasın diye."
    --- spoiler ---

    bu fıkradan hareketle benim de aklıma bazı yöntemler gelmedi değil aslında.
    (bkz: çükünden asmak)
  • kesinlikle tecavüz edilen kişiyle evlendirme olmamalıdır. böyle bir "ceza" ancak patagonya'da olabilir zira...

    lan yoksa???
hesabın var mı? giriş yap