• israil'in haifa sehrinde bir universite. ozellikle computer science, electrical engineering, ve civil engineering fakulteleri dunyanin en iyilerindendir.
    http://www.technion.ac.il/
  • 1912'de kurulan üniversitenin elektrik mühendisliği fakültesi dünya'da ilk 15'te, mühendislik ve bilgisayar bilimleri fakülteleri ilk 40'tadır.
  • albert einstein technion'u ziyaret ediyor. einstein
    (bkz: #62649519)
  • dun itibari ile official chemistry ve material science olarak interdisipliner doktora kabulu aldigim okuldur, ozellikle kimya bolumu dunyanin en iyi okullari ile yarisir arastirmalar material science biotech physic energy gibi alanlarlarda arastirma yapar onmeli nobel sahibi hocalar buradan gecmistir, ozellikle 2. yildan itibaren double degree phd sayesinde anlasmali oldukalri okullarda 1 yada 1.5 sene daha uzatiliarak tek tez ile iki phd diplomasi verir ayri anlasmali oldugu okullar ise cok elit klas okullardir (tum, nus, dtu, epfl, ılinious urbana champaigne...) bende muhtemelen nus gidecegim 2. sinifin sonunda.
    ısrail e onyargimiz yuzunden turk ogrenciler arasinda pek bilinmez okul asmistir kimya, elektronik, bilgisayar ve endustri system muh (cornell ile double degree tezli mba programi vardir innovation, digitalization, ıt) alanindan avrupada eth neyse technion da o kalibrededir, kimya alanindan konusursak benim dahil olacagim grup 2017 de 25 ye yakin makale basmistir bunlar science, gibi impact pointleri yuksek yerdedir. gercekten hoca kalibresi lab imkanlari, arastirmalar cok iyidir.
    yuzde 90 kabul edecegim ayrica diger okullardaki doktoroya gore maasi pek bir yuksektir ogrenciden ziyade phd ilere yada ms ile researher ayarinda maas verirler. 3000$ bulur maas blundugu sehire gore cok iyi bir maastir ve vergi kesmezler saglik sigortasi yasama giderleri cok cok ucuzdur,
    bulundugu sehir haifa izmir gibidir cok guzel hos sessiz israilin elitlerinin oturdugu biraz san francisco havasi vardir
    dipnot; ayrica turk ogrencileride pek severler, cogu insannin bir akrabasi ya tr de yasamistir falan filan
    dipnot2; israil ozelinde bioteknojiye, it, data mining, digitalization, aı ,energy, material science, defense areospace gibi alanlara deli gibi para dokmektedirler soyleki su an israilde kayitli aktif 7000 den fazla start up bioteknoloji sirketi vardir is imkanlari muhendisler icin israil de cok fazladir technion da israilin bir numarasidir.
    10 seneye kadar, enflasyonu dahada dusurup teknoloji uretme konusunnda cok guclu devletlerle boy olcusecek hale gelecekler. su an zaten kisi basina dusen milli gelirde ingiltereyi gecmistir.
  • saglam isler yapilan bilim yuvasi. 1912 yilinda osmanli devleti topraklarinda kurulmustur. üniversitelerimizi bu seviyeye cikarmadan kalkinmamiz imkansiz.
  • yurtdışı bağlantıları çok kuvvetli olan haifa/israil merkezli teknik üniversite. israil'de vergi kesintileri ve amerikan desteğiyle hızla gelişen bilişim ve girişimcilik ortamına yetenekli yazılımcı ve bilim insanı pompalamakta ve coğrafyanın kader olmadığını ispatlamaktadır. itü, odtü gibi teknik okullarımıza örnek olmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap