• tüm dünyanın izlediği çizgi filmi bir tek biz doğru anlamışız çaktırmadan demek ki.

    tüm dünya kadını güçlü kılmaya çalışıp, haklarını da verirken bir tek biz veremiyorsak tek suçlusu popeyes evet. hı hı tabi.
  • doğru olduğunu düşünmediğim önerme.

    burada bir durum tespiti yapılmış gözüküyor bence. kadınlar tarih öncesi devirlerden itibaren, diğer hayvanlarda olduğu gibi, güçlü olan erkek bireyleri seçip türünün ve çocuklarının hem devamlılığını hem de güvenliğini düşünmüştür.

    taa ki güvenlikli bir toplumsal yaşama geçilip yaşamın devamlılığının paraya ve ondan önce üretime dayanmasına kadar.

    üretmek dediğimizde de sadece çiftçiliği düşünmememiz gerekli bu durumda. bilgi üretimi, fikir üretimi de bu kapsamda değerlendirilmelidir.

    kısacası temel reis'te yapılan, yönlendirmeden çok bunca yıllık fikirlerin harmanlanmasıyla bir çizgi film çıkartmaktır.

    benim hatırladığım bir bölümündeyse safinaz ıspanak yiyip temel reis'i kabasakal'ın elinden kurtarıyordu. demek istediğim önemli olan bir güç unsuru var ortada. onu yiyen, kullanan güç sahibi oluyor.

    bu libidodan çok, farklı durumlarda farklı cinsiyetlerin söz hakkı olabileceğini işaret edebilir bence.
  • 90 yılın ardından gelen müthiş bir tespit. bravo. bi 10 yıl daha bekleseydin popeye'ın 100. yıl kutlamarında dile getirirdin bunu ama olsun bu da bişey
  • bunlar daha bir şey değil. bu yersiz ve gereksiz cinsiyet duyarı kasma hareketi öyle bir noktaya gelecek ki herhangi bir eserde kötü olmayan erkek karakter erkeğin doğasına özgü en ufak bir hareket yaptığı anda eser seksist ilan edilecek.
  • haklı yanları olan entry. hiç esprili bkz lar verip fav peşinde koşamıcam.. çocukların inceleri zayıf görmesi, kalıplıları kendinden güçlü görmesi çocuklukta izledikleri çizgifilmlerden dolayı genelde. olay bilinçaltı
  • yzarın tespitleri doğrudur. zaten, yazarın belirttiği sebeplerden ötürü, temel reis, yurtdışında da sevilmeyen ve çokça eleştirilen bir çizgi filmdir. bence de çizgi filmler arasında en aşağılıklardan biridir.

    gücün en önemli erdem ve en çok arzulanan şey olarak pazarlanması, amerikan çizgi roman ve çizgi filmlerinin karakteristik bir özelliğidir zaten. çünkü amerikan toplumunun büyük çoğunluğu gülünç derecede aptal, cahil ve geri kalmıştır ve bu vaziyetin de korunması şarttır. dolayısıyla çizgi romanlarda ve filmlerde daima kötüler prof. falanovski, dr. filanovic gibi dahi delilerdir. iyiler ise mesela superman vs. gibi güçlü, kaslı kahramanlardır. ve iyiler kaba kuvvete başvurarak kötüleri alt ederler. yani kaba kuvvet, zekaya karşı galip gelir; ve bu güçlü sembolizm de amerikan halkının zihnine ince ince işlenir.

    dolayısıyla bu çizgi filmleri ekseriyeti, safi zarardır, çocuğunun zihinsel gelişimine önem veren ebeveyn, çocuğuna bunları izlettirmemelidir.

    not: ilk entry'nin sadece ilk yarısını okumuştum. ıspanak libido zırvasını yeni gördüm. ama neyse, neticede televizyon aptal kutusu, temel reis de son derece aptal bir çizgi film, yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü.
  • başlık sahibinin "kadınlar zayıf varlıklar mı" hezeyanına evet diyerek cevap vermek istediğim sorunsal.

    güncel örnek olması itibari ile bakınız yaşıtım kuzenim, on ikisinde nasılsa şimdi yirmi üçünde de aynı boyutta: incecik. gram fazlası yok, ufak tefek bişey hala. buna karşın bendeniz, on ikimde kuzenden biraz kısa ve ortalama bir bedene sahipken bugün bakıyoruz hem boy hem cüsse olarak iri yarı afedersiniz hayvan gibi bişey olmuşum. bir an oldu, omzuna pıt pıt yapayım diye elimi uzattım; korktum. yeti miyim ben dedim. bir tarafta kızın böyle incecik oklava gibi kolları, dokunsan çıt diye kırılacak boynu var sanki, bir tarafta da dolma parmaklar koca kıllı toynaklarım ile ben...

    sözün özü: safinaz candır kabasakal hayvandır. temel reis de kıvanç tatlıtuğ'dur.
  • ıspanak ayrı, seksist olması ayrı dert. nasıl izledik biz bunu yıllarca ya?
hesabın var mı? giriş yap