• 68'den beri hristiyanlık -budizm karması yeni bir din üzerinde çalıştığı iddia edilen klüp, budizmin batı dünyasındaki çıkışında etkisinin büyük olduğu söylenen oluşum
  • uye sayisi 100 den fazla olmayan illuminati grubu. avustralya da the australian club of rome olarak bilinen the club of rome dunya uzerinde, cesitli ulkelerde yeni kucuk, uyelik gruplari olusturmaktadir.
  • (bkz: as roma)
  • 1968 yılının nisan ayında italyan sanayici aurelio peccei'nin önderliğinde oluşturulan, bilim adamları, sanayicileri ve ekonomistleri bünyesinde toplayan oluşum.
  • resmi olmayan bir kuruluş olan ve çok yerinde bir deyişle, "görünmeyen üniversite" olarak nitelendirilen roma kulubünün amaçları, içinde yaşadığımız dünya sisteminin değişik ve birbirine bağlı, doğal, ekonomik, sosyal ve siyasal öğelerine karşı daha derin ve geniş bir anlayış sağlamak, bu yeni anlayışı, dünya politikasına yön veenlerin ve dünya kamuoyunun dikkatine sunmak ve böylece yeni politik eylem ve girişimleri hızlandırmaktır. *
  • 2052 tahminleri oldukça karanlık olan elit düşünce kuruluşu.

    http://www.dw.de/…-tahminleri-karanlık/a-15934885-1
  • mr. robot dizisinde deus grup olarak geçen kulüp

    https://www.youtube.com/watch?v=sj4brap_jfa
  • “1972 yılında yazılmış ilginç bir kuruluşa sunulmuş olan rapor. bu rapor büyük değişiklikler yapılmadığı sürece 70 yıl içerisinde medeniyetimizin sosyal ve ekonomik olarak çökeceğini öngörüyor. bilgisayar ortamında kurulmuş modellerle nüfus, gıda üretimi, sanayileşme, çevre kirlenmesi, yenilenemeyecek doğak kaynakların tüketimi gibi konuları inceleyip, bunların üstsel bir şekilde arttığını ve bu şekilde artmaya devam etmesinin imkansız olduğunu gösteriyor. kitabın tespiti doğru, fakat sunduğu çözüm önerisinde ayakta uyumayanlar için pis kokular var. aslında kitabın gösterdiği çöküşteki basit mantığı anlamak için ciltlerce kitap okumaya gerek de yok. fakat içerisinde bulunduğumuz bolluk bize doğa ile olan illişkimizi unutturdu. insanlık tarihiyle kıyaslandığında çok yapay bir yaşam sürüyoruz fakat bolluk durumu bu yapaylığı görmeyi zorlaştırıyor. bu yapaylığı görebilmek için örneğin avm'de hazır yemek yemenin, işe arabayla gitmenin, merak edilen birine 5 saniyede ulaşıyor olmanın “doğal” olan yol olmadığını hatırlamak gerekiyor.

    ilginçtir, kitap ek bir fayda olarak faizin neden “haram” olduğunu anlamanızı sağlayabilir. aslında “haram” olan daha geniş bir kavram olan “riba”dır. ayrıca, mevduat hesabına para koymayıp başka şekillerde “riba” yemenin neden “haram” olduğunu anlamanızı da sağlayabilir. “üstel büyümenin matematiği” bölümüne bu açıdan bakmanızı tavsiye ederim.

    bu kitabı okurken içerisinde geçen isimlere ve kaynak bolluğu, insan çokluğu sorununa sunduğu çözüm önerisine iki kat dikkat edin. örneğin potomac topluluğu'nun kitapta adı geçen başkanına bir göz atın. çeviriyi yapan ekibin başkanına bir göz atın. bunu yaparsanız kitapta tekrarlanan “tarafsız” kelimesinin aslında bir tarafı gösterdiğini göreceksiniz. “ulus” kelimesi geçen cümlelere iki kat dikkat edin. bu rapor roma kulübü isimli bir kuruluşa sunulmuş raporlardan sadece biri. eğer imkanınız varsa diğer raporlara da bakmalı. örneğin ikinci raporda (dönüm noktasındaki insanlık) çözüm önerisini daha net bir şekilde açıklıyorlar. bu kulübü, arkasındaki kişileri bilmeden kitabın önerdiği çözümün sakatlığını görebilmek zor. bunları bilmeden, günümüzde olanları doğru bir şekilde yorumlamak da zor.”
    — “ekonomik büyümenin sınırları” raporu hakkında @gerceginkitabi mahlâslı bir kullanıcının değerlendirmesi
hesabın var mı? giriş yap