• kadın erkek ilişkilerine dair indirgemeciliğin eğer ekranda ise, eğer komedyenler tarafından oynanıyorsa ve eğer bizden uzak diyarlarda bir sitcomdaysa, ne kadar eğlenceli olabileceğini kanıtlayan seinfeld episodu. tavsiye edilir. *
  • christian slater ve selma blair'in başrollerini paylaştığı 2005 yapımı politik gerilim filmi.
  • -hello spoiler-

    jerry ve elaine tarafindan arkadasligin "this" seksin ise "that" seklinde ozetlendigi, enfes diyaloglarla dolu muazzam bir seinfeld bolumu. insana yer yer ayni konunun meg ryan ve billy cristal tarafindan when harry met sally'de defalarca irdelenisini hatirlattigi da olur. diyaloglarin komikligi bir kenara, jerry seinfeld ve julia louis dreyfus'un enteresan mimikleri ve muthis oyunculugu, bolumu daha da sahanelestirir.

    ...
    jerry: because this is very good. (points back and forth between them to indicate friendship)
    elaine: and that would be good. (points to bedroom)
    jerry: that would be good too. the idea is combine the this and the that. but this cannot be disturbed.
    elaine: yeah, we just wanna take this and add that.
    ...

    bu gibi konusmalarla gecen bolum sonunda elaine'in butun kadinlar gibi kacinilmaz olarak mutsuz oldugunda jerry'nin "what do you want?" sorusuna verdigi cevap lezizdir:
    elaine: this, that, and the other.

    script'in tamami elimin altinda dursun diyenler icin surayi
    http://www.seinfeldscripts.com/thedeal.htm
    yetmez, bi kuple de izleyesim gelir diyenler icinse surayi tavsiye edebiliriz
    http://www.youtube.com/watch?v=yg3euooucts

    -gutbay spoiler-
  • aynı zamanda mission impossible yedinci sezon üçüncü bölümünün adı.
  • bu seinfeld bölümü sanırım olabilecek en "seksi olmayan" seks muhabbetini içerir.
  • --- spoiler ---

    jerry'nin, elaine'e doğum günü hediyesi olarak 182 dolar verdiği bölümdür.

    --- spoiler ---
  • güney kore filmi olanı için: (bkz: salineuiloe)
  • seinfeld'in 2. sezon 8. bölümünün adı. dizi seneler öncesinden fwb, sevgiliki ve fuckbuddy lik müessesine el atmış. jerry ve elaine bir gece arkadaşlıklarının yanına belli kurallar çerçevesinde seksi de dahil etmeye karar verirler ve olaylar gelişir. bu üçlemeyi this, that ve the other olarak ifade ederken. bunu yüz/vücut hareketleriyle desteklemeleri harikadır.

    --- spoiler ---

    jerry elaine'e d.günü hediyesi olarak 182 dolar verirken george'un yarısı olan 91 dolar vermesi ise muazzam

    --- spoiler ---
  • bir erkeğin hayalindeki kız arkadaş figürünü anlatan seinfeld bölümü. burada bahsedilen ideal kız arkadaş, hem normal arkadaş olabileceğiniz hem de seks yapabileceğiniz biri anlamındadır.

    --- spoiler ---

    konuyu gündeme getiren jerry ve elaine, aralarında bir anlaşma yaparak bu arkadaşlık modelini denemeye karar verir. mutabık oldukları iki basit kural vardır. birincisi, ertesi gün aramak yok. ikincisi, yatıya kalmak opsiyonel. başlarda her iki kurala riayet eden çiftimizden çıkıntılık yapan elaine oluyor* ve jerry ile onda kalmadığı için kavga ediyor. üstelik yatıya kalmak opsiyonel kuralını kendisi koymuşken.

    bölümün sonunda, jerry'nin hayalindeki kız arkadaş modelinin bir ütopya olduğu anlaşılıyor ve jerry'nin ağzından şu cümleler dökülüyor:

    - neden bağlanmak bir erkek için bu kadar büyük bir problem? bence bazı nedenlerden ötürü hayatın otobanında giderken beraber olduğu kadın bir çıkış yolu. ama o çıkmak istemiyor. gitmeye devam etmek istiyor. kadın ise "bak benzin, yemek, kalacak yer. bu bizim çıkışımız. mutlu olmamız için gerekli her şey. dışarı çıkalım, burada, şimdi!" der gibi. ama adam, üstünde "bir sonraki çıkış 27 mil" yazılı tabelaya bakar ve düşünür:

    "yetişebilirim!"

    --- spoiler ---
  • larry david'in en sevmediği seinfeld bölümü. nbc yöneticileri jerry ile elaine'in tekrar beraber olmaları konusunda ısrar edince bu bölümü yazmış larry david.
hesabın var mı? giriş yap