• sinema tarihindeki en iyi filmlerdendir.

    filmleri izlerken nasıl çekildiğini düşünürüm ne kadar emek harcandığını ya da uğraşıldığını. bu filmdeki bir düğün sahnesi bile harcanan emeği, detaycılığı ve ustalığı göstermektedir.

    bundan önceki övgüleri ve bundan sonra yapılacak olanları tamamen hak eder bu film.
  • sinema tarihini geçtim çekildiği yılın dahi en iyi filmlerinden birisi olmayan vasat film. altmetninde kendini zencilere siktiren vito corleone'nin dramını taşır. oğlu michael'in yaşadığı gitgellerin sebebi babasını gangbanglenirken görmesidir.
  • mario puzo'nun mükemmel romanı ve gelmiş geçmiş en iyi filmlerden birisi.
    fakat roman da film de mafya dünyasının bazı yönlerini gerçeklikten uzak bir şekilde yansıtır. söyleki ; mafya aileleri hiç bir zaman bir soyisim etrafında toplanmış akrabalardan veya baba ve oğullardan oluşmaz.aile kavramı örgütsel bir anlam taşır ve amerika'daki her mafya ailesi-örgütü özellikle new york aileleri kurumsal olarak neredeyse 100 yıldır varlar.
    dolayısıyla hiç bir mafya ailesinin patronu koltuğunu oğluna devredemez kurumsal yapı ve hiyerarşi buna müsade etmez.tarihte sadece bir kez bonanno ailesinde böyle bir olay yaşanmış,joseph bonano koltuğunu oğluna vermek isteyince meşhur bonano savaşları yaşanmış 10 larca adam öldürülmüştür.sonuçta bonano ve oğlu new yorku terk etmek zorunda kalmışlardır. zaten godfather romanına ilham veren de bu olaydır. hatta meşhur düğün sahnesi bonanno'nun oğlunun düğününün bir yansımasıdır. orjinal düğünün kaydı youtube'de mevcuttur.
    filmdeki diğer bir farklılık da new york'da 6 aile olmasıdır ki gerçek hayatta bu aile sayısı 5 tir. bir diğer ufak ayrıntı ise don vito corleone nin ince bıyığı.lucky luciano nun komisyonu ve aile örgütlenmelerini kurduğu 1930 dan bu yana mafyada bıyık bırakmak yasaktır.hiç bir mafya patronu veya üyesi bıyık bırakamaz.bunun nedeni genç kuşağın eski kafalı bıyıklı italyanlara isyan etmesi ve bıyıksız olmayı kendilerine sembol olarak benimsemeleridir.
    tabii bu genel kuralın gerçek hayatta hiç istisnası oldumu bilemeyiz.fakat benim bildiğim yok...
    bu ufak ayrıntılar dışında bunun bir roman ve film oldugunu düşünerek genede en iyi mafya filmi oldugunu rahatlıkla söyleriz..
  • "a wedding. a horse’s head. a gun in a restaurant toilet. sicily. another wedding. a car bomb. a toll-booth. orange peel. a baptism. a closed door."

    empire
  • soundtrack'i ülkemizde maalesef kendisini değil, sezercik filmlerini hatırlatmış olan oldukça kaliteli filmlerden oluşan seri.
  • valla o degil de bu filmin muzigi zannedersem ki italyanlarin dunya kulturune en buyuk hediyesidir. michelangelo, donatello filan da iyiler de muzik baska bir sey haci, istedigin zaman dinleyebiliyorsun falan. ama resim, heykel oyle degil, istedigin zaman ulasip bakamiyorsun.

    (bkz: duz adam)

    http://www.youtube.com/watch?v=jyzt4ntuixq
  • bulundugu tarihe göre çok başarılı bir mafya filmi.mafya hayatının ne kadar pis ve kötü olduğunu anlatan oscara doymuş bir film izlemeye değer.
  • bugün vizyona girişinin 40. yıldönümü. ben de sizlere reddedemeyeceğiniz bir teklif yapıyorum ve bu filmi hemen bugün izlemenizi tavsiye ediyorum!
  • az önce uzuuuun; saatler sigaralar ve şaraplardan sonra 3. defa seriyi baştan sona izlediğim film, yine düşüncelerim aynı; dünyanın en güzel film serisi...

    ben yatıyorum amınakoyim sabahtan beri iflahım sikildi... haftaya yüksüklerin efendisine gireyim yeniden.
  • tema müziğinin şöyle güzel bir icrası vardır. sabah akşam dinliyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=dk3ttlj7ey8
    ah ulan ben de çalıcam da, hiç flüt kaliteleri bir olur mu... *
hesabın var mı? giriş yap