• yazarın yayınlanmasa da olur dediği; uzun çalar kitaplarını yaratırken verdiği araları resmeden hikaye kitabı. daha sonra; eserin aslında, kendi dil akıcılığında ki biçemsel döngüyü kırmasıyla-bret'in favori yazıtları arasına girmiştir. rules'un mektuplarını hatırlayın ve krishnayı düşünün. batan gecenin yıldız altlığı betimlerken kurtların boğazına takılmış önemsiz gezegenleri, biz bir şekilde yağmuru düşlüyoruz...
  • (bkz: informer)
  • john fante'nin ask the dust'ından bir alıntıyla açılır ve o minvalde ilerler. uzun zaman oldu ama favori öykülerim tiki vampirler hakkındaki son öykü ve tabii ki sean bateman'e yazılan mektuplardır.
  • gregor jordan yonetimindeki beyazperde urunununun bu yil icinde gosterime girmesi beklenilmektedir. basrollerde billy bob thornton, winona ryder, kim basinger. mickey rourke, bu yilin baslarinda kaybettigimiz genc oyuncu brad renfro bulunmaktadir.

    fragman icin: http://www.joblo.com/informers-trailer
  • fragmanindan cruel intentions ve beverly hills 90210 tadi aldigim, 80lerde geçtigi ve entrika yuklu oldugunu dusundugum icin hastasi oldugum ancak ne hakkinda pek fazla bilgi, ne de bret ellis eastona ait kitabini bulabildigim filmlestirilmis kitap. kendisi imdb'ye 96 gibi hayvani bir puanla giris yapmis olup su siralar 90 civarinda seyretmektedir. elbette mayisa dogru film sinemalara geldiginde o puan dusup normal duzeyini bulacaktir ancak, gerek oyunculari, gerekse bu iddiali girisi bunyelere heyecan pompalamaktadir.
    trailerlarinda calan sarkilar icin:
    a flock of seagulls- i ran
    new order-blue monday
  • inanilmaz guzel bir afise sahip güzel bir film.

    1983 los angeles'inda gecen bret easton ellis'in ayni isimli romanindan uyarladigi, ve gregor jordan yonetiminde cekilmis film.

    --- spoiler ---

    filmin açılışı çok şahane. zira, dan diye olup bitiyor zaten fragmanda görünen şeylerin yarısı. gran ile martin'in kokain kullandıkları sahnedeki çakma efektler, bence 80lerin filmlerine gönderme ama bilemedim tam niye. los angeles'i çok güzel özetlemişler.

    ben son iki haftayı twitter'de bu filme gün sayarak geçirip takıntı haline getirdiğim için mi, yoksa inanılmaz uykusuz izlediğim için mi bilmiyorum inanılmaz sevdim.
    yine dan diye bittiği için sinir olanlar olacaktır ama bu zaten ellis'in vermeye çalıştığı boşluk, ne yapacağını bilememezlik hali.

    cristie'nin güneşlenmek için ısrar etmesi çok manalı idi her iki adımda bir tanning salon bulunan los angeles memleketi için.

    --- spoiler ---

    soundtrack 10/10.

    izleyen herkes gaza gelip amber heard'e destan duzecegi icin ben pas geciyorum.

    zira ben film sonunda bekleyip cast esnasında çalan şarkıları da dinledim ve cd'sinin üzerine elimi koyacağım için sabırsızlanıyorum.

    bu filmi ya seveceksiniz, ya da nefret edeceksiniz. arası yok.

    son olarak keşke less than zero uyarlamasi da ellis tarafindan yapilmis/the informers gibi olsaydı da, aslından çıkıp clay'ın doğruluk delisi uyuz bir maymuna dönüştüğü ve kötü junkie makyajıyla ortalıkta koşuşturan bir robert downer jr.'dan baska numarasi olmayan bir filme dönüştürülmeseydi diyor entryme son veriyorum.
  • türkiyeye nezaman gelecegi hala ve hala belli olamayan, imdbdeki hayvani girisinden sonra dramatik bir dusus yasamis olan ve hicbir sekilde illegal ortamlarda bulunamayan, ancak soundtracki dun itibariyle pazara dusmus film. kendisinin de ayni akibeti paylasmasi en buyuk dilegimiz...
    edit: özellikle only youya dikkat!
  • izlenmesi sadece vakit kaybı olan, beş para etmez film.
  • magnolia, crash, the air i breathe gibi yapımları izledikten sonra kekremsi bir tat bırakan film... problemli tiplerden oluşan karakterler yaratalım, hepsinin olayı eşit seviyede işlensin, yorumu da izleyiciye bırakalım. fena halde bayat... 80'li yıllarda birçok örneğine rastladığımız, okula sonradan gelip herkesin dikkatini çeken, içinde iyilik taşıyan sorunlu çocuk filmlerinden bile klişe... billy bob thornton, winona ryder gibi oyuncular da filmi kurtarmaya yetmiyor. kanımca kim basingerın oyunculuğu filmin en dikkat çekici kısmı. bir parantez de mickey rourke'a açmadan edemeyeceğim. baba the wrestler ile muhteşem bir dönüş yaptıktan sonra ne yaptın allasen? en çok da ona üzüldüm ve parantezi kapadım...
  • daha önce işlenmiş konularla ve karakterlerle birbirine bağlı farklı hayatları anlatmaya çalışan film. vakit öldürmek için ideal ama vakit öldüreyim derken sıkıntıdan ölebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap