• ben az önce ne izledim
  • aşırı vahşi sahneler içeriyor, kovalarca kan dökülüyor, bir nevi slasher. hatta "nevi" fazla oldu, slasher. the raid kadar kan dökülüyor ve the raid kadar dövüş sahnesi içeriyor. saate bakıyorsun, daha bir saati var ama hâlâ dövüşüyorlar. yani pek çok sahne var. sıkıntısıysa şu: bazı sahneler iyi çekilmiş, heyecanla izliyorsun, ama genelde sahnelerin "sahte", yukarıda dendiği gibi "yapay" olduğu aşırı belli oluyor. the raid öyle değildi. burada sahneleri hızlandırmayı mı unutmuşlar, koreografi mi kötü, bilemiyorum ama elini tutup büktüğünde onu gerçekte bükmediği belli oluyor.

    yani "arkada ip var ip" meşhur söz var ya, cem yılmaz'ın gösterisinde copperfield için söylediği o espri, aha işte o ipi görüyorsunuz. görmek istemiyorsunuz ama dövüşleri kurguda hızlandırmadıkları için o ip görünüyor. o ipin görünmediği ya da göze batmadığı sahneler de var ama sayıları çok az. dövüş sahneleri böyle. bi raid değil. konu da vasat altı. normalde kötü birisi olan ana karakterin nedameti, iyi birisine dönme çabaları... bu arada karakterler de direkt the raid'ten arak. the raid'teki çekiçli kızın benzeri burada mevcut mesela. velhasıl the raid kopyası. gene de izlenebilir, o ipi görmezden gelebilirseniz sürükleyici bir filme evrilebilir. ama iyi bir film değil.
  • izleyin efendim, çılgın atan sahneleriyle türüne aksiyon denilip geçilemeyecek bir film olmuş. bazı bölümler gerçekten epik, hassas iseniz bakmayın. uzun zamandır hareketsiz izleten film eksikliği vardı, iyi zamanda geldi.
  • izlemeyin lan filmi sahne olarak kavga dövüş severler olarak iyi film ancak o filmi izledikten sonra gaza gelip birilerini doğramak istiyorsunuz.
  • şahane koreografi, bol vahşet, kesilen uzuvlar, kırılan kemikler, kopan kafalar, düşen kollar, çizilen sırtlar ve muhteşem stilize ölüm sahneleri.

    bu film yaklaşık 4-5 sene öncesine dayanıyor. en başta gareth evans'ın parmağı vardı, sonra saldı projeyi, bir süre rafa kalktı filan denirken en sonunda netflix sayesinde hayata geldi ve izledik.

    timo tjahjanto, bir gareth evans değil tabii ki ama ondan öğrendiği ve örnek alarak yapmaya çalıştığı çok şey olduğunu filmi izlerken görüyorsunuz. tabii ki de raid 1-2 kokusu çok fazla var filmde. tjahjanto'nun diğer filmleri killers ve headshot da, raid'ler kadar başarılı olmasa da bu film kendisinin o kaliteye en yakın filmi olmuş.

    konu, plot filan oldukça vasat ama koreografi ve güzel planlanmış ölüm sahnelerini izlemek inanılmaz bir haz ve zevk veriyor.

    kısacası ben endonezya, filipinler, çin, hong kong, kore, japon genel olarak asya aksiyonlarını, johnnie to, john woo, erik matti, gareth evans, jee-woon kim, jeong-bom lee, byung-gil jung gibi isimleri çok seven biri olarak gayet eğlenceli ve keyifli bir iki saat geçirdim.

    üstte saydığım ülkelerin aksiyon, mafya, kötü polis vs. tarzı yoğun, realistik (bu film o kadar realistik olmasa da...) ve stilize şiddet içeren filmlerini seviyorsanız bence kesin zevk alacaksınız.

    son olarak, üstte arkadaşlar baya gömmüşler filmi ama pek fazla aksiyon sinemasıyla haşır neşir değiller galiba. o yüzden bu film onlara pek güzel gelmemiş olabilir diye düşünüyorum.
  • vahset, kopan kollar, kesilen boazlar, 40 bicak yarasi alip hala bruce lee gibi dovuseni olan film izledim dlyorsaniz yamuluyorsunuz, bunu izleyln.
  • 2 saat için daha yararlı aktivite yapabilirsiniz.mesela uyumak.daha faydalı olacaktır
  • --- spoiler ---

    ancak hayatımızı planlayabiliriz, arian. sonumuzun ne olacağını kontrol edemeyiz.
    --- spoiler ---

    https://replikler.net/…omes-for-us-replikleri-2018/
  • uzak doğu intikam filmi sevenlerin muhakkak izlemesi gereken bir film. pişman etmez.
  • bu tür bence taa raid 2 ile sıkmıştı. çünkü ilk raid filmi türün vaadettiği her şeyi sonuna kadar veriyordu. raid 2 ise ilk filmden daha çok sevildiği halde ben pek beğenmemiştim. aşırı uzundu ve yeni bir şey vaadetmiyor ya da daha doğru tabirle vaadedemiyordu - tıpkı bu film gibi - çünkü yani ne yapsın adamlar pat küt dövüş filmi özünde. ipman olguyu biraz kırdı işin içine ikinci dünya savaşını katarak. onun dışında kore filmi ajeossi güzeldi. ama bu iko uwais'in olduğu filmler hep birbirinin kopyası gibi. yine de çok kötü değil ben yukarıdaki yorumlar kadar kötü olduğuna inanmıyorum. sadece sıkılmışım ben. dövüş koreografileri fena olmasa da bahsi geçen "temas olmuyor" hissini ben de yaşadım. atılan yumrukların havayı dövdüğü çok barizdi. endonezya enteresan memleket görmek isterim.*
hesabın var mı? giriş yap