4 entry daha
  • şahane koreografi, bol vahşet, kesilen uzuvlar, kırılan kemikler, kopan kafalar, düşen kollar, çizilen sırtlar ve muhteşem stilize ölüm sahneleri.

    bu film yaklaşık 4-5 sene öncesine dayanıyor. en başta gareth evans'ın parmağı vardı, sonra saldı projeyi, bir süre rafa kalktı filan denirken en sonunda netflix sayesinde hayata geldi ve izledik.

    timo tjahjanto, bir gareth evans değil tabii ki ama ondan öğrendiği ve örnek alarak yapmaya çalıştığı çok şey olduğunu filmi izlerken görüyorsunuz. tabii ki de raid 1-2 kokusu çok fazla var filmde. tjahjanto'nun diğer filmleri killers ve headshot da, raid'ler kadar başarılı olmasa da bu film kendisinin o kaliteye en yakın filmi olmuş.

    konu, plot filan oldukça vasat ama koreografi ve güzel planlanmış ölüm sahnelerini izlemek inanılmaz bir haz ve zevk veriyor.

    kısacası ben endonezya, filipinler, çin, hong kong, kore, japon genel olarak asya aksiyonlarını, johnnie to, john woo, erik matti, gareth evans, jee-woon kim, jeong-bom lee, byung-gil jung gibi isimleri çok seven biri olarak gayet eğlenceli ve keyifli bir iki saat geçirdim.

    üstte saydığım ülkelerin aksiyon, mafya, kötü polis vs. tarzı yoğun, realistik (bu film o kadar realistik olmasa da...) ve stilize şiddet içeren filmlerini seviyorsanız bence kesin zevk alacaksınız.

    son olarak, üstte arkadaşlar baya gömmüşler filmi ama pek fazla aksiyon sinemasıyla haşır neşir değiller galiba. o yüzden bu film onlara pek güzel gelmemiş olabilir diye düşünüyorum.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap