• idefix'de nedense 5 kişiden 9,6 puan almış ve kendini merak ettirmiş kitaptır. fakat sözlükte ilgi görmediği için okuyacağımı düşünmüyorum. kesin yalan dolandır diye düşünüyorum. çok düşünüyorum sanırım. merak da ediyorum diğer yandan. okuyan yeşilimi yaksın bir zahmet.
  • son derece keyifle okunabilen (tabi psikoloji, psikanaliz ve az da olsa tıp konularında merakınız varsa) bir kitap. açıkcası daha sıradışı vakalar bekliyor olsam da birçoğumuzun gün içerisinde karşılaşabileceği türden insanları konu alınmış kitapta. yine de okurken yazar konuları birbirine başarılı bir şekilde bağlayabildiği için ilgiyi koparmadan okuyabilmek mümkün.
  • ingilizce ismi kitabı gayet güzel anlatıyor.
    bizimkiler satış stratejisi gereğince içine "gizli" filan koymuş, "defter" izlenimi yaratarak insanların gizliyi öğrenme merakına hitap etmek istemişler. gerek yokmuş; kitap ve ismi arasında uçurum olmuş çünkü. böyle ucuz bir satış stratejisi ntv yayınlarına da yakışmamış sanki.
    ortada gizli hiçbir şey yok. alanında saygın bir psikiyatrist, meslek hayatı boyunca karşılaştığı ve anlatmaya değer bulduğu vakaları keyifli bir anlatımla paylaşıyor.
    okumak için psikiyatri bilgisine filan ihtiyaç yok. gary small anlattığı olayı anlamayı sağlayacak kadar temel bilgiyi veriyor zaten.
    çeviri güzel, okurken zorlanmıyorsun.
    tavsiye edilecek bir yanı yok ama ben severek okudum.
  • psikoloji, psikanaliz vb. konulara ilgim olmasına rağmen ilk sayfalarından itibaren anlatımından dolayı ilerlemekte zorlandığım kitap. yine de merak edişimden dolayı okumaya devam etmeyi düşündüğüm kitaptır aynı zamanda.
  • #33059435 bu entryme rağmen okuduğum ve çok hoşlandığım kitap.

    --- spoiler ---

    gary small isimli doktorun 1974 kışından bu yana baktığı ilginç vakaları anlattığı ve bazı hastaların bende şaşkınlık yarattığı oldu. mesela sol elini yok sayan ve kesilmesi için kendi eline devamlı zarar veren marangoz bir hasta gibi. uzvunu sevmeyen ve onu yok sayma eğiliminde olan kenny'e önce "vücut dismorfik bozukluğu" teşhisi konuluyor. yani fiziksel kusur gibi algılanan bir şeyi düzeltmek için bedensel modifikasyon isteme durumu. sonra ise " vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu" (ing. kısaltması biid) yani vücutlarının kafalarında kendilerine ilişkin imgeyle örtüşmediğine inanırlar. istenmeyen uzuvlarının çirkin olmasa da onları kusurlu ya da engelli yaptığını hissederler.

    --- spoiler ---

    psikiyatriye meraklı insanları okurken sıkmayacak günlük bir dil kullanılarak yazılmış bir kitap. bununla birlikte ntv yayınlarının ilgiyle okuduğum ilk kitabı.
  • anlatımı son derece akıcı, biraz olsun bu konulara ilgi duyacak kişilere çok keyifli gelecek kitap. vakalar çok uzun tutulmadan anlatılmış, çok okunası olmuş.

    okuduktan sonra etrafımda kimlerde ne sosyopatlıklar var kim bilir diye düşünmeme de sebep olmadı değil.
  • gary small ve gigi vorgan tarafından yazılmış, ntv yayınları tarafından basılan kitabın orijinal adı.

    sevgili ntv yayınları türkçe'ye bir psikiyatristin gizli defteri adı ile kazandırmış (?!) bu kitabı. kafa hala bir genç kızın gizli defteri çizgisinde. sanırsın adam hastaları ile cinsel fantezilerini yazmış. tebrikler.
  • ntv yayınlarından "bir psikiyatristin gizli defteri" adıyla yayına çıkan kitap.
    bir arkadaşımın oku, oku, oku diye elime tutuşturdu.
    henüz iki bölüm okudum, çok da keyifle takip ediyorum.
    kabul ediyorum erotomania, histeri, öfori filan falan öğreniyorsunuz bunları...
    ama "ama"larım var.
    "en sıradışı vakalar"dan kastedilen seks ve cinsellik galiba:
    "şu yaştaydım, kadın hasta da şu yaşta zengin ve diri vücutluydu.
    ilk muayenede beni tahrik etti, elimi bırakmıyor adeta okşuyordu.
    ikinci de jartiyer giymişti ve bana 'kız arkadaşın var mı' diye sordu.
    üçüncü sefer de dar mini eteğiyle karşımda güçlükle oturdu.
    dördüncü seferde hayat kadını kıyafetleriyle çıka gelmişti. kanepede kıpırdanışı çok davetkardı.
    bir anda bana bağırmaya başladı 'resmen gözlerimin içine bakarak benimle seks yapıyorsun sen' diye çığlıklar atıyordu."
    sanırsınız seks hikayeleri yazan ucuz sitelerden birindesiniz.
    (bkz: işte bunlar hep seks)
  • henüz ikinci bölümde koskoca harvard üniversitesinin acil servisine konfüzyonla gelen hastananın hipoglisemik olduğu atlanarak psikiyatriye sevk edildiğini yazan, benim için inandırıcılığını kaybetmiş kitap.
  • tıptan falan çok anlamadığımdan olsa gerek severek okudum. zaten öyle terime vs boğmuyor kitap sizi. kısa öyküler, gereksiz detay yok. bir de her okuduğunuz hikayedeki hastalığı birilerine ve/veya kendinize yakıştırmak çok keyifli.

    derin şeyler(!) okumayı seven arkadaşlara tavsiye etmem ama yaz vakti, bu sıcakta, sahilde, havuz kenarında akıp gidiyor.
hesabın var mı? giriş yap