• gwyneth paltrow'un şaşılacak derecede iyi oynadığı film
  • bir kere soundtrackdeki nico yeter. zaten gayet kritik sahnelere yerleştirilmiştir nico. oğul ile babanın otel çatısında aşktan bahsettikleri sahne benim favorimdir. bir de oğul ile üvey kızın yine çatıda sigara içtikleri sahne. fazla söze gerek yok, bir bardak güzel demli çay gibi bir filmdir bence. pekala yanında bir de sigara tüttürülebilir.
  • son yillarin en iyi amerikan filmlerinden biri.
  • pek çok filmde olduğu gibi hakkında yazılanlarla göklere çıkarılan ya da yerlere vurulan bir zevk meselesi; algı ve anlayış filmi. lakin kanaatim de şudur ki izlenip görülmeli, peşin hüküm asla verilmemelidir.
  • cok yanlis tanitilmis, "yilin komedisi" tarzi, "bu kadroyu kacirmayin" gazlamalariyla gidenleri, ayni 1-2 sene evvelinde oh brother where art thou gibi hayal kirikligina ugratmis bir film. ama halbuki baska nasil tanitilabilir ki? wes anderson gibi tamamen kendine has bir üslupla film ceken birinin yeterince üne kavusup filmini "bir wes anderson filmi" diyerek tanitacagi zamana dek royal tenenbaums gibi ufak capli basyapitlar ilk yarim saatinde sinemadan cikanlara, kalan kisminda oflayip puflayanlara vesile olacak, cünkü "yilin komedisi, sona kalan dona kalir, son giden ibne olsun mu?" gibi sloganlarla tanitilacaktir.
  • harika film , öyle ki sıcak bir yaz akşamında koltukta uzanarak izlendiğinde bünyeyi fazla yormadan düşündürüyor . ve evet o kadar saçma sapan olayların ortasında sadece bir piç dayanıklı kalabilir ve herşeyle mücadele edebilir .
  • ilk zamanim oldugunda** tekrar izleyecegim, beni son yillarda en cok gulduren super film. ben yuzde yuz tavsiye etsemde, bazilarinin nedense hic sevmedigi bir filmdir.
  • tenenbaum ailesinin evi bir japon büyükelciliginin dibinde kurulmustur, neden? cünkü anderson'in ilk senaryosu filmde izlediklerimizden cok daha fazlasini kapsamaktadir. filmde görülmeyen 3-4 tane daha karakter vardir, kendi söyledigine göre. ve ilk yazdigi senaryoda, bu konsoloslukta yasayan 1 adet ikiz kardes karakterler de bulunmaktadir. sonradan belirsiz bir sebepten (belki de film altindan kalkamayacagi kadar uzamasin diye) bu ikizler gibi bircok karakterden de vazgecmis, ama japon konsoloslugu oldugu yerde kalmis, anderson'in andersonsal dünyasina uyum saglamayi becermis, hatta filmin kritik sahnelerinden birine arkasindaki japon bahcesiyle mekan olmustur.
  • hey jude dinlerken insanin gozunun onunden gitmeyen filmdir.
hesabın var mı? giriş yap