• http://stahlhouse.com/

    the stahl house'un hikayesi mayıs 1954'te stahl ailesinin sunset bulvarı'nın üzerinde küçük bir arsa satın alması ile başlıyor. takip eden iki yılda c.h. "buck" stahl ve carlotta stahl haftasonlarını arsanın inşaat yapılabilir alanını çevreleyen kırık beton duvarı inşa etmekle geçirmiş. bu haftasonlarında, stahl house'un tasarımı ve vizyonu da şekillenmeye başlamış ve 1956 yazında, buck stahl rüya evleri için üç boyutlu bir model imal etmiş. 1957 kasım'ında mimar pierre koenig ile bu model üzerine bir görüşme gerçekleştirip, anlaşmaya varmışlar. 8 nisan 1959'da ev arts & architecture dergisinin case study houses programına dahil edilmiş ve kendisine programda #22 numara verilmiş.

    evin inşaası 1959 mayıs'ında başlamış ve bir yıl sonra mayıs 1960'ta tamamlanmış. 9 mayıs 1960'ta meşhur mimari fotoğraf sanatçısı julius shulman los angeles'ta 20. yüzyıl modern mimarisinin simgesi olacak bu yapıyı fotoğraflamış.

    stahl house 1999 yılında los angeles şehrinin tarihi ve kültürel simgesi ilan edilmiş. 2007'de american institute of architects stahl house'u "america's favorite architecture" listesinde ilk 150 yapı arasına almış. bu listede bulunan güney california'daki 11 evden biriymiş. ev, aralık 2008'de los angeles times'ın uzmanlar arasında yaptığı ankette "los angeles'taki tüm zamanların en iyi 10 evi" arasında gösterilmiş.

    ülkemizde de gösterilen komiser kolombo'nun ilk bölümü de şubat 1968'de burada çekilmiş.
hesabın var mı? giriş yap