• gerçek bir hikayeden yola çıktığı düşünülürse olmuş ve lakin bu bir filmse olmamıştır. zaten konu ziyadesiyle klişe sonunu biliyorsun o ayrı, serim düğüm çözüm zamanlarını bile biliyorsun. bari aralar bir şeyler serpiştir ama noyn öyle kazık gibi çekmişler. güzelim oğlanla kıza da yazık etmişler, o saçları neydi öyle? nihayetinde romantik evet ama nerde heyecan, nerde merak. sonunda da, hee işte böle oldu, diye bitirmişler ya gerçekten tebrik ediyorum.
  • vasat olarak bile tanımlanamayacak, son derece sıradan bir aşk filmi. bir erkeğin baba bir aksiyon filmine asla değişmemesi gereken sıradan bir yapıt. üstelik hanımı kırmamak adına filmin blu-ray versiyonunu aldım. filmin bir karesinde de tatum' un götü görünüyor, haberiniz olsun.
  • umut verici olduğu yadsınamaz. sonu tabii ki ama bir filmde aklınızda kalan etkileyen bi söz olur. hiç mi olmaz arkadaş?
    yine de öyle ayılıp bayılmadım izlerken bu da bi şey.
  • gerçek olaydan alındığını öğrenmemle daha çok etkilendiğim sıradan bir aşk filmini andırsa da izlenmesi gereken bir filmdir.
  • "ask filmi olsun da ne olursa olsun" mantigiyla film ariyorsan zaman gecirmek icin güzel bir film. ama söyle "vay anasini ne ask yaa" demelik, ya da salya sümük aglayacak kadar etkilenecek film ariyorsan gec onu gec. cok klasik ve malzemesi bol olabilecek bir konuyu yavanlastirmislar gibi geldi bana. sahsen benim gibi aglayan birini gördügü an gözleri dolan birini bile sadece evlilik töreninde yemin ederken duygulandirdilar. oyuncular pek bi güzelli ama, o ayri.
  • *rachel mcadams ve *channing tatum' un başrollerini paylaştığı, gerçek hayattan uyarlanmış, sıradan denilebilecek bir aşk filmi. yine de birkaç repliğiyle beni etkilemeyi başarmıştır.
    --- spoiler ---

    '' we will always find a way back to each other. ''

    --- spoiler ---
  • güzel filmdir.
  • begenmeyenlerin sayısı fazla olsa da ben oldukça begenerek izledim. rachel mcadams ın güzelliği filmi begenmemde cok rol oynasa da keyifle ve yüzümde gülümseme ile filmi bitirdim. romantik film klişelerine çok uyan sahneler ile baştan sonra gayet güzeldi. konu kısaca; birbirlerine çılgınlar gibi aşık olan evli çiftimiz bir trafik kazası geciriyor ve paige, 5 yıl süre ile yaşadıkları hafızasından silinmiş olarak komadan çıkıyor. hali ile kocasını, yeni hayatını vs.. hiçbir şeyi hatırlamıyor. 5 yıl önce ailesi ile kavga edip evden ayrıldıgını da hatırlamayan kızımızın ailesi, bunu fırsat bilip eve geri dönmesini saglıyor. tabi kocası da çok sevdigi eşini bırakmak istemiyor ve herşeye en baştan başlayıp tekrar kendine eşini aşık etmeye çalışıyor.

    --- spoiler ---

    aslında filmin özü, insanları sadece oldugu gibi kabul edip sadece duygularından emin olarak aşık olmanın önemini anlatmaya çalışıyor. zaten sonunda kocasına dönüşü de bu şekilde oluyor. şahsen ben bu durumda olsam ele geçirmek için bütün kozları kullanırdım. adam, babasının annesini aldattıgı için evi terkettigini bildigi halde bunu kullanmaması cok etkileyiciydi.
    --- spoiler ---

    ilk tanıştıkları istasyonda gizlice evlenmeleri, ilk buluştukları cafe nin menulerinin arkasına dügün günü ne soyleyeceklerini birbirlerinden habersiz ikisinin de yazmış olması gibi ayrıntılar çok hoş ve çok etkileyiciydi. sanırım filmi izleyen çogu kadının begenecegi bir film olmuş, adamlar genelde begenmeyen taraf sanırım :)
  • vasat film ki bunu çok az film için derim çünkü ortada emek vardır ama bu film gerçekten olmamış, ortada etkileyici olabilecek bir gerçek yaşam öyküsü var ve gerçek yaşam olduğu için daha da etkileyici olabilirdi ama oldukça vasat, klişe dolu bir film yapmışlar. sanki sadece rachel mcadams ve channing tatum hayranları gelsin de para kaldıralım mantığıyla çekilmiş.

    --- spoiler ---

    birincisi öyle bir tedavi süreci olmaz. kız gözlerini açıyor ve bir anda tamamen iyileşmiş oluyor. çocuk filmi mi arkadaşım bu? insan bi afallar, geçmişi bölük pörçük hatırlar, kocası da sadece bir kez karısı unuttu diye üzülüyor, hiç seyirciyi etkilemiyor bu sahne.

    ikincisi filmde tek orijinal hikaye kızın annesinin hikayesi ama senaristler de onuun üstüne gitmemiş. malum kadın aldatılmış ama kocasını terk etmemiş. zayıflıktan değil, tercih meselesi. bu da sadece bir sahneyle geçiştirilmiş.
    --- spoiler ---

    edit: bu film böyle çekilmez. ya (bkz: before i go to sleep) gibi başrolün gözünden çekeceksin ya da (bkz: remember sunday) gibi hem birinci kişinin, hem ikinci kişinin gözünden göstereceksin, birincisi için nicole kidman gibi usta bir aktris lazım tabi. ikincisi de biraz yönetmelikle, iyi senaryoyla yapılır.
hesabın var mı? giriş yap