• 2011 yılına ait h. p. lovecraft uyarlaması bir film. hikayesine uygun olarak siyah beyaz çekilmiş olan güzel bir film. lovecraft sevenler kaçırmamalı bence.

    imdb: http://www.imdb.com/title/tt1498878/
    trailer: http://www.youtube.com/watch?v=pd5gwgfnk5m
    afiş: http://www.movieposterdb.com/poster/ec953ff4
  • bir h p lovecraft öyküsü. 1930 yılında yazılmış ve ilk kez bir yıl sonra weird tales'de basılmış öykü (daha doğrusu novella) lovecraft'ın bilimkurguya yanaşan çalışmalarından.
    lovecraft, bu sefer vermont yakınlarındaki ıssız ormanlarda üsler kurmuş mi-go adlı mantarsı uzaylılarla mücadele eden yalnız bir çiftlik sahibininin macerasını, albert n. wilmarth adlı - arkham'daki miskatonic üniversitesi'nden - bir öğretim elemanının ağzından anlatıyor. tabii ki, wilmarth ağza alınmayacak dehşetlere tanık oluyor.
    lovecarft'ın en iyi öykülerinden değil whisperer. cthulhu mitosu ile de bazı göndermeler dışında bir bağlantısı yok. ama kavanozdaki beyin, mantarsı yapılı uzaylılar gibi ilginç bazı noktalar içeriyor.
  • h p lovecraft'ın yazdığı en uzun hikayelerden bir tanesi. * gerilimin yükselişi dozunda, betimlemelerin uzunluğu ve netliği dozunda. adam yapmış kardesim dedirtti.
  • ana karakterimiz wilmarth'in öykü içinde bizzat bahsettiği gibi, arthur machen'in eserlerinden esinlenmiş, özellikle de "the novel of the black seal" ile çok benzer bir lovecraft novellası.

    ben en iyi öyküleri arasında saymam, ama cthulu mythos'un bilim-kurgu ile sentezlendiği sanırım ilk denemesi. atmosfer yine ürkütücü, ve okurken siz kafanızda, lovecraft'in nispeten ılımlı anlatısından daha korkunç bir paralel hikaye oluşturuyorsunuz. sonu da bariz, ama gece yarısından sonra okuduysanız sizi sabaha dek uyanık tutabilir. tutmuştur :)
hesabın var mı? giriş yap