• 2 yıllık kontrat uzatırken 11 milyon amerikan dolarından feragat edip takımının 2010 yazında salary cap'inde boşluk yaratmasını sağlayan, yavaştan veteran olmaya başlayan basketbolcu.
    yüzmeyle basladigi spor kariyerini, annesinin ölümü üzerine basketbola ceviren tim, emekli olmadan majestelerinin 6 şampiyonluk rekoruna ulaşabilecek mi göreceğiz ama bunu başaramasa da spurs organizasyonu sahibi peter holt'a soyledigi gibi, bu davranısıyla en azından çok sevdiği david robinson gibi bir winner olarak bu spora veda edebilecek. çünkü bu fedakarlıkla takımına 2010 icin kendinin yerine gecebilecek bir adam bulunabilmesi icin şans vermiş oldu ve çünkü david robinson da aynen boyle bir fedakarlıkta bulunmuş ve duncan ile birlikte 2003 yüzüğünü kazanmışlardı.
  • sirf spurs un salary capında yer acilsin daha iyi oyuncular gelsin ve spurs gene sampiyonluklar kovalasin diye kontratinda yillik 11 milyon dolar indirime gitmis asmis bitirmis insan.
  • bir tane eleştirilecek davranışı var mı acaba çok araştırdığım, amma ve lakin hiçbir falsosunu bulamadığım, süper yıldız gibi olmayan süper yıldız
  • hakemler ho$una gitmeyen bir karar verirse gözlerini kocaman kocaman açıp ellerini iki yana açarak "ne yaptım ben hocam" ifadesi takınır.
  • giydiği formanın renginden dolayı sempati beslediğim ve süleyman seba'nın başkanlık yaptığı dönemde şampiyon olan beşiktaşlı futbolculara benzettiğim, efendiliği en az süperstarlığı kadar fazla olan önce insan, sonra basketbolcu, sonra da beşiktaşlı.
  • dünyanın belki de en iyi power forvetidir.maç içerisinde yaptığı istatistikleri kimse ne arada yaptığını anlamaz. lakabı big fundemental'dir.
  • bu sezonki ilk uclugunu suns serisinin ilk uzatmasini uzatarak atan isim. ayrica bir onceki uclugu ise 28 mart 2007'de imis. isabet sonrasi demecim "yok daha neler!" olmustur.
  • nba'in belki en iyi ya da en yetenekli değil ama en büyük oyuncusu olduğunu suns'a karşı playoff serisi ilk maçında attığı 40 sayı ile bir kez daha göstermiş adamdır. geldiğinden beri spurs'un playoff yapması, yıllardır nba'de hep korkulan bir güç olması ve 10 yılda 4 şampiyonluk kazanması tesadüf olamayacak kadar önemli başarılardır. hepsinin temelinde bu adamın varlığı başarıya önayak olmuştur.
  • son birkaç yıldır ne kadar "büyük" bir oyuncu olduğunu playofflarda gösteren oyuncu. adam sene içinde sıradan bir all star oyuncusu *performansı sergilese de playofflarda bütün olgunluğunu, yeteneğini ortaya çıkarıp gerçek bir süper yıldız gibi oynuyor ve şampiyonluklarda aslan payına sahip oluyor.
  • en büyük avantajlarından biri iki elini de çok iyi kullanabilmesidir. efendim kendisiyle pota altında başbaşa kalan savunmacı için kabuslar başlamış demektir. sağa mı dönücek sola mı dönücek bilinmez. ne tarafını tutsam da top tersinde kalsın düşüncesi boştur. eğer savunmacıya yardım gelmezse ya faul yapılır ya da eller yukarı kaldırılıp istediği tarafa dönsün, basketini atsın diye beklenir.
hesabın var mı? giriş yap