• tnf (tumor necrosis factor) olduça kompleks bir protein. dokularda inaktif bir şekilde bulunur. yeri geldiğinde proteazlar tarafından parçalanırlar. bu proteinin muzlar tarafından üretilmesi çok zor. zaten araştırmada da muz suyu farelere damardan enjekte ediliyor. böyle saçma sapan bir şeyi nasıl neden yapmışlar bilemiyorum ama pubmed'de dahi indexlenmeyen bir dergide yayınlamaları normal. grafiklerdeki istatistiksel değerlerde de yanlış var gibi geliyor. ama ayrıntılı bakmadım. tahminen muz suyundaki selüloz vb. yapılar, dna, rna, atp gibi kanda enflamasyona yol açacak şeyler, belki kontaminasyon tnf'in aktifleşmesine yol açtı. bunu göstermeye çalışıyorlar. ayrıca farelerde olan her şey insanlarda da olacak diye bir şey yok. muzun veya beneklenmiş muzun kansere iyi geldiğini söylemek için hiç bir sebep yok.
  • ilk olarak adı konulduğunda tümörde aktif rol aldığı sanılıyordu, fakat şimdilerde inflamasyonda daha etkin olduğu anlaşılmıştır.

    kaynak; dahiliye hocam.
  • ankilozan spondilit tedavisiyle ilişkisi hakkında şöyle bir yazı var.

    badilerim bıktı as okumaktan ama ne yapalım. bir süre daha böyle.
  • üzerinde nokta nokta lekeler oluşan muzlarda doğal olarak oluştuğunu öğrendiğim bir anti kanser / anti tümör madde.

    kaynak:
    http://www.facebook.com/…93&type=1&relevant_count=1
    (https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/…27105_n.jpg)

    güncelleme ve özür:
    human genome ve eski dostum faervian başta olmak üzere çeşitli uyarılar sonucu toparlıyorum;
    tabiğ bir anlık gaza geldim ve bunu da pastalayınca sanki "muz kanseri iyileştiriyor!" dermiş gibi oldu, öle bişi yok ulan! özür amk!
    ki zaten bu benim pastaladığım nispeten soft gibi değil de işte dediğim üzere daha fena gaza gelip "kanseri tedavi etmek için muz yiyin" ekolünden buna benzer ama daha tabansız meme'ler var, onlar daha çok bu biraz sonra linkleyeceğim çürütmeye maruz.
    ayrıca da orda da diyor ki kanseri tedavi edecek kadar olmasa bu maddeyi ürettiği gerçek.
    evet kesin kanıt olarak belki sindirim sisitemini geçip kana karışması falan zor gözükse de nerdeyse her bitki zaten bunu belli oranlarda üretiyor ama daha çok bu tarz meyvalarda konsantre ve yenebilir halde, eser miktarda da olsa genel diyetinde bunları kullanırsan vücuduna bu maddeyi katabilirsin, işte o olasılık dahilinde. yaygara da burdan kopmuş.

    ayrıca da yani gidin böcek boku yiyin ya da kalkan balığının boncuklarını dötünüze sokun demiyo ki, muz zaten yiyoz aha bir muhtemel faidesi daha varmış falan filan :b

    karşı tez kaynaklar:
    iğneyi kendine çuvaldızı dötüme bu benden:
    http://www.skepticalraptor.com/…or-necrosis-factor/
    bu da human genome'dan:
    ilgili araştırma: https://www.jstage.jst.go.jp/…tr/15/3/15_3_275/_pdf
    ilgili eleştirisi: http://www.skepticalraptor.com/…-real-science-news/
  • tümör nekroz faktör denen tümöral olaylarda ön planda rol oynayan sitokin
    (bkz: kaşektin)
  • vücudumuzdaki önemli *lerdendir. benzer özellikler gösterdikleri halde tnf alfa makrofajlardan salgılanırken tnf beta lenfositlerden salgılanmaktadır.
    hücre düzeyinde inceleyecek olursak, lökositleri, damar endotelini ve fibroblastları aktifleştirdiğini görebiliriz. bunun dışında kollajen sentezinden ve prokoagülan etkinin artışından sorumludur.
    sistemik etkileri ise ateş yükselmesi, uyku hali, iştah azalmasıdır. akut faz reaktanlarını yükseltir. lökosit artışı ve nötrofil hakimiyetine yol açar.
  • gram negatif bakterilerin hücre duvarı yapısında bulunan lipopolisakkaridlerin üretimini tetiklediği bir sitokindir. bu sebeple gram negatif bakteri enfeksiyonlarında, enfeksiyonun şiddetiyle orantılı olarak vücut sıcaklığı hızlıca artar ve kısa sürede hızlı kilo kaybı görülür.
  • anti-tnf antikorlar: adalimumab, infliksimab, etanercept, certolizumab ve golimumab'dır.

    bunların ortak özelliği tüberküloz'a yakalanma olasılığını artırmaktır. o nedenle kullanmadan önce ppd testi yapılmalıdır.

    bu monoklonal antikorlar multipl skleroz'da kontendikedirler.

    ayrıca fistül gelişmiş crohn hastalığında ilk tercihtirler. ama crohn hastalığı ppd'yi yalancı negatif yapabilir. o nedenle bu durumda akciğer grafisi çekeriz.
hesabın var mı? giriş yap