• robert carlyle başrolü kiefer sutherland'la paylaşır bu filmde.
  • ernest gordon un kitabindan uyarlanmis izlemesi son derece keyifli bir film
  • 1942'de gecen bir sahnede "ben kamikaze degilim" diyen kiefer sutherlandi görünce anladığım filmdir.
    malum, kamikaze kavramı 1944'te ilk defa telafuz edilmişti japonlar tarafından.

    ama amerikan askeri o kadar ileri görüslü ki japonlara ilham bile verebiliyor 2 sene oncesinden.
  • şimdiye kadar izlediğim en etkileyici savaş filmi diyebilirim, yönetmenliğini david l. cunningham'ın yaptığı ernest gordon'un gerçek hayatını anlattığı aynı adı taşıyan kitabından beyaz perdeye uyarlanan 2001 yapımı film. film kısaca ikinci dünya savaşı sırasında japonya'ya esir düşen askerlerin "railroad of death" ve "bridge over the river kwai" nin inşaasında zorla çalıştırılırken verdikleri hayat mücadelesi konu ediniyor. filmde bazı subjektifliklerin olduğu yadsınamaz, ancak film genel olarak değerlendirildiğinde ikinci dünya savaşında esir kamplarında yaşanan zulmü ve esirlerin zorlu hayat mücadelesini çok çarpıcı bir biçimde izleyicinin beynine kazıdığını söylememiz gerek.

    --- spoiler ---

    aşağıdaki linkte ernest gordonun esir kampından kurtulduktan yıllar sonra, tren yolu yapımında hayatını kaybedenler için yapılmış mezarı ziyareti sırasında, ikinci dünya savaşı sırasında esir kampında aynı zamanda tercümanlık görevini de üstlenen japon subaylardan biri olan takashi nagase ile çektirdiği bir fotoğraf yer almaktadır.
    http://www.pauladams.org/…mages/egordonjapguard.jpg

    --- spoiler ---
  • insanı saramayan, lütfen beni durdur ve başka film izle diye bağıran bir savaş filmi.. bu ne lan?
  • basta isminin de etkisiyle atom bombalarini mazur kilmaya calisiyor gibi gorunse de o cizgiden kisa zamanda siyrilan enfes bir film. keske daha once izleseymisim.

    bazi gondermeler cok goze sokulmus ve cok abartili dursa da savas donemi kafasiyla dusununce cok abuk gelmiyor.
  • 2001 yılı yapımı, ikinci dünya savaşında esir kamplarında yaşanan gerçek olayları etkileyici bir biçimde anlatan savaş filmidir.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda yüzbaşı ernest'in (cıaran mcmenamin) "esir kampında karşılaştığım soruların cevapları hayatımı sonuna kadar değiştirdi" dediği sorular:

    tek bir hayatın bir tüyden hafif olduğu durum nedir?
    nefretin son durağı neresidir?
    düşmanın gözlerine baktığında ve kendini gördüğünde insafın bedeli nedir?
    benim komşum kim?
    kardeşimi kaç kere affedicem?
    birinin düşmanını sevmesinin anlamı nedir?
    bir insan ruhunun karşılığında ne verir?

    yüzbaşı ernest'in kendine sorduğu sorular o'nun hayatını sonsuza dek değiştirirken bizi de derinden etkilemiştir.

    --- spoiler ---
  • dün cine 5 te denk geldim, güzel film. sorgulattığı ahlaki kavramlar ve oyunculuk harika. savaş psikolojisinin ne menem bir şey olduğunu anlayabilmeleri için bütün savaş çığırtkanlarına izletilmeli.
  • 125 dakikalık, 2001 yapımı savaş filmi.

    aksiyon ya da savaş sahneleri barındırmayan daha ziyade drama ve öykü üzerine gitmiş, iskoç soslu film ayrıca. izlemeye başlamadan beklentilerinizi bu yönde tutmanız iyi olacaktır. müziklerine de londra senfoni orkestrası katkıda bulunmuş.

    herhangi bir kaleminde büyük eksikleri ya da artıları olmayan, standart seyrinde biyografik bir savaş draması. türe ilgili şahıslara tavsiye edilebilir.

    6 / 10.

    imdb
hesabın var mı? giriş yap